Τι γνωρίζουμε για το φετινό Met Gala
Photo by Jason Kempin/Getty Images

Τι γνωρίζουμε για το φετινό Met Gala

Ποιοι θα είναι οι οικοδεσπότες και ποιο ακριβώς το θέμα;
  • A-
  • A+

Τον περασμένο Οκτώβριο το Metropolitan Museum of Art ανακοίνωσε πως το θέμα της ετήσιας έκθεσης του Ιντιτούτου Κοστουμιών θα έχει τίτλο «Camp: Θέμα η Μόδα». Τι ακριβώς σημαίνει όμως αυτό;
 Ενώ βρισκόταν στην αναζήτηση πηγών έμπνευσης, ο διοργανωτής της έκθεσης Andrew Bolton μελέτησε εξονυχιστικά το δοκίμιο της συγγραφέα Susan Sontag από το 1964 με τίτλο «Notes on ‘Camp’», το οποίο περιλαμβάνει 58 διαφορετικούς ορισμούς της λέξης.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να το καταλάβουμε εμείς οι μη σχετικοί είναι ο εξής: η λέξη Camp χαρακτηρίζει οτιδήποτε το χιουμοριστικό, γελοίο και προκλητικό στην κουλτούρα του δυτικού κόσμου. Στον χώρο της μόδας συγκεκριμένα, camp σημαίνει τολμηρό, με μία γερή δόση ειρωνείας και συχνά προκύπτει από τους συνδυασμούς άσχετων μεταξύ τους αισθητικών επιλογών που γεννιούνται στα διεστραμμένα μυαλά σχεδιαστών όπως του Thom Browne, του Marc Jacobs, και του Alessandro Michele.  Ο τελευταίος μάλιστα θα αποτελέσει και έναν από τους οικοδεσπότες του φετινού gala, εκπροσωπώντας τον οίκο Gucci, μαζί με την  Lady Gaga, τον Harry Styles, τη Serena Williams, και φυσικά την Anna Wintour.

Η Lady Gaga και ο ποπ σταρ Harry Styles είναι τρανά παραδείγματα του camp στην εποχή του instagram και των social media. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως η Gaga έχει φορέσει μία τουαλέτα ολοκληρωτικά φτιαγμένη από κρέας ενώ ο Styles προσεγγίζει την συγκεκριμένη νοοτροπία με τα glam κοστούμια του, που μας θυμίζουν David Bowie.
Από την άλλη, η συνεισφορά της Serena Williams ίσως θα είναι πιο δύσκολο να προσδιοριστεί, όμως αρκετοί είναι οι φαν της που θεωρούν πως οι εμφανίσεις της στο γήπεδο (με tutus, bodysuits και πολύ χρώμα) είναι μία πρωτότυπη και τελείως προσωπική αντίδραση που πηγαίνει κόντρα με τον «αυστηρό» κόσμο του τένις.

Το φετινό Met Gala θα διεξαχθεί, όπως κάθε χρόνο, την πρώτη Δευτέρα του Μάη η οποία φέτος πέφτει στις 6 του μήνα και η κάλυψη του κόκκινου χαλιού θα ξεκινήσει περίπου στις 7 μμ (τοπική ώρα).

Αναμένουμε!

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

modivo.gr
Για τη δημιουργία ποιου στιλ να φορέσουμε γυναικεία sneakers;
Back to top