Capri παντελόνια: Η αμφιλεγόμενη τάση των 00s είναι και πάλι must

Θα έχουν την τιμητική τους για αυτή την άνοιξη και το καλοκαίρι

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα κάπρι παντελόνια: Ποιά είναι η ιστορία τους και πώς θα φορεθούν το 2024 με τον πιο stylish τρόπο

Και εκεί που νομίζαμε ότι είχαμε αποχαιρετήσει τα Y2K trends, τα capri παντελόνια κάνουν ένα θριαμβευτικό comeback και βρίσκουν ξανά τον δρόμο προς την ντουλάπα μας.

Εντοπισμένα σε street style εμφανίσεις, στις περισσότερες Spring/Summer πασαρέλες του 2024 και φορεμένα από τις πιο στιλάτες celebrities, τα cropped παντελόνια έχουν όλη την προσοχή μας. Αυτή τη φορά, όμως, υπάρχουν κάποιοι updated τρόποι για να τα φορέσουμε, ώστε να δείχνουν απίστευτα κομψά, χωρίς να ξυπνούν εφιάλτες από εκείνα τα περίεργα κάπρι κολάν που μας έβαζαν οι μαμάδες μας να φοράμε κάτω από κοντά φορέματα και φούστες (Οι millenians θα καταλάβουν).

Κάπρι παντελόνι: Πώς και πού τα είδαμε πρώτη φορά

Κάνοντας μια αναδρομή στην ιστορία των capri pants, θα βρούμε ότι αρχικά παρουσιάστηκαν στη μόδα το 1940, από την Γερμανίδα σχεδιάστρια Sonja de Lennart. Επειδή λοιπόν η σχεδιάστρια περνούσε τις διακοπές της στις παραλίες του Κάπρι της Ιταλίας και ήθελε να νιώθει το νερό στα πόδια της, αποφάσισε να κόψει το κάτω μέρος των παντελονιών της. Ύστερα, δημιούργησε την «capri collection», και σύντομα το κάπρι παντελόνι με τη slim γραμμή, έγινε απαραίτητο κομμάτι της γκαρνταρόμπας των μεγαλύτερων icons στα 50s και 60s, όπως η Marilyn Monroe, η Audrey Hepburn, και η Brigitte Bardot.

Αν και η δημοτικότητά τους είχε διακυμάνσεις με τα χρόνια, τα κάπρι επανέρχονται από καιρό σε καιρό, με τις περισσότερες φορές να προσαρμόζονται στο στιλιστικό vibe της εποχής. Ωστόσο την μεγαλύτερη δημοτικότητά τους την είδαμε στις αρχές των 00s, ως ένα από τα mega trends της εποχής. Μάλιστα, οι πιο fashion forward διασημότητες του τότε όπως η Christina Aguilera, η Rihanna, η Fergie και η Beyoncé το φόρεσαν ακόμα και στο κόκκινο χαλί.

Rihanna

Πώς θα φορέσεις τα capri pants το 2024

Αν έχεις μπει και εσύ στον πειρασμό να δοκιμάσεις την τάση που ίσως και να είχες τολμήσει στο παρελθόν, ρίξε μια μάτια στα παρακάτω uber-stylish looks που συγκεντρώσαμε και πάρε ιδέες:

Με σακάκι και γόβες

Ένα fashion combo που είδαμε σε όλα τα it girls όπως η Emrata, είναι τα ψηλόμεσα και στενά capris που φτάνουν μέχρι το γόνατο, συνδυασμένα με ιδιαίτερα ή oversized σακάκια. Επίλεξε εσωτερικά ένα bralette και πρόσθεσε ψηλοτάκουνα παπούτσια όπως γόβες ή mules για ένα αποτέλεσμα που αποπνέει το sexy and chic στιλ που κυριαρχεί φέτος.

Σε denim ύφασμα

Για όσες δεν αγαπούν τα υφασμάτινα παντελόνια και επιθυμούν έναν πιο cool τρόπο για να υιοθετήσουν την τάση, η επιλογή ενός jean κάπρι παντελονιού είναι ιδανική. Η πρόσφατη εμφάνιση της Gigi Hadid είναι το τέλειο παράδειγμα για το πως μπορούμε να στυλιζάρουμε εύκολα το denim capri με ένα καθημερινό tank top, kitten heels και απλά αξεσουάρ.

Με μπαλαρίνες ή Mary Janes

Φυσικά και το πιο ενημερωμένο παντελόνι θα συνδυαστεί με τα πιο hot παπούτσια της σεζόν. Η Βρετανίδα master του styling Alexa Chung, επέλεξε ένα κομψό λεοπάρ μοτίβο για το κάπρι της, λευκό πουκάμισο και Miu Miu μπαλαρίνες. Η Kendall Jenner από την άλλη, κινήθηκε σε πιο casual ύφος φορώντας ένα σετ από crop τοπ και κάπρι κολάν, συνδυασμένο με δερμάτινες μαύρες μπαλαρίνες.

Σε κοστούμια

Στις προηγούμενες Spring/Summer πασαρέλες, οι σχεδιαστές μας έδειξαν κοστούμια με κοντές βερμούδες. Φέτος, όμως, τα tailored κοστούμια είχαν παντού mid-length κάπρι παντελόνια, τα οποία κολακεύουν πολύ περισσότερο το σώμα, ειδικά αν έχουν μια πιο φαρδιά εφαρμογή. Είναι μια εξαιρετική επιλογή τόσο για το γραφείο, όσο για μια επίσημη περίσταση.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice