5 τρόποι να φορέσεις φούστα στο γραφείο

Για να είσαι κομψή αλλά όχι μονότονη

Στιλιστικά tips για τις εμφανίσεις με φούστα στο γραφείο

Κάθε επαγγελματικό outfit έχει ορισμένους κανόνες. Αποτελεί σίγουρα πρόκληση λοιπόν να βρίσκεις ένα διαφορετικό ντύσιμο κάθε μέρα το οποίο θα είναι στιλάτο και κομψό και δε θα δίνει την εντύπωση ότι φοράς συνέχεια τα ίδια. Οι φούστες είναι ένα κομμάτι της ντουλάπας που κολακεύει όλες τις γυναίκες και όλες μπορούν να υποστηρίξουν -η καθεμία με τον τρόπο της. Υπάρχουν άλλωστε τόσα πολλά διαφορετικά είδη που αναμφίβολα ένα από αυτά θα ταιριάζει στο στιλ σου και το dress code της δουλειάς σου.

Βασικοί κανόνες:

  • Οι σκουρόχρωμες φούστες  θέλουν ανοιχτόχρωμες μπλούζες και το αντίστροφο.
  • Αν φοράς πουά ή καρό φούστα, επίλεξε ένα απλό πουκάμισο για επάνω.
  • Τα μονοχρωματικά ντυσίματα δείχνουν καλά μόνο σε μπλε σκούρο και μαύρο.
  • Με τις μακριές φούστες φόρα χαμηλά τακούνια και με τις midi ή κοντές ψηλά τακούνια.
  • Για επίσημες περιστάσεις μπορείς να φορέσεις μεταξωτή ή φλοράλ φούστα.
  • Απόφυγε τα πολύ έντονα χρώματα στο γραφείο.

Ασύμμετρη φούστα

Ίσως σε προβληματίζει γιατί στο μυαλό σου οι ασύμμετρες φούστες ταιριάζουν μόνο σε πάρτι. Αυτό είναι παντελώς λάθος όμως διότι οι ασύμμετρες φούστες, όπως κάθε φούστα, αναδεικνύονται από τους συνδυασμούς που κάνεις. Για παράδειγμα μπορείς να τη φορέσεις με μια μονόχρωμη μπλούζα και ένα μακρύ παλτό. Επιπλέον, ένα λευκό πουκάμισο μπορεί να μετατρέψει το στιλ οποιασδήποτε φούστας σε office wear.

Πένσιλ φούστα

Το ιδανικό ρούχο για επίσημες περιστάσεις. Συνδυάζονται πολύ εύκολα για εμφανίσεις στο γραφείο αλλά δεν ενδείκνυνται για βόλτες αφού δυσκολεύουν το περπάτημα. Μια πένσιλ φούστα με πουκάμισο και σακάκι είναι ό,τι πιο κλασικό μπορείς να φορέσεις, ενώ αν θες να της δώσεις ένα πιο stylish ύφος μπορείς να την συνδυάσεις με ένα απλό top ή ένα φαρδύ πλεκτό.

Φούστα ψηλόμεση

Ασφαλής επιλογή που δείχνει πάντα κομψή, ενώ ανάλογα με το top που θα συνδυαστεί μπορεί να δείχνει είτε casual είτε formal. Δοκίμασέ την με ένα t-shirt και denim μπουφάν για πιο χαλαρή εμφάνιση ή με top και γόβες για πιο επαγγελματική. Μπορείς ακόμα να τη συνδυάσεις και με ένα τζιν πουκάμισο.

Κλος φούστα

Μια σαφώς πιο ανοιξιάτικη νότα σε ένα επίσημο ντύσιμο. Η κλος φούστα δείχνει χάρη και αέρα στο περπάτημά σου, μειώνει χρόνια από το look σου και είναι πάντα stylish. Την προτείνουμε με t-shirt και γόβες για το γραφείο, τις οποίες μπορείς να ξεφορτωθείς το απόγευμα φορώντας τα αγαπημένα σου sneakers πριν βρεις τους φίλους σου για ένα early drink.

Midi φούστες

Μια από τις πιο δημοφιλείς φούστες του 2019. Τελειώνει κάπου ανάμεσα στο γόνατο και τον αστράγαλο, τονίζει το πιο αδύνατο σημείο του ποδιού και κολακεύει απίστευτα το σώμα (αλλά προσοχή όχι το ύψος). Επίλεξε εμπριμέ και συνδύασέ την με ένα μονόχρωμο top ή πουκάμισο.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice