Η ουσία των αρωμάτων Chanel μέσα από τη φωνή της Vanessa Paradis

Η ουσία των αρωμάτων Chanel μέσα από τη φωνή της Vanessa Paradis

Μία ταινία μικρού μήκους για όλα όσα είναι ένα άρωμα Chanel
  • A-
  • A+
Η ταινία μικρού μήκους της Chanel «Είμαι μία ιδέα» μας υπενθυμίζει όλα όσα μπορεί να είναι ένα άρωμα του οίκου μέσα από τη φωνή της Vanessa Paradis

Ο οίκος Chanel έχει καταφέρει να δημιουργήσει κάποια από τα διασημότερα αρώματα στο κόσμο, με κυριότερο φυσικά το Chanel No5. Το μυστικό της επιτυχίας τους πιθανότατα κρύβεται στο γεγονός ότι αρχικά η Coco Chanel και σήμερα ο Olivier Polge δεν αντιμετώπισαν τα αρώματα ως ένα απλό αξεσουάρ που ακολουθεί τις τάσεις κάθε εποχής, αλλά ως ένα είδος αόρατου ρούχου, με την μοναδική ιδιότητα να δηλώνει την παρουσία μας, να εκφράζει την προσωπικότητά μας και να διαμορφώνει το στυλ μας.

Δεν είναι, λοιπόν, παράξενο το νέο εγχείρημα του οίκου να δημιουργήσει μία σειρά ταινιών μικρού μήκους αποκλειστικά αφιερωμένη στα αρώματά του και στην ιστορία που αυτά κουβαλάνε. Πρώτο κεφάλαιο αυτής της σειράς είναι το «Είμαι μία ιδέα» (I am an idea), ένα είδος μανιφέστου που έρχεται να μας θυμίσει όλα όσα είναι και εκφράζει ένα άρωμα Chanel, μέσα από την φωνή της μούσας του Karl Lagerfeld, Vanessa Paradis, αλλά και με εικόνες από επιδείξεις του παρελθόντος, της καμπάνιας της γυναίκας που ταυτίστηκε με το Chanel No5, την Marilyn Monroe, και κυρίως γυμνών γυναικών που σκιές καλύπτουν το σώμα τους, ως ένας συμβολισμός της ιδέας του αρώματος, που ντύνει διάφανα το κορμί μας και κρύβεται και αποκαλύπτεται σε διαφορετικές στιγμές.

Στην ταινία που σκηνοθετούν οι Thierry Demaizière και Alban Teurlai, η Paradis ακούγεται να λέει:

«Ένα άρωμα Chanel είναι μία ιδέα που συλλαμβάνεται, αναπτύσσεται και εκφράζεται, όπως ένα ρούχο δημιουργείται με την φαντασία, συναρμολογείται και ράβεται.

Ένα άρωμα Chanel είναι ένα πολύτιμο υλικό. Ένα ύφασμα που υφαίνεται από εικόνες, γνέθεται από τοπία.

Ένα άρωμα Chanel είναι μία παράσταση σκιών και φωτός που αποκαλύπτει την γύμνια και προστατεύει το οικείο. Μία συλλογή από κοσμήματα και κάτι το αφηρημένο. Μία πανοπλία και μία κατασκευή.

Ένα άρωμα Chanel είναι ένα αόρατο νεγκλιζέ. Αυτό με το οποίο η Marilyn επέλεξε να γεμίζει τις νύχτες της.

Ένα άρωμα Chanel είναι μία αίσθηση του εαυτού. Μία ανάμνηση της παιδικής ηλικίας.

Ένα άρωμα Chanel είναι ένα στυλ, μία σαγήνη. Μία κομψότητα, μία υπογραφή. Ένα ρούχο.

Ένα άρωμα Chanel είναι ένα άρωμα που με επέλεξε για αυτά που είμαι, για αυτά που θέλω. Ένα άρωμα που λέει εγώ.

Είμαι ένα άρωμα Chanel».

Δείτε το «Είμαι μία ιδέα» εδώ:

CHANEL PARFUMEUR - I AM AN IDEA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Lisa των Blackpink είναι η νέα μούσα του Hedi Slimane
Η Lisa των Blackpink είναι η νέα μούσα του Hedi Slimane
Back to top