Κοσμήματα, tees και bralettes που φέρνουν το καλοκαίρι

Τρεις δυναμικές γυναίκες πίσω από τα items που θέλουμε τώρα

Κοσμήματα, μπλουζάκια και bralette από τρεις δυναμικές γυναίκες ανανεώνουν το στιλ μας

Ο καιρός αρνείται πεισματικά να μας βοηθήσει να νιώσουμε καλοκαίρι, να ξεκρεμάσουμε επιτέλους τα πανωφόρια και τη θέση τους στη ντουλάπα μας να πάρουν τα αέρινα φορέματα και τα λευκά t-shirts. Για αυτό έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ εκείνα τα fashion item που θα φέρουν τον ήλιο και την ζεστασιά στην διάθεσή μας. Ποιος ξέρει; Ίσως έτσι να προκαλέσουμε και τον ουρανό να μας δείξει το πιο καλοκαιρινό του πρόσωπο.

Τρεις δυναμικές και δημιουργικές γυναίκες βρίσκονται πίσω από τα item που θα ανανεώσουν το στιλ μας και είναι όλα τους μοναδικά. Τα bralette της Ναταλίας Πεχλιβάνη, το merch της illustrator Nόνης Νέζη και τα κοσμήματα της Αγγέλικας Καραλή είναι προορισμένα για μας βάλουν στην πιο καλοκαιρινή διάθεση.

Miss Funky Natty

© Αντωνία Βροντή
Η Ναταλία Πεχλιβάνη με δημιουργία της, © Αντωνία Βροντή

Η Ναταλία Πεχλιβάνη ξεκίνησε το brand Miss Funky Natty μετά από μια περιπέτεια υγείας, αναζητώντας δημιουργική διέξοδο. Αν και ξεκίνησε φτιάχνοντας κοσμήματα σύντομα ένιωσε την επιθυμία να φτιάξει κάτι όχι τόσο διαδεδομένο. Πέφτοντας τυχαία πάνω σε bralette σαγηνεύτηκε από τον συνδυασμό ενός σουτιέν άνετου, αισθησιακού και παιχνιδιάρικου και θέλησε να φτιάξει τη δική της προσωπική συλλογή, περνώντας μάλιστα και ένα ισχυρό μήνυμα. «Ο στόχος μου είναι η δουλειά μου να εκφράζει τον γυναικείο αισθησιασμό με ένα παιχνιδιάρικο χαρακτήρα και δυναμικότητα», αναφέρει η ίδια.

© Αντωνία Βροντή
Το αγαπημένο της κομμάτι από την τελευταία της συλλογή, “Golden Daffodils”, © Αντωνία Βροντή

Τα Miss Funky Natty είναι σχεδιασμένα για να τα απολαμβάνει κάθε γυναίκα ανεξαρτήτως σωματότυπου, ενώ το πλεονέκτημα του bralette σε σχέση με το παραδοσιακό σουτιέν σύμφωνα με τη Ναταλία είναι ότι  είναι ένα άνετο και ευκολοφόρετο εσώρουχο. «Το κλασικό σουτιέν οι περισσότερες ανυπομονούμε να το βγάλουμε μόλις φτάσουμε σπίτι, το bralette είναι άνετο και ξεχνάς ότι το φοράς.

© Ήβη Σατήρη
Τα Miss Funky Natty είναι τόσο ανάλαφρα που ξεχνάς ότι τα φοράς, © Ήβη Σατήρη

Οι γυναίκες που επιλέγουν να αγοράζουν τα bralette μου, συνηθίζουν να μου λένε ότι νιώθουν σαν να μην φοράνε τίποτα και πόσο όμορφα τις κάνει να νιώθουν αυτό το αίσθημα», καταλήγει. Αγαπημένο της κομμάτι από την τελευταία της συλλογή το “Golden Daffodils” , «με αυτό με φαντάζομαι να διασχίζω ένα λιβάδι ανθισμένο και να γίνομαι ένα με το περιβάλλον».

Βρείτε τα Miss Funky Natty εδώ, καθώς και σε Facebook και Instagram.

NoNo

© Ευτυχία Βλάχου
Το side project της, NoNo είναι μία limited edtion σειρά κοσμημάτων και ρούχων, © Ευτυχία Βλάχου

Η Νόνη Νέζη είναι illustrator με πλούσιο πορτφόλιο και πάρα πολλές συνεργασίες σε Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις του εξωτερικού. Έχοντας δουλέψει για διάφορα φεστιβάλ επιμελούμενη το επίσημο merch τους, αποφάσισε να φτιάξει και το δικό της, σαν μία διέξοδο. Το side project της NoNo είναι μία limited edtion σειρά κοσμημάτων και ρούχων με κεντήματα και μεταξοτυπίες εμπνευσμένα από την Αθήνα, το σύμπαν που η Νόνη αποκαλεί και yuccaland.

© Ευτυχία Βλάχου
Στη yukaland, © Ευτυχία Βλάχου

Η Αθήνα της βγάζει ένα συναίσθημα λίγο μελαγχολικό, γεμάτο νοσταλγία αλλά και κάτι βρώμικο και αυτό ακριβώς θέλει να αποτυπώσει στα νέα items που σχεδίασε, λανσάροντας μάλιστα για πρώτη φορά κόσμημα. Σε αυτό πολύτιμη βοηθός υπήρξε η Κατερίνα Ζουρίδη, η σχεδιάστρια των κοσμημάτων Jour, προσφέροντας το curation της σειράς αλλά και την τεχνογνωσία.

© Ευτυχία Βλάχου
In search of the yuccaland © Ευτυχία Βλάχου

© Ευτυχία Βλάχου
Πουτάνα Αθήνα, © Ευτυχία Βλάχου

«Για μένα η Αθήνα είναι τρία πράγματα: Πολυκατοίκια, τέντα και γιούκα. Βλέπω αυτή την εικόνα καθημερινά παρατηρώντας μία πολυκατοικία απέναντι από το σπίτι μου. Το γιούκα σαν φυτό μου βγάζει μία decadence και σε συνδυασμό με το πως βλέπω την Αθήνα σκέφτηκα ότι αυτό είναι, yuccaland». Αγαπημένο κομμάτι της Νόνης από τη νέα σειρά NoNo, το μαύρο jacket με το κέντημα που αναγράφει Αθήνα με αραβικού τύπου χαρακτήρες, ένα ευχάριστο τυπογραφικό πείραμα όπως αναφέρει η ίδια, αλλά και το δαχτυλίδι που γράφει «λαβ» με ελληνικούς χαρακτήρες.

© Ευτυχία Βλάχου
T-shirt μεταξοτυπία με που αναγράφει Αθήνα με αραβικού τύπου χαρακτήρες, ένα ευχάριστο τυπογραφικό πείραμα, © Ευτυχία Βλάχου

Βρείτε τα NoNo εδώ.

Break A Stone

3.jpg
Τα συναρπαστικά δαχτυλίδια της Αγγέλικας Καραλή

Η Αγγέλικα Καραλή εργάζονταν στον οικονομικό τομέα μέχρι που αποφάσισε να τα αλλάξει όλα και να στραφεί στο σχεδιασμό και την κατασκευή κοσμήματος . Έτσι ξεκίνησαν τα Break A Stone, με το όνομα του brand να περιγράφει αυτή στροφή στη ζωή της νέας δημιουργού. Τα κοσμήματα για την ίδια αποτελούν μικρά έργα τέχνης και σύμβολα προσωπικότητας, ιστορίας και στιλ. Κάθε ένα πρέπει να λέει κάτι για αυτόν που το φοράει.

6.jpg
Τα Break A Stone κατασκευάζονται κυρίως από μπρούτζο, ασήμι και ημιπολύτιμες πέτρες

Τα Break A Stone κατασκευάζονται κυρίως από μπρούτζο, ασήμι και ημιπολύτιμες πέτρες ενώ έμπνευση για την Αγγέλικα μπορούν να αποτελέσουν από τυχαίες εικόνες που συναντά στην πόλη, όπως ένα περίτεχνο πόμολο πόρτας αλλά κυρίως οι άνθρωποι, τα πρόσωπά τους και τα χέρια τους. «Το κυριότερο κίνητρο για το επόμενο κόσμημα που θα φτιάξω αποτελεί και η δικιά μου προσωπική ανάγκη ανάλογα με το τι θεωρώ ότι λείπει απο τη μπιζουτιέρα μου», συμπληρώνει.

5.jpg
Το κόσμημα για την Αγγέλικα αποτελεί σύμβολο προσωπικότητας, ιστορίας και στιλ

Η διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής καθενός από τα κοσμήματα φτιάχνει δεν μπορεί παρά να κάνει το καθένα τους ξεχωριστό για εκείνη. Αν έπρεπε ωστόσο να ξεχωρίσει κάποιο από τα πρόσφατα σχέδιά της, αυτό θα ήταν τα σκουλαρίκια “Vendra” που συνδυάζουν απλότητα και έντονο στιλ.

Βρες τα Brake A Stone εδώ

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice