Παστέλ σύννεφα, χερουβείμ, ο Ηρακλής και η θεά Αθηνά στον νέο χώρο του οίκου στη Ρώμη
Dolce & Gabbana με άρωμα Αρχαίας Ελλάδας στη Σικελία
Τόξα, στεφάνια, χρυσά στοιχεία, σανδάλια και αρχαιοελληνικές λύρες
Ο οίκος Dolce & Gabbana πραγματοποίησε στη Σικελία δύο show εμπνευσμένα από την μυθολογία της Αρχαίας Ελλάδας
Ανά χρονικά διαστήματα ο οίκος Dolce & Gabbana πραγματοποιεί events αφιερωμένα σε ιταλικές πόλεις, με τον τίτλο «Alta Moda». Για αυτό το καλοκαίρι, οι σχεδιαστές επέλεξαν να βάλουν στο επίκεντρο την Σικελία και σε μεγάλο βαθμό τις ελληνικές καταβολές που τις άφησαν οι προ της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας άποικοί της.
Από την μία, έχουμε το γυναικείο show που πραγματοποιήθηκε στον Ναό της Ομόνοιας στην Κοιλάδα των ναών του Ακράγαντα. Πρόκειται για έναν αρχαιοελληνικό ναό, που βρίσκεται εντός μίας προστατευόμενης από την UNESCO περιοχής και γι’ αυτό ο Gabbana λέγεται πως προσπαθούσε δύο χρόνια μέχρι να πείσει τον δήμαρχο της πόλης να τους επιτρέψει να κάνουν κάποιο show εκεί.
Πέραν, όμως, της τοποθεσίας και τα ρούχα των μοντέλων ήταν εμπνευσμένα από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την αρχαιοελληνική μυθολογία. Σε μεγάλο βαθμό, μάλιστα, οι σχεδιαστές βασίστηκαν στις μούσες και γι’ αυτό έδωσαν τα ονόματά τους σε κάθε ένα από τα outfits που είδαμε, άλλα χρυσά, άλλα μπεζ, άλλα συνοδευόμενα με τόξα, στεφάνια στα μαλλιά, φτερά στην πλάτη και φυσικά με σανδάλια.
Βέβαια, ανάμεσα στις πηγές έμπνευσης τους φάνηκε να είναι και οι κίονες. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι η γνωστή αστυνομία μόδας του Instagram, Diet Prada, διαπίστωσαν πως το βασισμένο στην αρχιτεκτονική των κιόνων φόρεμα μοιάζει εξαιρετικά πολύ με το φόρεμα που ο Gianfranco Ferré είχε σχεδιάσει για τον οίκο Dior το 1992.
Παράλληλα, για το κλείσιμο του αφιερώματος στη Σικελία, πραγματοποιήθηκε ένα show αντρικής μόδας, το οποίο έλαβε χώρα στο Παλάτι των Ιησουιτών. Όλες οι εμφανίσεις παρέπεμπαν στον Όλυμπο και τους θεούς και ημιθέους του, με πρώτους να περπατάνε στην «πασαρέλα» τον Δία (Noah Mills), τον Ηρακλή (Adam Senn) και τον Απόλλωνα (Evandro Soldati). Φαρδιές γραμμές, χρυσά αξεσουάρ, επίσης τόξα και στεφάνια, σανδάλια και αρχαιοελληνικές λύρες είναι κάποια από τα στοιχεία που μας παρέπεμπαν στους αρχαίους Έλληνες θεούς, αλλά και που συνδυάστηκαν με πιο σύγχρονες πινελιές, όπως βερμούδες, παπιγιόν και σακάκια.
Για το τέλος, μάλιστα, του show οι σχεδιαστές είχαν κρατήσει τρεις εμφανίσεις εμπνευσμένες από έργα τέχνης. Συγκεκριμένα, από το «Ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες» του Ζακ-Λουί Νταβίντ, το «Όμηρος» του Ζαν-Μπαπτίστ Αγκούστ Λελουάρ και το «Ο Οδυσσέας και οι Σειρήνες» του Λέον Μπελί.