prabal.jpg
instagram.com/prabalgurung
Fashion

Το μήνυμα της επίδειξης του Prabal Gurung στην Εβδομάδα Μόδας

«Ποιος μπορεί να θεωρηθεί Αμερικανός;»

Ο σχεδιαστής Prabal Gurung θέτει ένα καίριο ερώτημα για τις ΗΠΑ στην επετειακή του επίδειξη στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης έχει αρχίσει για τα καλά και πολλοί ήδη έχουν ξεκινήσει να ρίχνουν τις «ψήφους» τους για το καλύτερο fashion show της. Και αν και από άποψη ρούχων οι απόψεις για την ώρα ακόμα διίστανται, από άποψη παρουσίασης μπορούμε να πούμε ότι ήδη έχουμε βρει το δικό μας αγαπημένο.



Στο fashion show του για τη σεζόν Άνοιξη 2020, ο Prabal Gurung δεν μας παρουσίασε μόνο τις επετειακές συλλογές του για τα 10 χρόνια του οίκου του, αλλά έθεσε και ένα από τα πιο φλέγοντα ερωτήματα των τελευταίων χρόνων στις ΗΠΑ. Στο φινάλε του show, το οποίο είχε ως βάση του το κλασικό αμερικάνικο στυλ με μπλούζες από ποπλίνα και τζιν, όλα τα μοντέλα περπάτησαν στην πασαρέλα με μία κορδέλα που έγραφε: «Ποιος μπορεί να θεωρηθεί Αμερικανός;» (Who gets to be American?), μια ερώτηση που στις ΗΠΑ πολλοί τείνουν να απαντούν βάσει είτε του τόπου γέννησης είτε του χρώματος του δέρματος, μερικές φορές και βάσει θρησκείας.

Ο σχεδιαστής από τις ΗΠΑ και το Νεπάλ έδωσε φυσικά αργότερα μέσα από ένα δελτίο τύπου την δική του έμμεση, αλλά σαφή απάντηση στην ερώτηση που ο ίδιος έθεσε: «Η Αμερική είναι ένα σύνολο πολλών ιδανικών, προσώπων, ταυτοτήτων και απόψεων. Εδώ το νιώθουμε με όλες μας τις αισθήσεις».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice