kelly_augustine.jpg
instagram.com/kellyaugustineb
Fashion

5 plus size fashion bloggers που σβήνουν τα στερεότυπα

Γιατί δεν χρειάζεται να φοράς XS για να αγαπάς την μόδα

Γυναίκες με περισσότερα κιλά, που αγαπούν τη μόδα και έχουν καταφέρει να χτίσουν το προσωπικό τους κοινό στο Instagram

Ζούμε στην εποχή που τα πάντα (κινηματογράφος, τηλεόραση, social media) μοιάζουν να προσπαθούν να μας πείσουν να προσέχουμε πόσους υδατάνθρακες και ζάχαρη θα καταναλώσουμε και να πηγαίνουμε συχνά στο γυμναστήριο για να «σφίξουμε». Κατά έναν παράδοξο τρόπο, βρισκόμαστε και στην εποχή που γυναίκες με περισσότερα κιλά ενθαρρύνονται να αγαπήσουν το σώμα τους, ανεβαίνοντας στις πασαρέλες και λαμβάνοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους, των οποίων αυτοσκοπός δεν είναι να αδυνατήσουν.

Η δεύτερη τάση φαίνεται να έχει σε έναν βαθμό αποτέλεσμα. Οι επιτυχίες της Rebel Wilson και της Ashley Graham έχουν βοηθήσει πολλές γυναίκες που δεν φοράνε XS να νιώσουν άνετα με το σώμα τους και να μην το θεωρούν εμπόδιο σε κανέναν τομέα της ζωής τους. Ωστόσο, την ίδια στιγμή εύλογα υποβόσκει μέσα τους ένα ερώτημα: Αν μία plus size γυναίκα δεν βρει κάποιον τρόπο να γίνει διάσημη, θα χαίρει της ίδια αποδοχής από την κοινωνία;

Απάντηση δεν μπορεί να δοθεί απόλυτα και με σιγουριά. Εξαρτάται από την εκάστοτε κοινωνία, τον κύκλο ή ακόμα και τον έναν άνθρωπο που θα έχεις μία συγκεκριμένη στιγμή μπροστά σου. Αυτό συχνά έχει ως αποτέλεσμα γυναίκες με περισσότερα κιλά να νιώθουν ανασφάλεια, όταν δεν βρίσκονται σε γνωστά τους κοινωνικά νερά. Ορισμένες, όμως, fashion bloggers φροντίζουν να τους αποδεικνύουν πως έχεις δικαίωμα να είσαι όσα κιλά θέλεις και να μην ντρέπεσαι για αυτά ακόμα κι αν δεν βρίσκεσαι στην μεγάλη οθόνη ή στις πασαρέλες της Εβδομάδας Μόδας. Ναι, κάποιες από αυτές κατάφεραν να διεισδύσουν στον χώρο του μόντελινγκ, αλλά αυτό έγινε σταδιακά και μετά από πολύ προσωπική τους δουλειά και προσπάθεια. Ποιες είναι αυτές;

Tayler Smith (5,07 χιλιάδες ακόλουθοι)
Η Tayler κάνει κάποιες δουλειές και σαν μοντέλο, αλλά αυτό δεν είναι το βασικό της επάγγελμα. Η Νεοϋορκέζα εργάζεται ως φωτογράφος, που ταξιδεύει συνεχώς σε όλο τον κόσμο και έχει συνεργαστεί με κάποια από τα μεγαλύτερα μέσα, όπως η The New York Times, το Allure και το VICE.
 

 


Nicolette Mason (179 χιλιάδες ακόλουθοι)
Η 33χρονη είναι πιθανότατα μία από τις πιο ευχάριστες παρουσίες που μπορείτε να συναντήσετε στο Instagram. Ζει στο Μπρούκλιν και μέσα στις βασικές επαγγελματικές τις ασχολίες είναι το σχέδιο μόδας, η δημοσιογραφία μόδας και η δημιουργική συμβουλευτική.Abby Bible (7,35 χιλιάδες ακόλουθοι)
Αυτή η fashion blogger είναι μία γνήσια λάτρης της μόδας. Δεν προωθεί το πάθος της μόνο μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram, αλλά φροντίζει να ειδικεύεται όσο περισσότερο γίνεται σε αυτό, έχοντας ήδη ένα πτυχίο στο Σχέδιο Μόδας και τελειώνοντας το μεταπτυχιακό της στο Marketing και τη Διοίκηση Μόδας.   Maxey Greene (57,1 χιλιάδες ακόλουθοι)
Η Maxey έχει καταφέρει να θεωρείται «ειδικός plus size». Η αρχή έγινε γνωρίζοντας άλλα plus size άτομα διαδικτυακά, ενώ στη συνέχεια άρχισε να δημιουργεί μία μεταξύ τους κοινότητα με διάφορες εκδηλώσεις. Σταδιακά ξεκίνησε να δουλεύει ως plus size μοντέλο, ενώ πλέον εργάζεται ως στιλίστρια και καλλιτεχνική διευθύντρια για εταιρείες plus size μόδας.Kelly Augustine (83,8 χιλιάδες ακόλουθοι)
Στα 30 της, η Kelly έχει καταφέρει να έχει ένα βιογραφικό με εμπειρία στις δημόσιες σχέσεις, τη δημοσιογραφία, την δημιουργία περιεχομένου και το influencer marketing. Σκοπός της τώρα είναι να εκμεταλλευτεί όλες τις γνώσεις και δεξιότητες που έχει συγκεντρώσει, ώστε να προωθήσει όσο περισσότερο γίνεται τη διαφορετικότητα εντός του ψηφιακού κόσμου.

 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This NYFW, outside of my (obviously) sponsored posts, I wanted to commit to wearing independent designers. As I get older and my NYC closet gets smaller, I’m realizing I’d much rather shop interesting pieces from independent designers than throwaways from faster fashion stores. I love H&M and Zara like the rest of ‘em, but I have pieces from independent designers that I’ve had for YEARS. Pieces that are still conversation starters. Pieces that I take extra special care of. That was my catalyst for @augustraye - I want you to feel a connection to your clothing so you feel good in it. ⁣ ⁣ Cut to this glorious number from @coyanstudio. It’s ☑️ My favorite color ☑️ luxuriously 100% silk ☑️ meticulously designed. That’s something I can get behind. ⁣ ⁣ I started a running list of my favorite independent designers for not only clothing, but jewelry and vintage and boutique shops (click the link in my bio). Any designers you think I should add? Tag them below!! ⁣ ⁣ [alt caption: Aladdin, but make it Fashion.]⁣ ⁣ ?: @gavyntaylor ⁣ ⁣ #coyan #coyanstudio #nyfw #plussizedesigner #psblogger #plussizemodel #plussizefashion #plusmodelmag #bodypositivity #sizeinclusive #plussizestreetstyle #nycblogger

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kelly Augustine (@kellyaugustineb) στις

 

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice