nate-johnston-xbttbmdnqby-unsplash.jpg
© Nate Johnston
Fashion

Πώς να φορέσεις animal print χωρίς να γίνεις υπερβολική

Δεν χρειάζεται να είσαι γκουρού του mix and match για να το φορέσεις

Απλά και εύκολα tips για να φορέσεις animal prints διατηρώντας το μίνιμαλ στιλ σου

Τι κι αν τα animal prints μοιάζουν πάντα να είναι στη μόδα; Κάποιες από εμάς δεν τολμάμε να τα βάλουμε πάνω μας από φόβο μη τυχόν και προδώσουμε το πιο μίνιμαλ στιλ μας και καταλήξουμε να προχωράμε στον δρόμο σαν λατέρνες. Ωστόσο, το animal print δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικό και μπορεί πολύ εύκολα να εναρμονιστεί με ένα πιο λιτό outfit αν ακολουθήσουμε κάποια πολύ απλά και βασικά tips.

Ξεκίνησε από τα εύκολα
Όπου εύκολα στα animal prints εννοούμε το ζεβρέ, το οποίο είναι καλό να επιλέξεις για αρχή ώστε να μην πέσεις κατευθείαν στα βαθιά. Χρωματικά είναι το πιο μίνιμαλ, αφού στην κλασική του μορφή είναι ασπρόμαυρο και το σχέδιό του είναι αρκετά κοντά στο ριγέ.

 


Βάλε μόνο ένα στοιχείο
Εκτός κι αν είσαι γκουρού του mix and match, δεν σου συνιστώ να φορέσεις πάνω από ένα animal print στοιχείο, είτε σκέφτεσαι να είναι όλα λεοπάρ, είτε θες να συνδυάσεις το κροκό με το snakeskin. Ένα παλτό/παντελόνι/τσάντα είναι αρκετό για να τιμήσεις την τάση χωρίς να κινδυνέψεις να γίνεις κιτς.

 




Επίλεξε τις κλασικές αποχρώσεις
Δεν χρειάζεται να πειραματιστείς με ροζ ζεβρέ ή μπλε λεοπάρ υφάσματα. Οι κλασικοί ασπρόμαυροι, καφέ-μπεζ και γκρι τόνοι που έχουν συνήθως τα animal prints είναι αρκετά πιο ευκολοσυνδύαστοι, αλλά και πολύ πιο κομψοί από τα έντονα και «αφύσικα» χρώματα.




Κράτα όλα τα υπόλοιπα απλά
Ή, ακόμα καλύτερα, μονόχρωμα. Το όποιο animal print τραβά ήδη αρκετά τα βλέμματα, οπότε δεν χρειάζεται να σιγονταριστεί ούτε από statement κομμάτια, ούτε από έντονους χρωματικούς συνδυασμούς, ούτε από extreme μακιγιάζ ή μαλλιά. Συνδυασμένα με ένα κατά τ’ άλλα total black ή total white outfit μπορεί να αναδειχτεί πολύ καλύτερα.




Προτίμησε τα αξεσουάρ
Αν δεν είσαι εξοικειωμένη με τα animal prints, το πιο ασφαλές που μπορείς να κάνεις - ειδικά στις πρώτες σου απόπειρες να τα τιμήσεις – είναι να τα φορέσεις σε κάποιο αξεσουάρ. Είτε πρόκειται για τσάντα, είτε για ζώνη, είτε για παπούτσια, είτε για ένα κασκόλ, είναι πολύ πιο εύκολο να πετύχεις την σωστή εναρμόνισή τους με το υπόλοιπο outfit σου, από το να επιλέξεις μία λεοπάρ φούστα ή ένα τιγρέ παλτό. 


 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice