Οι αδημοσίευτες φωτογραφίες του Peter Lindbergh για τον Dior

Δύο fashion θρύλοι σε ένα συλλεκτικό λεύκωμα από την Taschen

Το συλλεκτικό δίτομο λεύκωμα «Peter Lindbergh.Dior» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Taschen

O φωτογράφος σταρ που με τις εικόνες του έφερε τον όρο super models στη δημόσια σφαίρα προτιμούσε να αφοπλίζει τα μάτια μας με ρεαλισμό. Επιλέγοντας το ασπρόμαυρο υψηλό κοντράστ αντί για τις στημένες, εκτυφλωτικές, εικόνες, ο Peter Lindbergh, έφυγε από τη ζωή στις 4 Σεπτεμβρίου 2019, αφήνοντας πίσω του καρέ που άλλαξαν την ανθρώπινη θέαση για τη μόδα, το στιλ, τη θηλυκότητα, το ωραίο και επηρέασαν αναρίθμητους φωτογράφους. 

1.jpg
Photography Peter Lindbergh, Courtesy of Taschen

70 χρόνια ιστορίας του οίκου μόδας Dior, στην πολύβουη πασαρέλα της Times Square: αυτή ήταν η ιδέα του Peter Lindbergh, που έπεισε τον οίκο να στείλει μερικά από τα πιο θρυλικά ρούχα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Στο συλλεκτικό δίτομο λεύκωμα 572 σελίδων της Taschen «Peter Lindbergh. Dior» περιλαμβάνονται αδημοσίευτες λήψεις του θρυλικού φωτογράφου μέσα από την ιδιαίτερη συνεργασία του με τον οίκο μόδας. 

2.jpg
Photography Peter Lindbergh, Courtesy of Taschen

Ο Peter Lindbergh φωτογράφησε τις πιο διάσημες «μούσες» του Dior, Marion Cotillard και Charlize Theron, υπογράφοντας με τον φακό του και το ατίθασο ύφος του τις καμπάνιες για το Lady Dior και το J'Adore. Από τις σινεφίλ επιρροές του στην προσπάθειά του να καταρρίψει τα στερεότυπα για τις γυναίκες, καθεμία και καθένας μπορεί να δει πώς οι φωτογραφίες του Peter Lindbergh επαναπροσδιόρισαν την έννοια της ομορφιάς δίνοντας έμφαση στην προσωπικότητα και την κομψότητα πέρα από την ηλικία.

3.jpg
Photography Peter Lindbergh, Courtesy of Taschen

Street fashion σκηνές με πρωταγωνίστριες τις Saskia de Brauw, Karen Elson και Amber Valletta. Σχεδιασμένο από το μακροχρόνιο συνεργάτη και φίλο του Juan Gatti, το «Peter Lindbergh. Dior» περιλαμβάνει στον πρώτο τόμο 165 φωτογραφίες που δεν δημοσιεύθηκαν ποτέ. Ο δεύτερος τόμος αποτίει φόρο τιμής στην βαθιά σχέση του φωτογράφου με τον παριζιάνικο οίκο μόδας μέσα από 100 και πλέον λήψεις του: από τις δημιουργίες του DIOR, από τα υψηλής ραπτικής μέχρι τα έτοιμα ενδύματα, ανδρικά και γυναικεία, που δημοσιεύθηκαν αρχικά σε μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα περιοδικά του κόσμου. Δύο μεγάλα ονόματα της μόδας σε μια έκδοση που αξίζει να βρει τη θέση της στη βιβλιοθήκη κάθε φιλοπερίεργης ψυχής. 

4.jpg
Photography Peter Lindbergh, Courtesy of Taschen

5.jpg
Photography Peter Lindbergh, Courtesy of Taschen

cover.jpg
Photography Peter Lindbergh, Courtesy of Taschen

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice