5 νέες σειρές που αξίζει να δεις μόνο και μόνο για τα ρούχα τους

FaSHUN

Οι σειρές Sex Education, Insecure, The Marvelous Mrs. Maisel, The Crown και Killing Eve αξίζουν μόνο και μόνο για τα κοστούμια τους

Κάθεσαι λοιπόν να παρακολουθήσεις μία νέα σειρά και τι περιμένεις να δεις; Μία ενδιαφέρουσα πλοκή που σε κρατάει, χαρακτήρες με τους οποίους ταυτίζεσαι, χαρακτήρες με τους οποίους θα ήθελες να παντρευτείς, καλές ερμηνείες και εντυπωσιακά plot twists.

Λογικό. Μερικές φορές όμως θέλεις σε όλη αυτή την ωραία συνταγή να προσθέσεις και την όμορφη αισθητική. Και κυρίως θέλεις να χαζέψεις τα ρούχα των πρωταγωνιστών για να πάρεις έμπνευση, να ζηλέψεις, να φαντασιωθείς πως είσαι και εσύ μέλος του cast με αντίστοιχη γκαρνταρόμπα. Και αυτό λογικό!

Σε περίπτωση λοιπόν που έχεις βαρεθεί να βλέπεις ξανά και ξανά το Sex and the City και το Gossip Girl, ιδού μία λίστα με 5 νέες σειρές που αξίζει να δεις μόνο και μόνο για την εξαιρετική δουλειά των ενδυματολόγων τους. Και σαν επιπλέον μπόνους, είναι και ωραίες σειρές!

1. Killing Eve

killing-eve-2-7-1400x853.jpg


Είδαμε μία ψυχρή πληρωμένη δολοφόνο με αγγελικό πρόσωπο να φοράει ροζ τούλινο φόρεμα Molly Goddard και ερωτευτήκαμε παράφορα. Η σειρά -θρίλερ μυστηρίου της Phoebe Waller Bridge είναι ήδη φημισμένη για το φινετσάτο στιλ της, κυρίως εξαιτίας των κοστουμιών της πρωταγωνίστριας Jodie Comer.

44e95cd6-d5d6-43b3-9939-0417b3fd025a-killing-eve_parisa-taghizadehbbcamerica.jpg

Καμπαρντίνες Burberry, Chloé μπλούζες, Dries Van Noten κοστούμια, μπότες Balenciaga, κάθε ένα κομμάτι αντιμετωπίζεται σαν «δώρο» που κάνει η Villanelle στον εαυτό της μετά από κάθε επιτυχημένο φόνο. Υψηλή ραπτική, σικ συνδυασμοί και τρομερά κοσμήματα που μας κάνουν να θέλουμε να την βλέπουμε να σκοτώνει συνέχεια.

________________________________________________

2. The Crown

margaret2_1.jpg


Εντάξει, μπορεί η Claire Foy να κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες για την ερμηνεία της ως βασίλισσα Ελισάβετ, όμως η πραγματική σταρ των δύο πρώτων σεζόν του The Crown ήταν η γκαρνταρόμπα της Vanessa Kirby. H παρουσίαση της πριγκίπισσας Margaret ως εύθραυστη επαναστάτρια έγινε με άριστο ενδυματολογικό τρόπο μέσα από μεταξένια φουλάρια, παντελόνια cigarette, γατήσια γυαλιά ηλίου και χρωματιστά παλτό. Και φυσικά τις αξέχαστες επίσημες τουαλέτες της, πολύ πιο τολμηρές από τις επιλογές της βασίλισσας αδερφής της.

margaret3_1.jpg

Η τρίτη σεζόν βρήκε την οσκαρική Helena Bonham Carter στον ρόλο της ωριμότερης Margaret, χαρίζοντάς μας μερικές ακόμα υπέροχες fashion στιγμές.
_____________________________________________________

3. Sex Education

se-103-unit-00441-final.jpg


Παρόλο που η εθιστική coming-of-age σειρά του Netflix λαμβάνει χώρα στην σύγχρονη βρετανική επαρχία, το στιλ των πρωταγωνιστών είναι πέρα για πέρα ρετρό με punk επιρροές, ξεκάθαρες αναφορές στα 80s και μία vintage αισθητική του αμερικάνικου ονείρου που γοητεύει. Προφανώς ο χαρακτήρας του Eric είναι εκείνος με το πιο ενδιαφέρον στιλ, καθώς οι τολμηρές, χρωματιστές επιλογές του παίζουν με την έννοια του φύλου και αντιπροσωπεύουν την γεμάτη ενέργεια προσωπικότητά του.

1259334.jpg


Στην συνέχεια υπάρχει και η Maeve, με την ροκ-πανκ διάθεσή της, τα biker μπουφάν της και τις ροζ ανταύγειες της.
_______________________________________________________

4. The Marvelous Mrs. Maisel

large_thumb3x.jpg


Άλλη μία πρόταση για όσους αγαπάνε την αναβίωση παλαιότερων εποχών και κυρίως των συναρπαστικών 60s. Φούστες pencil, πολύχρωμα καπέλα, παλτό swing και ψηλόμεσα παντελόνια, ντεκόρ που θυμίζει το στιλ του ιστορικού designer εσωτερικών χώρων Dorothy Draper και χαρακτηριστικά χτενίσματα είναι όλα όσα δίνουν τον κατάλληλο τόνο και ζωντανεύουν τον στιλάτο κόσμο της πρωταγωνίστριας Midge Maisel.

marvelous_mrs._maisel-_publicity_still_-_h_2019_.jpg


Δικαίως η ενδυματολόγος Donna Zakowska κέρδισε το βραβείο Guild για την δουλειά της με τα κοστούμια.
__________________________________________________________


5. Insecure

insecure.jpg


Δεν υπάρχει τίποτα το διακριτικό με το στιλ των πρωταγωνιστών του Insecure και έτσι ακριβώς μας αρέσει. Η μόδα λειτουργεί ως statement. Τα Τ-Shirts των χαρακτήρων έχουν πολιτικά μηνύματα, το μεγαλύτερο μέρος της γκαρνταρόμπας τους προέρχεται από African American σχεδιαστές, κάθε ρούχο που βλέπουμε στην οθόνη «κάνει θόρυβο», είναι σύγχρονο και σέξι. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως η στιλίστρια υπεύθυνη για την αισθητική της σειράς είναι η Shiona Turini, η οποία έχει δουλέψει και με την Beyoncé για το βίντεο κλιπ του Formation. Το πρώτο teaser για την τέταρτη σεζόν του Insecure μόλις κυκλοφόρησε και δείχνει την υπέροχη Issa Rae να ραπάρει μπροστά στον καθρέφτη της φορώντας μερικά ΤΡΟΜΕΡΑ outfits.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice