Σέρτζιο Ρόσι
Σέρτζιο Ρόσι © Vittorio Zunino Celotto/Getty Images / ideal images
Fashion

Κορωνοϊός: Πέθανε ο Σέρτζιο Ρόσι, διάσημος Ιταλός υποδηματοποιός

Ίδρυσε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brand της Ιταλίας το 1968

62224-137655.jpg
Newsroom |

Ο σπουδαίος Ιταλός δημιουργός υποδημάτων Σέρτζιο Ρόσι πέθανε από επιπλοκές του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του brand.

Ο Σέρτζιο Ρόσι, ο φημισμένος Ιταλός υποδηματοποιός, πέθανε σε ηλικία 84 ετών από επιπλοκές του κορωνοϊού, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Ο σπουδαίος δημιουργός υποδημάτων, ο οποίος ίδρυσε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brand της Ιταλίας το 1968, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Τσεζένα, εδώ και λίγες μέρες και η κατάσταση της υγείας ξαφνικά επιδεινώθηκε.

 

 

Ο διευθύνων σύμβουλος του brand, Ρικάρντο Σούτο, ο οποίος είναι στην εταιρεία από τον Απρίλιο του 2016, ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου του Σέρτζι Ρόσι σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το wwd.

«Ήταν μεγάλη χαρά που τον γνώρισα» δήλωσε ο Ρικάρντο Σούτο. «Ήταν ο πνευματικός μας καθοδηγητής και εξακολουθεί να είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ. Aγαπούσε τις γυναίκες και ήταν σε θέση να συλλάβει τη θηλυκότητα μιας γυναίκας με έναν μοναδικό τρόπο» εξήγησε.

«Δεν ήταν ποτέ υπερβολικός και ήταν πάντα καλόγουστος. Τα παπούτσια του ήταν πάντα ευκολοφόρετα και δεν ήταν ποτέ ικανοποιημένος μέχρι να γίνουν τέλεια. Δεν ήταν ένα απλό αξεσουάρ γι’ αυτόν. Μου είπε μία φορά ότι ήθελε να δημιουργήσει την τέλεια επέκταση του ποδιού μιας γυναίκας».

Sergio Rossi Official on Instagram: “The weekend is getting closer and @sarasampaio serves you the best pose to slip into it. Here in the #sr1Pump as seen on…”

Ο Σέρτζιο Ρόσι γεννήθηκε στο San Mauro Pascoli, μία από τις πιο σημαντικές περιοχές υποδηματοποιίας της Ιταλίας, το 1935.

Έμαθε το εμπόριο από τον πατέρα του, άρχισε να παράγει υποδήματα στη δεκαετία του ’50 και κυκλοφόρησε την ομώνυμη σειρά του το 1968. Συνεργάστηκε επίσης με oίκους μόδας όπως Versace, Dolce & Gabbana και Azzedine Alaïa.

Sergio Rossi Official on Instagram: “We know that you just can’t get enough shine this Holiday season. Light up every room in your new shiny glitter #sr1Sandal with crystals…”

Τα κορυφαία παπούτσια του, όπως το περίφημο σανδάλι Opanca, ενέπνευσαν γενιές σχεδιαστές υποδημάτων, συμπεριλαμβανομένου του γιου του, Τζιανβίτο Ρόσι, ο οποίος συνεργάστηκε με τον πατέρα του έως ότου η επιχείρηση πουληθεί στο Gucci Group (τώρα Kering) το 1999.

Ο Τζιανβίτο Ρόσι συνέχισε την οικογενειακή κληρονομιά ξεκινώντας το δικό του ομώνυμο label το 2007.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice