Τζιν παντελόνι με τέλεια εφαρμογή
Από τα μπατζάκια μέχρι τις τσέπες © Tedward Quinn
Fashion

6 tips για να βρεις το τζιν παντελόνι με την τέλεια εφαρμογή

Ακόμα και οι τσέπες έχουν σημασία!

Συμβουλές για να επιλέξεις το τζιν παντελόνι που θα έχει την τέλεια εφαρμογή στο σώμα σου

Ποιο κομμάτι θα παραμένει πάντα ένα από τα αγαπημένα μας; Το τζιν παντελόνι, αφού μπορεί να φορεθεί σχεδόν με τα πάντα και ταιριάζει στις περισσότερες περιστάσεις. Είναι, όμως, και το ρούχο, με το οποίο φαίνεται να πέφτουμε στα περισσότερα λάθη. Η αρχή του κακού είναι ότι αγοράζουμε τζιν παντελόνια με λάθος εφαρμογή.  

Tips για να βρεις το τζιν παντελόνι με την τέλεια εφαρμογή  

Το κενό στη μέση 
Είναι ένα από τα συνηθέστερα προβλήματα. Μπορεί να έχεις βρει ένα τζιν παντελόνι με τέλεια εφαρμογή στα πόδια και τους γλουτούς σου, αλλά η μέση να σ'τα χαλάει και να είναι χαλαρή. Αναζήτησε ένα από κάποιο πιο ελαστικό ύφασμα, που θα σου επιτρέψει να επιλέξεις το μικρότερο νούμερο, που θα αγκαλιάσει σωστά τη μέση σου, χωρίς να οδηγήσει σε ασφυξία το υπόλοιπο σώμα σου (έχει και μεγαλύτερη διάρκεια στον χρόνο). Αν παράλληλα είναι ψηλόμεσο, έχεις ακόμα περισσότερες πιθανότητες να βρεις αυτό ψάχνεις. Στην περίπτωση που η δομή του σώματός σου είναι τέτοια (πολύ λεπτή μέση και έντονοι γλουτοί) που τα παραπάνω δεν λειτουργούν, μία ζώνη ή μία επίσκεψη στον ράφτη θα κάνουν τη δουλειά. 

Εφαρμογή του τζιν παντελονιού στη μέση
Αν τίποτα δεν πιάνει, βάλε μία ζώνη © Roman Khripkov

Ψηλόμεσο 
Αν επιλέξεις ένα χαμηλόμεσο ή ένα ψηλόμεσο τζιν παντελόνι, έχει σε μεγάλο βαθμό σχέση με το προσωπικό σου στιλ και γούστο, αλλά και με το τι σε κάνει εσένα να νιώθεις πιο άνετα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, το ψηλόμεσο είναι καλύτερη επιλογή. Όπως είπαμε, με αυτό συνήθως ξεπερνάται το θέμα του κενού στη μέση. Εκτός από αυτό, αν οι γλουτοί σου δεν έχουν σχεδόν καθόλου όγκο, ένα ψηλόμεσο παντελόνι θα τους βοηθήσει να «φουσκώσουν». Την ίδια στιγμή, αν έχεις περισσότερο όγκο στην περιοχή του στομαχιού, ένα χαμηλόμεσο τζιν θα τονίσει άκομψα το σημείο.  

Ψηλόμεσο ή χαμηλόμεσο τζιν παντελόνι
Ένα ψηλόμεσο τζιν συνήθως είναι η καλύτερη επιλογή © Jornada Produtora

Πρόσεξε τις τσέπες 
Συγκεκριμένα, τις πίσω τσέπες του παντελονιού. Γιατί; Διότι δεν θέλεις το πίσω μέρος του σώματος να δείχνει χαλαρό και πεσμένο. Διάλεξε ένα τζιν με τσέπες τοποθετημένες λίγο πιο ψηλά και εξωτερικά, έτσι ώστε οι γλουτοί σου να δείχνουν ανορθωμένοι και γυμνασμένοι. Αντίθετα, δεν θες τσέπες τοποθετημένες χαμηλά και κοντά μεταξύ τους. 

Οι τσέπες στο τζιν παντελόνι
Οι τσέπες μπορούν να αλλάξουν όλη την εικόνα © Ramiz Dedakovic

Πού θα φτάσουν τα μπατζάκια 
Το μήκος του παντελονιού εξαρτάται από το στιλ που θα επιλέξεις. Τα στενά τζιν παντελόνια και αυτά που έχουν ίσια γραμμή είναι καλύτερο να σταματούν ακριβώς πάνω από τον αστράγαλο, ώστε να μην «κόβουν» περίεργα το πόδι σου, ούτε να περισσεύει και να φουσκώνει ύφασμα. Αν επιλέξεις ένα πιο φαρδύ τζιν παντελόνι, όπως καμπάνα, υπολόγισε το μήκος ανάλογα με τα παπούτσια που σκοπεύεις να το συνδυάζεις, έτσι ώστε το μπατζάκι να σταματά 2 με 3 εκατοστά πάνω από το έδαφος.  

Το μήκος του τζιν παντελονιού
Φρόντισε το ίσιο τζιν σου να σταματάει πάνω από τον αστράγαλο © Eugenivy Reserv

Η εφαρμογή στον καβάλο 
Είναι απλό. Δεν θες το παντελόνι σου ούτε να σε στενεύει, ούτε να σακουλιάζει σε εκείνο το σημείο. Στην πρώτη περίπτωση, το πρόβλημα μπορεί να μην είναι το μέγεθος, αλλά το ίδιο το υλικό του ρούχου, οπότε πρέπει να ψάξεις κάτι εντελώς διαφορετικό. Αντίστοιχα, αν το παντελόνι σακουλιάζει μόνο σε εκείνο το σημείο, δεν φταίει ότι σου είναι μεγάλο, αλλά το ότι το συγκεκριμένο δεν εφαρμόζει σωστά στο δικό σου σώμα.  

Εφαρμογή του τζιν παντελονιού στον καβάλο
Δεν θες ούτε να είναι πολύ στενό, ούτε να σακουλιάζει σε εκείνο το σημείο © Ryan Moreno

Πάντα να δοκιμάζεις 
Ναι, οι επισκέψεις στο δοκιμαστήριο μπορεί να είναι κουραστικές, ειδικά σε καταστήματα με μεγάλη αναμονή. Άσε που ξέρεις το νούμερό σου. Τα τζιν παντελόνια, όμως, είναι από εκείνα τα ρούχα στα οποία το μέγεθος σου μπορεί να είναι διαφορετικό κάθε φορά, ακόμα και αν ψωνίζεις από το ίδιο μαγαζί. Οπότε πάντα να δοκιμάζεις. 

Προτιμάς το online shopping; Τα περισσότερα μεγάλα καταστήματα σε βοηθάνε να βρεις το ιδανικό μέγεθος για εσένα σε κάθε κομμάτι τους ξεχωριστά, με πληροφορίες όπως το βάρος σου, το ύψος σου, η ηλικία σου και το σχήμα της κοιλιάς σου.  

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice