Η οικογένεια Beckham
Όχι ένας, αλλά δύο γιοι του David και της Victoria Beckham είναι μοντέλα © Instagram: @davidbeckham
Fashion

Όταν οι γιοι των διάσημων γίνονται μοντέλα

Δεν ξέρουμε αν βοήθησαν τα ονόματα των γονιών τους, αλλά σίγουρα τα γονίδια έκαναν καλή δουλειά

Brooklyn και Romeo Beckham, Presley Gerber, Dylan και Paris Brosnan, Roberto Rossellini και Rafferty Law: Οι γιοι διάσημων που έγιναν μοντέλα

Αν οι γονείς σου είναι διάσημοι, τότε πιθανώς έχεις δύο βασικά προνόμια. Από τη μία, το όνομα και οι διασυνδέσεις τους σου ανοίγουν πιο εύκολα πόρτες. Από την άλλη, σου κληροδοτούν γονίδια που σου χαρίζουν μία εντυπωσιακή εμφάνιση. Στοιχεία που αν ονειρεύεσαι να μπεις στον χώρο της μόδας αποδεικνύονται σωτήρια. Η Kaia Gerber, η Lily-Rose Depp και η Kendall Jenner είναι από τα πιο γνωστά ονόματα που είναι κόρες διάσημων και χτίζουν τη δική τους καριέρα ως μοντέλα. Τι γίνεται, όμως, με τους γιους;  

Άντρες-μοντέλα με διάσημους γονείς 

Brooklyn και Romeo Beckham (David και Victoria Beckham) 
Ο Brooklyn Beckham είναι ένα από εκείνα τα παιδιά που φαίνεται να ξεφεύγουν όλο και περισσότερο από τη σκιά των γονιών τους όσο περνάνε τα χρόνια. Εξάλλου, από πολύ νωρίς αποφάσισε να μην εξαρτάται από τους γονείς του, καθώς στην εφηβεία του δούλεψε ως σερβιτόρος, για να αγοράζει τα πράγματα που ήθελε.  

Πρώτος του στόχος ήταν το ποδόσφαιρο. Έπαιζε στη νεανική ομάδα της Arsenal, αλλά τα παράτησε όταν δεν κατάφερε να μπει στη βασική ομάδα. Έτσι, το 2014, όταν ήταν μόλις 15 ετών αποφάσισε να μπει στον χώρο της μόδας. Το πρώτο του εξώφυλλο ήταν για το περιοδικό Man Aboutown και η πρώτη του καμπάνια για το brand Reserved. Μέχρι σήμερα, τον έχουμε δει σε editorials και εξώφυλλα μεγάλων περιοδικών, όπως το Vogue China, το Dazed Korea, το T: New York Times Style Magazine και το L’ Uomo Vogue. Το πιο πρόσφατο εξώφυλλο του 21χρονου, ο οποίος πλέον αναλαμβάνει συχνά τον ρόλο του φωτογράφου, ήταν για το περιοδικό Icon, με τον ίδιο να λειτουργεί ως μοντέλο και φωτογράφος από το σπίτι και την καραντίνα.  

Μοντέλο, όμως, είναι και ο αδερφός του, Romeo. Μπορεί να είναι μικρότερός του κατά τρία χρόνια, αλλά ο Brooklyn φαίνεται να ακολούθησε εκείνον. Όταν ο μεγάλος του αδερφός έπαιζε ακόμα ποδόσφαιρο το 2012, ο Romeo στα μόλις 10 έτη του έγινε το κεντρικό πρόσωπο του οίκου Burberry για την καμπάνια Άνοιξη/Καλοκαίρι 2013, ενώ ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της καμπάνιας του οίκου για τα Χριστούγεννα του 2015. Για την τελευταία, φημολογούταν ότι έλαβε το ποσό των 45 χιλιάδων λιρών για 8 ώρες δουλειάς. Σήμερα, φαίνεται να επικεντρώνεται περισσότερο στο να χαρεί τα 17 χρόνια του και φωτογραφίζεται κατά διαστήματα μόνο για να «χτίσει» το πορτοφόλιό του, συχνά μαζί με τον αδερφό του. 

      

Presley Gerber (Cindy Crawford και Rande Gerber) 
Ο 20χρονος είναι από αυτές τις περιπτώσεις που περισσότερη εντύπωση θα μάς έκανε αν δεν γινόταν μοντέλο. Στην οικογένειά του το modeling μοιάζει με παράδοση, αφού δεν είναι μόνο οι γονείς του μοντέλα, αλλά και η 18χρονη αδερφή του, Kaia. Μαζί με την τελευταία, έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο με παιδικές φωτογραφίσεις μόδας. Η έναρξη για τη δική του προσωπική καριέρα έγινε το 2017 με το Cruise fashion show του οίκου Moschino στο Λος Άντζελες, όταν ήταν ακόμα έφηβος, ενώ τον Ιανουάριο του 2018 τον είδαμε να πρωταγωνιστεί σε καμπάνια του Calvin Klein.    

Σε αντίθεση με την Kaia, οι γονείς του δεν ήταν τόσο δεκτικοί στο να γίνει ο γιος τους μοντέλο. Δεν ήταν θέμα φύλου, όπως κάποιοι είχαν σχολιάσει. Η Cindy και ο Rande γνωρίζοντας τα παιδιά τους, φοβόντουσαν ότι η εμπλοκή του Presley με τον χώρο θα είχε για αυτόν τοξικά αποτελέσματα. Δεν έπεσαν πολύ έξω, αφού τον τελευταίο καιρό μάς απασχολεί κυρίως με αρνητικές για αυτόν ειδήσεις, όπως η σύλληψή του για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, οι φήμες για εθισμό στα ναρκωτικά και το νέο του τατουάζ προσώπου «misunderstood» (παρεξηγημένος), το οποίο σε δηλώσεις του σύγκρινε με το να κάνει αλλαγή φύλου.  

Dylan και Paris Brosnan (Pierce Brosnan και Keely Shaye Smith) 
Ο Pierce Brosnan έχει πέντε παιδιά και δεν μάς κάνει εντύπωση που δύο από αυτά έγιναν μοντέλα. Γεννημένος τον Ιανουάριο του 1997, ο 23χρονος Dylan σπούδαζε κινηματογράφο, όταν ο Hedi Slimane τον ανακάλυψε το 2015 στο Μαλιμπού. Ο φωτογράφος και σχεδιαστής τότε είχε την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στον Yves Saint Laurent και έκανε τον Dylan ένα από τα πρόσωπο της καμπάνιας του οίκου για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2015. Σε αυτήν, μάλιστα, φωτογραφήθηκε με τον γιο του ηθοποιού Val Kilmer, Jack.  

Ο Dylan συνέχισε να σπουδάζει και έναν χρόνο αργότερα ξαναέκανε την εμφάνισή του στον χώρο της μόδας. Αφορμή ήταν ακόμα μία συνεργασία με τον Yves Saint Laurent. Αυτή τη φορά δεν περιορίστηκε σε μία φωτογράφιση, αλλά περπάτησε στο fashion show του για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016. Από τότε δεν έχει σταματήσει να δουλεύει, όχι μόνο ως μοντέλο, αλλά και ως μουσικός και ηθοποιός. Είναι τραγουδιστής στην ροκ μπάντα, που ο ίδιος δημιούργησε, Rasberry Blonde, το 2019 τον είδαμε στην ταινία μικρού μήκους «Iconic» και το 2018 ανέλαβε τη διεύθυνση φωτογραφίας στην ταινία «The Youngest Motivators Club». Στο μεταξύ, συνέχισε να περπατάει σε μεγάλα fashion shows, όπως αυτό του Dolce & Gabbana για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018, το Erdem x H&M και εκείνο του οίκου Moschino για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020.  

Τα βήματα του Dylan ξεκίνησε να ακολουθεί το 2017 ο μικρότερος αδερφός του, Paris, όταν υπέγραψε με ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία μοντέλων, το NEXT. Ο 19χρονος γιος του πρώην James Bond έχει μόλις μερικά χρόνια στη βιομηχανία της μόδας και έχει ήδη καταφέρει να βρεθεί σε εξώφυλλα περιοδικών, όπως το GQ Korea και το Vanity Teen, αλλά και να περπατήσει για μεγάλους οίκους, με σημαντικότερες στιγμές της μέχρι τώρα καριέρας του τα fashion shows των οίκων Balmain και Moschino για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020, αλλά και το fashion show του Ralph Lauren για την 50ή επέτειο του οίκου το 2018. 

Roberto Rossellini (Isabella Rossellini) 
Αν απορείτε γιατί δεν βλέπετε εμφανισιακή ομοιότητα με τη μητέρα του ή γιατί δεν υπάρχει όνομα πατέρα, ο λόγος είναι πως ο Roberto είναι υιοθετημένος. Μέχρι τα 23 του, δεν είχε επιδιώξει κάποια καριέρα μπροστά από την κάμερα, αφού σπούδαζε θαλάσσια βιολογία, πήρε πτυχίο στην υποβρύχια φωτογραφία και δούλευε ως φωτογράφος στο πρακτορείο BFA. Αυτό άλλαξε όταν μία φωτογράφος τον είδε στους δρόμους της Νέας Υόρκης και του ζήτησε να τον φωτογραφίσει για το L’ Officiel Italia. Μετά από αυτό, η μητέρα του τον παρότρυνε να υπογράψει με κάποιο πρακτορείο και μέσα σε μόλις μία βδομάδα βρέθηκε στο Ford Models.   

Ο Roberto πήρε αμέσως τη νέα του καριέρα πολύ σοβαρά. Αντί να εκμεταλλευτεί άμεσα το όνομά του, προτίμησε να περάσει μισό χρόνο χτίζοντας το πορτοφόλιό του, ώστε τελικά να κάνει το μεγάλο ντεμπούτο του στον χώρο με ένα εξώφυλλο για το περιοδικό At Large. Από τότε δεν έχουμε σταματήσει να τον βλέπουμε να δουλεύει με μεγάλα ονόματα της μόδας. Έχει φωτογραφηθεί και περπατήσει για τον Bottega Veneta, έχει πρωταγωνιστήσει σε καμπάνιες του Bulgari και τον έχουμε δει σε πολλά fashion shows του οίκου Dolce & Gabbana, για τον οποίο το 2018 περπάτησε μαζί με όλη την οικογένεια Rossellini για το show «DNA».  

Dolce&Gabbana Spring Summer 2019 Women’s Fashion Show

Ο ίδιος αναφέρει στο Coveteur: «Θέλω να χρησιμοποιήσω τη δουλειά του μοντέλου ως ένα μέσο, ώστε ο κόσμος να καταλάβει ότι είμαι περισσότερα απ’ όσα νομίζουν ότι είμαι, κατά κάποιον τρόπο. Περισσότερα από απλά το παιδί κάποιου διάσημου, περισσότερα από απλά ο γιος της Isabella Rossellini. Θέλω ο κόσμος να καταλάβει ότι είμαι ο Roberto και είμαι ένα αρκετά cool άτομο. Έχει ενδιαφέρον ότι μου βάζουν αυτή την ταμπέλα, αλλά παράλληλα απομακρύνομαι από αυτήν όσο περισσότερο γίνεται».  

Rafferty Law (Jude Law και Sadie Frost) 
Πολλοί να ανακάλυψαν ποιος είναι ο Rafferty Law, λόγω της σχέσης του με την Rita Ora, που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο (και έληξε τον Φεβρουάριο). Ωστόσο, ο 24χρονος γιος των ηθοποιών Jude Law και Sadie Frost έχει ξεκινήσει δυναμικά την καριέρα του ως μοντέλο από το 2014, τη χρονιά που υπέγραψε για πρώτη φορά με πρακτορείο και έκανε την παρθενική του εμφάνιση στην πασαρέλα με το fashion show για την αντρική συλλογή του DKNY. Λίγο αργότερα βρέθηκε στην Αντρική Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου για τον οίκο Dolce & Gabbana.  

Αυτή ήταν μόνο η αρχή για τον Rafferty, που έχει χαρακτηριστεί ως φωτοτυπία του πατέρα του. Στα επόμενα χρόνια δούλεψε για οίκους και εταιρείες, όπως η Hugo Boss, ο Dior και η Timberland, ενώ το 2016 περπάτησε για τον οίκο Burberry. Η συνεργασία με τον Dolce & Gabbana έγινε σχεδόν μόνιμη, αφού από το 2017 μέχρι το 2019 ο Rafferty βρισκόταν σε κάθε καμπάνια και fashion show του οίκου. Την ίδια στιγμή, τον είδαμε εξώφυλλα και editorials περιοδικών, όπως το Apollo και η αμερικανική Vogue, και πιο πρόσφατα στο LOVE.   

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice