Ψάθινες τσάντες
Αριστερά: Celine Spring/Summer 2020 © Courtesy of Celine / Κέντρο: Oscar de la Renta Spring/Summer 2020 © Courtesy of Oscar de la Renta / Δεξιά: Fendi Woman Spring/Summer 2020 © Courtesy of Fendi
Fashion

Η ψάθινη τσάντα είναι τάση και την κρατάμε παντού

Ό,τι κι αν έχεις να κάνεις, όπου κι αν έχεις να πας, ό,τι ώρα κι αν είναι, υπάρχει μία ψάθινη τσάντα για να σε συνοδέψει

Τα διαφορετικά είδη ψάθινης τσάντας και πού θα τα κρατήσουμε αυτό το καλοκαίρι

Αν υπάρχει κάτι που «φωνάζει» όσο τίποτα άλλο καλοκαίρι, τότε αυτό είναι η ψάθα. Το «φτωχό» αυτό υλικό φημολογείται ότι έχει μπει στη ζωή των ανθρώπων πριν καν από το ύφασμα. Και ενώ αυτό δεν είναι 100% επιβεβαιωμένο, ξέρουμε σίγουρα ότι χρησιμοποιείται για περισσότερα από 10.000 χρόνια. Ως μαλακό υλικό προερχόμενο άμεσα από πρώτες ύλες της φύσης ήταν ταυτισμένο με τις κατώτερες κοινωνικές τάξεις και καμία σχέση δεν είχε με τη μόδα. Η Μαρία Αντουανέτα μόνο τον 18ο αιώνα αναγνώρισε την αξία της ψάθας, την φόρεσε και ανάγκασε και τις κυρίες που την ακολουθούσαν να κάνουν το ίδιο.  

Πέρασαν πολλά χρόνια, ώστε η ψάθα να θεωρηθεί ένα υλικό άξιο μίας θέσης στη μόδα. Η αρχή έγινε στη Γαλλία περίπου στα 60s, όταν η Brigitte Bardot αποτελούσε ένα από τα βασικά γυναικεία πρότυπα και τα ψάθινα καπέλα, που η ίδια αγαπούσε, μάς πρόσφεραν λίγη από τη λάμψη της. Για ένα μεγάλο διάστημα μετέπειτα η ψάθα έμεινε ένα υλικό αποκλειστικά για καλοκαιρινά καπέλα και για να ξαπλώνουμε πάνω του στις παραλίες.  

Σήμερα έχει μπει σε μία νέα εποχή. Η μόδα προσπαθεί να ακολουθήσει τους κανόνες της βιωσιμότητας και η ψάθα θεωρείται ένα από τα πιο οικολογικά υλικά. Έτσι, τα τελευταία χρόνια την βλέπουμε όλο και περισσότερο στις πασαρέλες και τις συλλογές των μεγάλων οίκων και γενικότερα στις τάσεις. Φέτος, η ψάθινη τσάντα φαίνεται ότι είναι must και όλες θα κρατάμε από μία όπου κι αν βρισκόμαστε. Ξεφεύγει από απλά εκείνη που έχουμε συνηθίσει κρατάμε στην παραλία και βγαίνει σε διαφορετικά στιλ, έτσι ώστε να ταιριάζουν σε κάθε δυνατή περίσταση.  

Διάλεξε την ψάθινη τσάντα που σου ταιριάζει

Oversized 
Το στιλ που είναι πιο κοντά σε αυτό που έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια. Θυμίζουν αρκετά τσάντες θαλάσσης, αλλά είναι φτιαγμένες ώστε να τις κρατάμε όλη μέρα (αν και δεν ταιριάζουν τόσο σε βραδινές και «καλές» εμφανίσεις) και να χωράνε όλα όσα μπορεί να χρειαστούμε. 

Oversized ψάθινη τσάντα
Jacquemus SS20

Oversized ψάθινη τσάντα
J. W. Anderson Spring/Summer 2020

Oversized ψάθινη τσάντα
Oscar de la Renta Spring/Summer 2020

Καλάθια και πουγκιά  
Είναι το στιλ, με το οποίο η ψάθα έκανε την είσοδό της στον χώρο της μόδας πριν μερικά χρόνια. Ταιριάζει καλύτερα σε εμφανίσεις από το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα και χαρίζει στα outfits μία πιο ρομαντική και κοριτσίστικη αίσθηση.  

Ψάθινη τσάντα πουγκί
J. W. Anderson Spring/Summer 2020

Ψάθινη τσάντα πουγκί
Prada Spring/Summer 2020

Ψάθινη τσάντα πουγκί
Celine Spring/Summer 2020

Σε (μη γεωμετρικά) σχήματα 
Μπορείς να τις κρατήσεις όποια ώρα της ημέρας θέλεις. Ωστόσο, δεν στις προτείνουμε στην περίπτωση που ψάχνεις για μία πρακτική τσάντα που θα χωράει σίγουρα όλα σου τα πράγματα. Ανάλογα το στιλ σου, μπορείς να επιλέξεις μία σε πιο διακριτικό σχήμα, όπως καρδιά, ή μία πιο περίεργη, όπως σε σχήμα ζώου. 

Ψάθινη τσάντα καρδιά
Dolce & Gabbana Spring/Summer 2020

Ψάθινη τσάντα γάτα
Gucci Spring/Summer 2020

Κλασικές, αλλά με ψάθα 
Αυτό το στιλ απευθύνεται κυρίως σε εσένα που δεν θες να ξεφύγεις υπερβολικά από τα συνηθισμένα, αλλά θες να ακολουθήσεις την τάση. Είναι οι κλασικές τσάντες που έχεις συνηθίσει να κρατάς σε κάθε σεζόν, αλλά αντί να είναι κατασκευασμένες από δέρμα ή κάποιο ύφασμα, είναι από ψάθα.  

Κλασική ψάθινη τσάντα
Jacquemus Spring/Summer 2020

Κλασική ψάθινη τσάντα
Dolce & Gabbana Spring/Summer 2020

Κλασική ψάθινη τσάντα
Loewe Spring/Summer 2020

Μικρές 
Οι μικροσκοπικές τσάντες δεν σταματάνε να είναι τάση και σε αυτή την περίπτωση ενώνονται με την τάση της ψάθας. Μπορεί να είναι εξολοκλήρου ψάθινες ή να συνδυάζονται με λουριά, δέρματα και τρουκς. Σε κάθε περίπτωση, στις προτείνουμε για τις βραδινές σου εμφανίσεις. 

Μικρή ψάθινη τσάντα
Oscar de la Renta Spring/Summer 2020
 

Μικρή ψάθινη τσάντα
Prada Spring/Summer 2020

Μικρή ψάθινη τσάντα
Michael Kors Spring/Summer 2020

Ορθογώνιες 
Είναι πρακτικές και συγχρόνως καθόλου βαρετές. Χωράνε τα βασικά πράγματα που μπορεί να χρειάζεσαι μέσα στη μέρα σου και, ενώ ταιριάζουν άνετα στις καλοκαιρινές σου βόλτες, αποτελούν ιδανικό κομμάτι για να συμπληρώσεις τα office looks του καλοκαιριού.  

Ορθογώνια ψάθινη τσάντα
Dolce & Gabbana Spring/Summer 2020

Ορθογώνια ψάθινη τσάντα
Fendi Woman Spring/Summer 2020

Ορθογώνια ψάθινη τσάντα
Dolce & Gabbana Spring/Summer 2020

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice