Μαγιό για κάθε σώμα
Το μαγιό που θα αναδείξει καλύτερα το δικό σου σώμα © Jernej Graj / © Spencer Davis / © Christopher Campbell
Fashion

Τα μαγιό που κολακεύουν κάθε σωματότυπο

Έχεις μικρό ή μεγάλο στήθος; Έντονους ή πολύ μικρούς γλουτούς; Δεν έχεις καθόλου καμπύλες ή σε ενοχλεί η κοιλιά σου; Υπάρχει το τέλειο μαγιό για εσένα

Το μαγιό που πρέπει να επιλέξεις αυτό το καλοκαίρι για να κολακέψεις το σώμα σου με τον καλύτερο τρόπο

Με το καλοκαίρι να έχει μπει για τα καλά, οι περισσότερες από εμάς έχουμε ξεκινήσει να πηγαίνουμε στην παραλία. Δεν έχει σημασία αν πηγαίνουμε για να κολυμπήσουμε, για να μαυρίσουμε ή απλά για τη βόλτα. Το σημαντικότερο κομμάτι της εμφάνισής μας θα παραμείνει το μαγιό μας. Ναι, θα αναζητήσουμε ένα που «υπηρετεί» τις φετινές τάσεις, αλλά το πιο σημαντικό είναι να βρούμε εκείνο που θα αναδείξει το σώμα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  

Το ιδανικό μαγιό για το σώμα σου 

Μεγάλο στήθος 
Για εσένα, το καλύτερο είναι να βρεις ένα μαγιό με προδιαγραφές σουτιέν. Με νούμερα, δηλαδή, πολύ πιο συγκεκριμένα από απλά small, medium και large, αλλά και με αρκετή στήριξη ώστε να νιώθεις άνετα και να μη χρειάζεται να προσαρμόζεις συνεχώς το μαγιό από φόβο ότι θα φύγει από τη θέση του. Η στήριξη αυτή επιτυγχάνεται με σχετικά φαρδιές τιράντες, τις οποίες μπορείς να προσαρμόσεις, και με full cups. Ακόμα καλύτερα, αν τα τελευταία έχουν εσωτερική μπανέλα.  

Μαγιό για μεγάλο στήθος
Το μαγιό σου πρέπει να έχεις προδιαγραφές σουτιέν © Logan Weaver

Μικρό στήθος 
Εδώ μπορείς να «παίξεις» με δύο τρόπους. Αν θέλεις το στήθος σου να δείξει μεγαλύτερο, τότε πόνταρε σε ένα push-up μαγιό με ενίσχυση ή σε σχέδια που δίνουν όγκο με τη βοήθεια επιπλέον υφασμάτων, κροσσιών, βολάν και φραμπαλάδων. Διαφορετικά, αν θέλεις να εκμεταλλευτείς το μικρό σου στήθος, διάλεξε ένα μπικίνι με μικρό τριγωνάκι ή ένα ολόσωμο με βαθύ V, που εσένα θα σε κολακεύσουν, ενώ στις γυναίκες με πιο πληθωρικό ντεκολτέ μπορεί εύκολα να δείξουν «φτηνά». 

Μαγιό για μικρό στήθος
Μπορείς να τολμήσεις ένα μαγιό με βαθύ V © Rowan Chestnut

Έντονοι γλουτοί 
Το βασικό είναι να μη νιώθεις άβολα. Γι’ αυτό μην επιλέξεις ένα μαγιό με αρκετά μεγάλο κόψιμο, που μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι αρκετά εκτεθειμένη, αλλά ένα πιο καλυπτικό, όπως ένα hipster. Σε περίπτωση που θες να τραβήξεις την προσοχή από αυτό το σημείο του σώματός σου, επίλεξε ένα μονόχρωμο κάτω μέρος μαγιό -καλύτερα σε σκούρες αποχρώσεις- και από πάνω ένα πιο έντονο, με σχέδια.  

Μαγιό για έντονους γλουτούς
Τράβηξε την προσοχή από το σημείο με ένα πιο σκουρόχρωμο πάνω μέρος © Tai's Captures

Αρκετά μικροί γλουτοί 
Μπορείς να επιλέξεις ένα μαγιό με όποιο κόψιμο εσύ προτιμάς. Αν θέλεις να δώσεις όγκο στην περιοχή, διάλεξε ένα σε έντονο χρώμα, αλλά και με επιπλέον υφάσματα, φραμπαλάδες, σουρώματα και βολάν, που θα σου δώσουν ένα εφέ μεγαλύτερων γλουτών. 

Μαγιό για μικρούς γλουτούς
Ένα μαγιό με σουρώματα θα χαρίσει όγκο στο σημείο © Valeriya Aleksandrova
 

Καθόλου καμπύλες 
Αν έχεις έναν παραλληλόγραμμο σωματότυπο, τότε το σώμα σου μοιάζει σχεδόν με μία ευθεία χωρίς καθόλου καμπύλες. Η καλύτερη επιλογή για εσένα είναι ένα ολόσωμο μαγιό με κοψίματα είτε αυτά βρίσκονται στα πλάγια, είτε στο πάνω μέρος του, έτσι ώστε να δημιουργήσει μία αίσθηση «κλεψύδρας» στο σώμα σου. Το ίδιο μπορείς να καταφέρεις και με ένα ολόσωμο μαγιό με έναν ώμο.  

Μαγιό για σώμα χωρίς καμπύλες
Ένα ολόσωμο μαγιό με κοψίματα θα δώσει το εφέ της «κλεψύδρας» στο σώμα σου © Jonathan Borba

Κοιλίτσα 
Είναι ένα από τα σημεία, για τα οποία οι περισσότερες γυναίκες νιώθουμε ανασφάλεια, είτε πράγματι έχουμε «πρόβλημα», είτε όχι. Αν θέλεις να την καλύψεις, επίλεξε ένα ψηλόμεσο μαγιό που να φτάνει πάνω από τον αφαλό σου. Επίσης, μπορείς να φορέσεις ένα σκουρόχρωμο ολόσωμο μαγιό ή ένα μονοκίνι (ολόσωμο μαγιό με μεγάλα κοψίματα, που δίνουν την αίσθηση ενός ενωμένου μπικίνι), που θα δείξει όλη σου τη σιλουέτα πιο αδύνατη. 

Μαγιό για σώματα με κοιλίτσα
Διάλεξε ένα ψηλόμασο μαγιό που φτάνει πάνω από τον αφαλό σου © Greg Kantra
   

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice