Το πρόβλημα δεν είναι τα κιλά σου, ούτε το νούμερο που επιλέγεις
5 λάθη που κάνεις όταν αγοράζεις γυαλιά ηλίου
Μην αφήσεις τις τάσεις να σε οδηγήσουν σε μία κακή αγορά
Τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε γυαλιά ηλίου
Μία από τις στάνταρ αγορές κάθε καλοκαιριού είναι τα γυαλιά ηλίου. Όχι μόνο γιατί θέλουμε να ανανεωθούμε, αλλά και γιατί προσπαθούμε να μείνουμε πιστοί στην τάση της εκάστοτε χρονιάς. Να φοράς, όμως, το πιο in γυαλί ηλίου, δεν σημαίνει ότι επέλεξες και σωστά.
Τα λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε γυαλιά ηλίου
Πολύ μικρά
Στο πλαίσιο του να ακολουθήσουμε τις τελευταίες τάσεις, συχνά πέφτουμε στην παγίδα να κάνουμε αγορές που αναιρούν την χρηστική αξία των γυαλιών ηλίου. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε συχνά στα trends τα μικροσκοπικά γυαλιά, που φέρνουν κάτι από περασμένες δεκαετίες. Όσο, όμως, κι αν μάς αρέσουν, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν είναι πολύ καλή επιλογή. Θέλουμε ένα ζευγάρι, του οποίου ο σκελετός και οι φακοί θα καλύπτουν και θα προστατεύουν ολόκληρη την περιοχή των ματιών μας και όχι μόνο ένα μέρος της.
Λάθος προστασία
Οι φακοί των γυαλιών ηλίου διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες, τους πολωτικούς και τους φακούς με UV προστασία. Συχνά κάνουμε το λάθος να νομίζουμε ότι αυτοί οι δύο είναι το ίδιο πράγμα. Ωστόσο, η χρησιμότητά τους είναι διαφορετική. Αν βγαίνεις περιορισμένα στον ήλιο, τότε μπορείς να διαλέξεις πολωτικούς φακούς, οι οποίοι προσφέρουν μία βασική προστασία και εμποδίζουν τις ενοχλητικές αντανακλάσεις, που μπορεί να συναντήσεις για παράδειγμα στην οδήγηση. Αντίθετα, αν ξοδεύεις μεγάλο μέρος της ημέρας σου σε εξωτερικούς χώρους και έρχεσαι σε επαφή με τον ήλιο, πρέπει να επιλέξεις φακούς με UV προστασία.
Δεν επιλέγεις βάσει του προσώπου σου
Ωραίο είναι να ακολουθούμε τις τάσεις της σεζόν, εκτός κι αν αυτές δεν μάς κολακεύουν καθόλου. Δυστυχώς, συχνά κάνουμε το λάθος και παραβλέπουμε το τελευταίο αυτό στοιχείο. Σε κάθε σχήμα προσώπου ταιριάζει διαφορετικό στιλ γυαλιών ηλίου. Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, μείνε μακριά από οβάλ και στρογγυλούς σκελετούς. Αν έχεις τετράγωνο, τότε απόφυγε σκελετούς με έντονες γωνίες. Αν το πρόσωπό σου είναι οβάλ, μείνε μακριά από πολύ μεγάλα γυαλιά. Αν είναι παραλληλόγραμμο, δεν πρέπει να πας σε πολύ μικρά. Αν έχει σχήμα διαμάντι, προτίμησε γυαλιά χωρίς χοντρό σκελετό. Αν έχει σχήμα καρδιά, τότε απόφυγε γυαλιά με έντονα στοιχεία στο πάνω μέρος τους.
Επιλέγεις φτηνό σκελετό
Η σκέψη σου πιθανώς είναι ότι σημασία έχει η ποιότητα των φακών, οπότε θα επενδύσεις εκεί και θα προτιμήσεις έναν πιο φτηνό σκελετό. Αν φοράς συχνά τα γυαλιά ηλίου σου, γρήγορα θα ανακαλύψεις ότι έκανες λάθος επιλογή. Ένας φτηνός σκελετός είναι πολύ πιο πιθανό να φθαρεί μέσα στο πρώτο καλοκαίρι που θα τον χρησιμοποιήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πας σε έναν πολύ πιο ακριβό, αλλά ότι είναι καλό πριν κάνεις την αγορά σου να ελέγχεις την ποιότητα των υλικών κατασκευής του και, ακόμα καλύτερα, να διαβάσεις κριτικές άλλων αγοραστών στο internet.
Δεν τα δοκιμάζεις
Είναι το πιο συχνό λάθος που κάνουμε όταν αγοράζουμε γυαλιά ηλίου. Με τις online αγορές, έχει γίνει ακόμα πιο σύνηθες. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα κι αν γνωρίζεις ακριβώς το σχήμα και το χρώμα γυαλιών που σου ταιριάζουν, όταν τα φορέσεις μπορεί να διαπιστώσεις ότι κάτι δεν κάθεται καλά. Παράδειγμα; Ο σκελετός μπορεί να είναι φαρδύς ή στενός για τη μύτη σου, οι φακοί να πέφτουν πιο χαμηλά από το σημείο που υπολόγιζες ή το τζάμι τους να είναι πολύ σκούρο και να μην βλέπεις καθαρά.