Artisanal: Η νέα συλλογή του John Galliano για τον οίκο Margiela

Δείτε τη συλλογή Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2020 αλλά και το ντοκιμαντέρ του Νικ Νάιτ

Η νέα συλλογή του John Galliano για τον οίκο Margiela ονομάζεται Artisanal και συνοδεύεται από το ντοκιμαντέρ S.W.A.L.K. του Νικ Νάιτ που πρέπει να δεις.

Με κόνσεπτ «Recicla», μια λέξη που προκύπτει από το «recycle» (ανακύκλωση) και τη γραμμή «Replica» του οίκου, ο Τζον Γκαλιάνο και η ταλαντούχα του ομάδα παρουσίασαν μια νέα πρόταση για το Maison Margiela, το δικό τους όραμα για το κορωνοχτυπημένο παρόν αλλά και το μέλλον.

Χαρακτηριστικό της συλλογής Artisanal είναι τα αρχαιοελληνικά ονόματα και οι αναφορές στη μεγάλη εικαστική τέχνη του παρελθόντος, οι διαφάνειες, η στρατιωτική αισθητική, τα oversized παλτό και τζάκετ, το ανδρόγυνο στιλ. Η συλλογή περιλαμβάνει ακόμα και ρούχα που σώθηκαν σε καταστήματα μεταχειρισμένων ή σε λαϊκές αγορές και ξαναπήραν ζωή. 

Στην ταινία-ντοκιμαντέρ S.W.A.L.K., που συνοδεύει το σόου και φέρει την υπογραφή του θεού της εικόνας Νικ Νάιτ, μπορείτε να δείτε πώς λειτουργούν οι μεγάλοι οίκοι, πώς προκύπτει η έμπνευση και πώς οι δημιουργικές ομάδες βρίσκουν τρόπους να επικοινωνήσουν απόλυτα, ακόμα και την εποχή της κοινωνικής απόστασης - και δεν είναι μόνο θέμα τεχνολογίας. 

Δείτε το S.W.A.L.K., προσπερνώντας τον σκόπελο που λέγεται «αγγλικά του Τζον Γκαλιάνο» - βάλτε τους αγγλικούς υπότιτλους, αλλιώς ό,τι καταλάβετε! Θα μάθετε πολλά, και όχι μόνο για τον κόσμο της μόδας, ενώ θα δείτε πως στην υψηλή ραπτική τίποτα δεν είναι ανεξήγητο και καμιά επιτυχία δεν είναι τυχαία.

Αν βαριέστε να παρακολουθήσετε τα 52 λεπτά από την ταινία του Νικ Νάιτ, δείτε τα βίντεο που ανέβασε στο instagram ο οίκος. Αν όμως θέλετε να δείτε τι θα πει χειροποίητη τέχνη, μη βαριέστε.

Γέννημα της Αμβέρσας, όπως ο Τεν-Τεν ή ο Ρούμπενς, ο δημιουργός του οίκου, Μαρτίν Μαρτζιελά, θεωρείται ο Φαντομάς της υψηλής ραπτικής, ο άγνωστος Χ που επέμενε να κρατά την ανωνυμία τόσο για τον εαυτό του όσο και για τα ρούχα του. Ο οίκος Μαρτζιελά πέρασε το 2014 στα μαγικά χέρια του Τζον Γκαλιάνο, ενός επίσης προβοκατέρ που, ακολουθώντας τους αισθητικούς κανόνες του Μαρτίν Μαρτζιελά, δίνει στη μόδα φιλοσοφικό στίγμα και σίγουρα την ανάγει σε υψηλή τέχνη.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice