4 λάθη που κάνεις όταν φοράς κόκκινα ρούχα
©H&M/ ©Chanel/ ©Ioanna Kourbela/ ©Paolita
Fashion

4 λάθη που κάνεις όταν φοράς κόκκινα ρούχα

Το χρώμα της φωτιάς είναι εντυπωσιακό αλλά θέλει προσοχή στο styling

Τι να προσέξεις και τι να αποφύγεις όταν φοράς κόκκινα ρούχα.

Από τις πασαρέλες στους δρόμους, το κόκκινο χρώμα εξαπλώνεται σαν την φωτιά. Ωστόσο, όπως κάθε άλλο τολμηρό trend, έτσι και το κόκκινο για να το συνδυάσεις σωστά χρειάζεται γνώσεις και λίγη εξάσκηση. Πριν βιαστείς λοιπόν να φορέσεις ό,τι κόκκινο διαθέτεις, δες 5 από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις για να τα αποφύγεις αυτή τη σεζόν.

Συνδυασμοί με άλλα χρώματα

Αν το κόκκινο σου φαίνεται πολύ έντονο σαν χρώμα και πιστεύεις ότι μπορείς να το συνδυάσεις μόνο με λευκό ή μαύρο κάνεις λάθος. Εκτός από το color blocking που σου επιτρέπει να τολμήσεις συνδυασμούς με φούξια, μωβ και πορτοκαλί, το κόκκινο μπορεί να ταιριάξει με πολλά ακόμη χρώματα, αρκεί να πετύχεις τις αποχρώσεις. Το baby pink είναι εξαιρετικός συνδυασμός για το καλοκαίρι, όπως επίσης και το denim. Ακόμη, καφέ, μπεζ και κίτρινο δίνουν πιο «ζεστή» εικόνα.

Κόκκινο κραγιόν

Οι μισές γυναίκες σκέφτονται ότι είναι υπερβολή το κόκκινο κραγιόν με ένα κόκκινο outfit και οι άλλες μισές ότι μόνο κόκκινο κραγιόν ταιριάζει σε ένα τέτοιο ντύσιμο. Μπορούν να είναι και τα δύο σωστά ή λάθος γιατί πολύ απλά η διαφορά εξαρτάται από την περίσταση. Το κόκκινο, αν και έντονο χρώμα μπορεί να φορεθεί από το πρωί ως το βράδυ. Στη δουλειά ή το γραφείο όμως, καλό είναι να συνδυάζεται με πιο απαλά χρώματα στο μακιγιάζ για να «ηρεμεί» την εμφάνισή σου. Σε βραδινές εξόδους όμως, πάρτι, social gatherings, ραντεβού και λοιπά, το «φωτιά στα κόκκινα» δεν είναι ποτέ λάθος.

Μοτίβα

Συνήθως όταν σκέφτεσαι κόκκινο σου έρχεται εικόνα μονόχρωμων ρούχων και αξεσουάρ. Όμως, τo κόκκινό σου μπορεί να βρίσκεται σε μοτίβα, από καρό και πουά που είναι τα πιο συνηθισμένα, μέχρι φλοράλ και λαχούρια. Το μόνο που πρέπει να προσέχεις είναι ότι τουλάχιστον ένα από τα πράγματα που φοράς πρέπει να είναι απλό. Δηλαδή σε ένα καρό κόκκινο κοστούμι, επίλεξε απλό, λευκό πουκάμισο ή μια μεγάλη μπεζ statement τσάντα. Κάτι που θα «ησυχάζει» το κόκκινο μοτίβο και θα γλιτώνει τους γύρω σου από τον πονοκέφαλο. Ακόμη, το κόκκινο συνδυάζεται τέλεια με animal prints, παραλλαγή και μοτίβα άλλων χρωμάτων, σπάζοντας την μονοτονία.

Μακιγιάζ

Ακριβώς επειδή είναι πολύ έντονο σαν χρώμα, έχει την τάση να κάνει όλα τα άλλα να δείχνουν άτονα συμπεριλαμβανομένου του χρώματος του δέρματός σου. Έχε υπόψη σου ότι αν είσαι τελείως άβαφη και αχτένιστη όταν φοράς κόκκινο, θα φαίνεσαι ακόμα περισσότερο απεριποίητη και χλωμή. Κόκκινο χρώμα ίσον κομψό μακιγιάζ και προσεγμένο μαλλί.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice