12 αξεσουάρ που έκλεψαν την καρδιά μας
© instagram
Fashion

12 αξεσουάρ που έκλεψαν την καρδιά μας

Τσάντες, παπούτσια, ζώνες, μπότες μεγάλων οίκων που λατρέψαμε

Διαλέξαμε τα πιο εντυπωσιακά αξεσουάρ που έδειξαν οι μεγάλοι οίκοι μόδας, από τα σνίκερς του Gucci μέχρι τις αλυσίδες του Givenchy.

Μερικά φανταστικά αξεσουάρ μεγάλων Οίκων μας έβαλαν  σε πειρασμό να ανοίξουμε το πορτοφόλι μας, κάτι που ίσως θα κάναμε αν είχαμε ΠΑΣΟΚ.

Με την πλειοψηφία των fashion shows να γίνονται φέτος ψηφιακά, έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα των στιλιστικών προτάσεων των μεγάλων οίκων. Και ενώ το μεγάλο βάρος μιας συλλογής πέφτει συνήθως στα ρούχα, τα σχεδιαστήρια επενδύουν αρκετό κόπο, όραμα και ταλέντο και στα αξεσουάρ. Γιατί υπάρχει λόγος σοβαρός.

Πρώτα απ' όλα γιατί οι Οίκοι «ζουν» κυρίως από αυτά. Μετά γιατί τα αξεσουάρ είναι κομβικής σημασίας σε ένα σύνολο. Συμπληρώνουν το στιλ ή προσδίδουν τις απαραίτητες πινελιές εκκεντρικότητας ή δίνουν στίγμα σε all time classic looks. Τα αξεσουάρ είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για όσες και όσοι αποφεύγουν τους κανόνες και τα κλισέ και θέλουν να δημιουργήσουν ολόδικά τους κομψά mix. 

Κοινώς τα αξεσουάρ δεν είναι αμελητέες λεπτομέρειες αλλά ένα σημαντικό κομμάτι της μόδας στο οποίο επιβάλλεται να επενδύσεις χρόνο και χρήμα - όσο θέλεις και μπορείς. Ξεχωρίσαμε μερικά από τα πιο χαριτωμένα, όμορφα και εντυπωσιακά παπούτσια, τσάντες και κοσμήματα που μας έβαλαν σε πειρασμό να ανοίξουμε το πορτοφόλι μας. Κάτι που ίσως το κάναμε αν είχαμε ΠΑΣΟΚ. Τώρα οι τιμές τους είναι απλά αστρονομικές. 

Από τη Bottega Veneta. Τσάντα σαν χνουδωτό ζωάκι. Ονομάζεται Chain Tote και κοστίζει λίγο κάτω από 4.000 χιλιάρικα.

Αλυσίδα στο λαιμό, αλλά όχι ό,τι κι ό,τι αλυσίδα. Δια χειρός Μάθιου Γουίλιαμς, είναι η βιομηχανική επιτομή του eye-catching. Όπως άλλωστε όλα όσα κάνει ο νέος σχεδιαστής του Givenchy. Υπάρχει και σε βραχιόλι που κοστίζει 620 δολάρια.

Σνίκερς από τον Gucci που σχολιάζουν ειρωνικά τα fake news, αυτή τη μάστιγα. Με τη χαρακτηριστική πράσινη και κόκκινη ρίγα. Θα τα φορούσε άραγε ο Ντόναλτ Τραμπ;

Είναι μια Jitney bag του Virgil Abloh και του προσωπικού του brand Off-White. Κοστίζει γύρω στο χιλιάρικο και μοιάζει τελείως μη πρακτική. Σούπερ. Για όσους δεν τον γνωρίζουν, ο Virgil Abloh είναι μεγάλη μούρη! Σχεδιαστής, επιχειρηματίας, dj, καλλιτεχνικός διευθυντής του Louis Vuitton, ιδιοκτήτης της Off-White με έδρα το Μιλάνο, κολλητάρι του Kanye West, ο πρώτος αφροαμερικανός που προσλήφθηκε από γαλλικό οίκο μόδας για να αναλάβει διεύθυνση.

Χειροποίητη Dolce & Gabbana. Πλεκτή, oversized, παρουσιάστηκε στο σόου DG Fatto A Mano και άφησε καλές εντυπώσεις. Κυκλοφορεί στο χρώμα που βλέπετε, σε μαύρο, σε μαύρο και άσπρο, ενώ σε παραλλαγές είναι στολισμένη με κεντητά τριαντάφυλλα.

Μυτερή γόβα Anais. Όχι από το Παναής, αλλά από τον Άντονι Βακαρέλο και τον Saint Laurent. Θα πληρώσεις γύρω στο επτακοσάρι γι’ αυτό το ελεγκάν και διαχρονικό πατούμενο. 

Δεν είναι γάντια σκέτο, είναι κάλτσες γάντια. Υπογράφονται από τον Balenciaga. Ιδανικές για το γερμανικό σετάκι πέδιλο με κάλτσα. Φοριέται και με σαγιονάρα διχαλωτή, αλλά καλύτερα να τις φοράς ξυπόλητη. Βασικά παπούτσια είναι. 

Valentino και τριανταφυλλένια! Από τη σειρά Valentino Unique Form, μια κολεξιόν που αποθεώνει την ελευθερία, την ανοιχτή και ρευστή προσωπικότητα. Κοστίζει γύρω στα 1.200 ευρώ. 

Ζώνη από την Chloé. Χρωματισμένη με φυτικές ουσίες και με καρφιτσούλες πάνω της, θέλει να διαδώσει το φετινό μήνυμα του οίκου για αλληλεγγύη. 

Από τη συλλογή Louis Vuitton Volt, μια νέα σειρά αξεσουάρ που παίζει με το λογότυπο LV με ευφάνταστους τρόπους. Τα δαχτυλίδια της συλλογής είναι unisex. Σου έρχονται και σένα στον νου οι στίχοι: «Δε θα μπορέσουν οι γονείς μας να μας χαλάσουν τη ζωή μας, θέλουν δε θέλουν θα μας βάλουν βέρα»; Οι τιμές κυμαίνονται από 2.800 μέχρι 9.300 ευρώ.

Burberry, Burberry, τι μου ‘χεις κάνει! Η Pocket Bag ανανεώθηκε και κυκλοφορεί σε τρία χρώματα. Συνδυάζει ύφασμα με δέρμα και ανάλογα με το μέγεθός της κοστίζει από 4.800 μέχρι 10.500 ευρώ. Την κρατάς από το χερούλι ή την κρεμάς σαν ταχυδρόμος (άτσα τσάντα ο ταχυδρόμος!). 

Η απόλυτη αρβύλα από την Prada. Είναι φτιαγμένες, όπως και όλα τα κομμάτια της Prada Re-Nylon, από εξαιρετικά ανθεκτικό νάιλον νήμα, το οποίο προήλθε από επεξεργασία διχτυών που βρέθηκαν στον βυθό ωκεανών, χαλιά που πετάχτηκαν σε σκουπιδότοπους ή βιομηχανικά απόβλητα. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice