Η Dr. Martens προτείνει τα shoe trends της σεζόν

Θα απογειώσουν την κάθε σου εμφάνιση

Ακολουθώντας τις τάσεις της σεζόν, η Dr. Martens προτείνει τους πρωταγωνιστές της γκάμας, τους επαναστάτες, τις μπότες και τα παπούτσια που σου ταιριάζουν.

Ο χειμώνας είναι επίσημα εδώ και μαζί με τα κρύα έρχεται και η ανανέωση της ντουλάπας με cozy ρούχα και παπούτσια. Το κατατεθέν χειμερινό υπόδημα, είναι οι μπότες, που ειδικά φέτος έχουν την τιμητική τους σε flat ή platform εκδοχές και σε πολύ ιδιαίτερα designs.

Φυσικά όταν μιλάμε για μπότες, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί το βρετανικό brand Dr. Martens με το διαχρονικό στιλ, την χαρακτηριστική κίτρινη βελονιά και την αυλακωτή σόλα που υιοθετήθηκε αρχικά από τις υποκουλτούρες της δεκαετίας του ’60 και σύντομα οι air-cushioned μπότες, φορέθηκαν από τα πατώματα των εργοστασίων, στους δρόμους, στις μουσικές σκηνές και σε εκδηλώσεις μόδας.

Dr. Martens με το διαχρονικό στιλ, την χαρακτηριστική κίτρινη βελονιά και την αυλακωτή σόλα

Ακολουθώντας τις τάσεις της σεζόν, η Dr. Martens προτείνει τους πρωταγωνιστές της γκάμας της, τους επαναστάτες, τις μπότες και τα παπούτσια που βασίζεσαι σε αυτά ή αλλιώς “the classics”! Η θρυλική Original 1460 μπότα και το κλασικό 1461 παπούτσι που την ακολούθησε. Η μοντέρνα 2976 έκδοση της Chelsea μπότας και το τολμηρό 1461 Bex. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι εντυπωσιακές platform μπότες Jadon και Sinclair. Διαβάζοντας παρακάτω το μόνο δύσκολο θα είναι να αποφασίσεις, ποιο είναι το δικό σου Dr. Martens classic.

1460 Original μπότα

Η 1460 Original μπότα, διαθέτει μία απλή και καθαρή σιλουέτα που συνεχίζει να αντέχει στον χρόνο. Μία μπότα εργασίας, η μπότα που ξεκίνησε τα πάντα. Βάλε φαντασία καθώς με την 1460 Original μπότα οι συνδυασμοί είναι πραγματικά άπειροι. Extra tip: με τον χρόνο γίνονται καλύτερες.

Παπούτσι 1461

Το παπούτσι 1461, σχεδιάστηκε ακριβώς ένα χρόνο μετά την 1460 μπότα και διαθέτει και εκείνο την χαρακτηριστική κίτρινη βελονιά. Το 1461 είναι ένα cult classic μοντέλο της Dr. Martens, για εκλεπτυσμένο στιλ που αρνείται να συνδεθεί με οποιαδήποτε υποκουλτούρα ή τάση, γιατί σκοπός του είναι να παραμένει διαχρονικό ό,τι και αν επιτάσσει η μόδα.

2976 μπότες

Σχεδιασμένες τη δεκαετία του '70, οι 2976 μπότες αποτελούν τη μοντέρνα, αναβαθμισμένη εκδοχή της κλασικής μπότας Chelsea, διαθέτοντας όλες τις χαρακτηριστικές λεπτομέρειες της Dr. Martens από την κορυφή έως τη σόλα. Oι 2976 μπότες, φέρουν μία σημαντική κληρονομιά πέντε δεκαετιών, έχουν φορεθεί και αγαπηθεί σαν σχέδιο από μουσικούς και πλήθος. Σχεδιασμένες από ανθεκτικό, σκληρό δέρμα επάνω στην air-cushioned σόλα, είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν με όποιον τις φορέσει, όλα τα εμπόδια. Συνδυάζονται εύκολα με κάθε outfit και φοριούνται ακόμη ευκολότερα καθώς είναι slip-on.

Jadon μπότες

Οι Jadon μπότες, αποτελούν την ενισχυμένη εξέλιξη των Original Docs. Σχεδιασμένες με 8 οπές για κορδόνια και όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Dr. Martens, τοποθετημένα επάνω στην πανύψηλη Quad σόλα. Οι Jadon μπότες έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση τη δεκαετία του ’90 και από τότε έως σήμερα συνεχίζουν να σπάνε τους κανόνες στο στιλ, απευθυνόμενες σε αυτούς που είναι ατρόμητοι, που επιζητούν την προσοχή και πάνε κόντρα στο ρεύμα, σε αυτούς που θέλουν να ακούγεται δυνατά η φωνή τους. Η έντονη πλατφόρμα των Jadon, δίνει όλα όσα χρειάζεσαι για το πιο αντισυμβατικό στιλ της σεζόν.

1461 Bex

Το 1461 Bex προσδίδει ένα επιπλέον attitude στα Original Docs, χάρη στη διπλή και τραχιά σόλα που διαθέτει. Σχεδιασμένο στο ίδιο καλαπόδι, με το ίδιο δέρμα και την ίδια χαρακτηριστική κίτρινη ραφή, αυτή η ενισχυμένη Bex έκδοση του κλασικού 1461 μοντέλου της Dr. Martens, προσδίδει ένα πιο έντονο και τολμηρό στιλ που μπορείς να φορέσεις στη δουλειά για ένα πιο ιδιαίτερα μοντέρνο office look και φυσικά σε κάθε σου έξοδο.

Sinclair μπότες

Οι Sinclair μπότες σε platform στιλ ανεβάζουν κυριολεκτικά το επίπεδο στην κλασική σιλουέτα των Original Docs. Έμπνευση για τις Sinclair, αποτέλεσε ένα μοντέλο jungle boots που υπήρχε ήδη στο αρχείο της Dr. Martens ενώ διαθέτουν όλα τα καθιερωμένα χαρακτηριστικά που αποτελούν και το DNA του αγαπημένου βρετανικού brand. Οι Sinclair, είναι οι πιο fashion-forward μπότες της Dr. Martens από μαλακό δέρμα με την εντυπωσιακή Quad πλατφόρμα επάνω στην AirWair σόλα, ενώ το άνοιγμα με φερμουάρ στο μπροστινό μέρος, τις μετατρέπει σε μία ευκολοφόρετη επιλογή με έντονη ροκ διάθεση. Extra tip: Το σημείο με το φερμουάρ είναι αποσπώμενο, προσδίδοντας ένα άλλο στιλ αφού μπορούν να δεθούν και με το κλασικό κορδόνι, με όποιον τρόπο επιθυμείς.

Τα υποδήματα Dr. Martens είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice