H Ιρέν Μαμφρεντός σχεδιάζει για την Kimalé τις πιο στιλάτες μάσκες της Αθήνας.
«Οι μάσκες Kimalé έπρεπε να είναι όπως και τα ρούχα μας: κάτι ξεχωριστό, άνετο και χαρούμενο». Ιρέν Μαμφρεντός
Fashion

Kimalé: Αυτές είναι οι πιο στυλάτες μάσκες της Αθήνας

Στον ζόφο της εποχής επιλέγουμε το χρώμα και το δόγμα KIMALÉ της Ιρέν Μαμφρεντός.

H Ιρέν Μαμφρεντός σχεδιάζει για την Kimalé τις πιο στιλάτες μάσκες της Αθήνας.

Γιατί αγαπάμε την Ιρέν Μαμφρεντός; Για τη θαλασσινή της αύρα, το αβίαστο χαμόγελό της και τη δημιουργικότητά της. Ένα κομμάτι KIMALÉ το ξεχωρίζεις από μακριά, το αναγνωρίζεις από κοντά και το επιβεβαιώνεις μιλώντας με εκείνον που το φορά. Διότι από το 2013 όταν και ξεκίνησε το brand της, η Ιρέν κατάφερε όχι απλώς να φτιάχνει ρούχα και accessories αλλά να κατασκευάζει αβιάστα ένα αισθητικό σύμπαν, έναν πολύχρωμο κόσμο στον οποίο μετέχουν συνειδητά οι φίλοι του brand. Είναι η χαρά της ζωής ανεξαρτήτως φύλου, φυλής και φίλων που γεμίζει την πόλη με μοναδικά prints που αναπνέουν Αφρική.

H σχεδιάστρια Ιρέν Μαμφρεντός με υφασμάτινη προστατευτική μάσκα
H σχεδιάστρια Ιρέν Μαμφρεντός με υφασμάτινη προστατευτική μάσκα

Από την αρχής της επιδημίας, παρουσίασε μια σειρά από μάσκες φτιαγμένες με τα χαρακτηριστικά υφάσματα KIMALÉ. Στη δεινή στιγμή που έκρυψε το χαμόγελό μας, η Ιρέν κάρφωσε φως, αισιοδοξία και ασφάλεια. «Αποφάσισα να φτιάξω μάσκες, όταν κατάλαβα ότι ο ιός δεν θα είναι κάτι παροδικό αλλά θα πρέπει να προσαρμοστούμε με ψηλά το κεφάλι. Γιατί όχι με στιλ στη νέα πραγματικότητα;» μου λέει η Ιρέν. Τη βρίσκω στο ατελιέ στην οδό Μαυρομιχάλη 21 όπου δίπλα στα κοσμήματα ψάρια και την πρόσφατη συλλογή της, προετοιμάζει τη νέα limited edition από hand crafted μάσκες. «Οι μάσκες Kimalé έπρεπε να είναι όπως και τα ρούχα μας: κάτι ξεχωριστό, άνετο και χαρούμενο. Το motto μας είναι #kimalejoiedevivre και υπογραμμίζει τη “χαρά της ζωής”  καθώς πρέπει να είναι σαν επαναλαμβανόμενο mantra στις μέρες που ζούμε». Ένα brand που στο DNA του εμπεριέχει την κοινωνική ευθύνη, την αειφορία και την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα σε καθετί, δεν θα μπορούσε να μη βρει τρόπο να εκφράσει δημιουργικά και υπεύθυνα την αγωνία της εποχής. 

Σχέδιο υφασμάτινης μάσκας της Ιρέν Μαμφρεντός

Σχέδιο υφασμάτινης μάσκας της Ιρέν Μαμφρεντός

Σχέδιο υφασμάτινης μάσκας της Ιρέν Μαμφρεντός

Στο ολοκαίνουριο e shop του KIMALÉ χαζεύω όχι μόνο τα items αλλά κυρίως τον ιδιοφυή τρόπο που συνδυάζει διαφορετικά prints σ’ ένα μόνο look. Συνδυάζει τη δύναμη ενός πίνακα του Rashid Johnson (έργο του βλέπουμε στην έκθεση Ubuntu της Συλλογής Χάρη Δαυίδ στο ΕΜΣΤ, όταν με το καλό ανοίξει θα τη ξαναδούμε), την παλέτα του Robert Colescott και τη ζωηράδα του Boris Nzebo και νοστιμίζει τις ημέρες μας. Θα έρθει η ημέρα που η μάσκα δεν θα χρειάζεται και θα ξαναανακαλύψουμε το joie de vivre. Σε μια παραλία, με μεγάλα cocktails και μεγαλύτερα χαμόγελα κι ένα σακίδιο KIMALÉ γεμάτα κοχύλια, μοτίβα κι αγάπη. 

Η σχεδιάστρια Ιρέν Μαμφρεντός

KIMALÉ, Μαυρομιχάλη 21, Αθήνα
Προµηθευτείτε τις δικές σας KIMALÉ µάσκες εδώ.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice