Η Ellie G είναι το beauty model της Gucci κι έχει σύνδρομο Ντάουν
© instagram
Fashion

Η Ellie G είναι το beauty model της Gucci

Κι έχει σύνδρομο Ντάουν

Ποια είναι η 18χρονη Βρετανή Ellie Goldstein, που έχει σύνδρομο Ντάουν και κάνει μόντελινγκ, εξώφυλλα περιοδικών και καμπάνιες για την Gucci;

Η Ellie G είναι 18 χρονών και γεννήθηκε στο Ίλφορντ της Αγγλίας. Έχει καστανά μαλλιά και πράσινα μάτια. Της αρέσει να διαβάζει και να χορεύει. Εργάζεται ως μοντέλο από τα 15 της. Ταυτόχρονα σπουδάζει υποκριτική και performance art.

Έχει κάνει εξώφυλλα ή εντιτόριαλ μόδας σε περιοδικά όπως στο Glamour, το Allure και το L’Officiel. Ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα του ψηφιακού εντιτόριαλ μόδας με τον τίτλο «Αντισυμβατική Ομορφιά» των Gucci και ιταλικής Vogue.

Έχει πρωταγωνιστήσει σε καμπάνιες της Nike και της Vodafone, ενώ από τον Ιούλιο δουλεύει για την προώθηση των προϊόντων ομορφιάς του Gucci. Συγκεκριμένα διααφημίζει τη μάσκαρα L’ Oscur του οίκου.

Ο Αλεσάνδρο Μικέλε, καλλιτεχνικός διευθυντής της Gucci, εξήγησε το κόνσεπτ πίσω από τη μάσκαρα: «Σχεδίασα τη L’Obscur για ένα αυθεντικό άτομο που χρησιμοποιεί το μακιγιάζ για να πει τη δική του ιστορία ελευθερίας, με τον τρόπο του».

 

 

Η Ellie G μέχρι στιγμής έχει την πορεία που διέγραψαν τα περισσότερα τοπ μόντελ. Το όνειρό της να ασχοληθεί με τον χώρο της μόδας έχει ήδη αρχίσει να γίνεται απτή πραγματικότητα. Ήθελε από πάντα να γίνει διάσημη. Πλέον είναι.

 

 

Η Ellie Goldstein έχει σύνδρομο ντάουν. Το ύψος της είναι 1 μέτρο και 42 εκατοστά. Το size των ρούχων που φορά, 10-12, την κατατάσσει στο plus size.

Το πρακτορείο που την εκπροσωπεί, το Zebedee, δείχνει τον δρόμο. Από το 2017 που ιδρύθηκε, έχει την ακράδαντη πεποίθηση πως τα 500 μοντέλα, οι ηθοποιοί και οι περφόρμερ που πρακτορεύει σε Αμερική και Ευρώπη μπορούν να πετύχουν τα πάντα. Ναι, έχουν ιδιαίτερες ανάγκες ή εμφάνιση αλλά και ιδιαίτερα ταλέντα.

 

 

Οι δύο γυναίκες που ίδρυσαν το πρακτορείο Zebedee λένε χαρακτηριστικά: «Η αναπηρία συχνά μένει εκτός του διαλόγου περί διαφορετικότητας. Συχνά λαμβάνουμε briefs που ψάχνουν τη “διαφορετικότητα”, αλλά χωρίς αναφορά στην αναπηρία, την εναλλακτική εμφάνιση ή σε άτομα τρανς/non binary. Και θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό».

Η Ellie G με κάθε της συμμετοχή σε fashion projects δείχνει πόσο επιβεβλημένο είναι το αίτημα για συμπερίληψη. Και σε κάθε της εμφάνιση σκορπίζει ομορφιά και θετικότητα. Κοίταξέ την στα μάτια και θα καταλάβεις.

 

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice