Στέλλα Τέναντ: η μούσα του Καρλ Λάγκερφελντ δεν μένει πια εδώ
ΑΠΕ
Fashion

Στέλλα Τέναντ: Η μούσα του Καρλ Λάγκερφελντ δεν μένει πια εδώ

Ποιο ήταν το super model που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή;

Η Stella Tennant ήταν top model της δεκαετίας του ’90 και μούσα των Καρλ Λάγκερφελντ και Τζιάνι Βερσάτσε. Πέθανε στις 22 Δεκεμβρίου του 2020.

Σε αυτή τη ζωή κάποιοι το προσπαθούν, άλλοι το έχουν. Η Στέλλα Τέναντ ανήκε στους δεύτερους. Απόδειξη; Η ενεργή της δράση στη μόδα κράτησε ελάχιστα χρόνια, όμως το αποτύπωμά της την κατατάσσει στα super model και το fashion πάνθεον. 

Το 1993, όταν τραβά την προσοχή του μάγιστρου της φωτογραφίας Στίβεν Μέιζελ, είναι 23 χρονών. Ο Μέιζελ έχει δει κάποιες φωτογραφίες της και εντυπωσιάζεται από το piercing στη μύτη της· εξαιρετικά σπάνιο για την εποχή. 

Το πρώτο εξώφυλλό της είναι για την ιταλική Vogue. Σύντομα θα την προτιμούν για τα εξώφυλλα και τα εντιτόριαλ μόδας η γαλλική, η βρετανική και η ιταλική Vogue, το Harper's Bazaar, το Numero αλλά και τα εναλλακτικά The Face, i-D και W.

Θα γίνει πρόσωπο της Chanel και μούσα του Καρλ Λάγκερφελντ. Θα περπατήσει στις πασαρέλες με συλλογές των Shiatzy Chen, Bill Blass, Dior και Chanel. Θα πρωταγωνιστήσει σε καμπάνιες των Calvin Klein, Chanel, Hermès και Burberry. 

1453066.jpg
ΑΠΕ

Ο Τζιάνι Βερσάτσε θα την ντύσει νύφη για το φινάλε του σόου SS96, όταν και θα φωτογραφηθεί από τον Ρίτσαρντ Άβεντον.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Versace (@versace)

Στο μοντελικό λόμπι των τοπ των nineties, θα κάνει παρέα με τη Λίντα, με την Κέιτ, τη Ναόμι και τ’ άλλα παιδιά.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stéphane (@stefanoriccialc)

Η δύναμη των εικόνων της είναι συγκλονιστική, με τη ματιά της να καρφώνει και να συνθλίβει τη φτηνή αισθητική. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by lou melotte (@loumelotte)

Θα αποσυρθεί από τα φώτα το 1998, όταν θα μείνει έγκυος. Θα επιστρέφει για πολύ ιδιαίτερες περιστάσεις και συνεργασίες. 

Οικολογικά ευαισθητοποιημένη το 2009 θα συνεισφέρει με την παρουσία της στο βίντεο της οργάνωσης Global Cool για να προωθήσει την εξοικονόμηση της οικιακής ενέργειας. 

Το 2012 στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου θα παρελάσει με δημιουργίες Άγγλων σχεδιαστών. Tο 2016 θα λανσάρει τη δική της σειρά ρούχων για την εταιρεία Holland & Holland, ενώ θα ονομάσει την παιδική σειρά πλεκτών της «Tennant and Son».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CYANUREX (@cyanurex)

Το 2013 θα παίξει στην ταινία του Καρλ Λάγκερφελντ Once Upon a Time… που αφηγείται τη ζωή της Κοκό Σανέλ. 

Το κορίτσι από τη Σκωτία είχε γαλαζοαίματα γονίδια. Στην πραγματικότητα ήταν Lady, τίτλο που δεν χρησιμοποίησε ποτέ. Ήταν εγγονή του 11ου Δούκα του Ντέβονσαϊρ, Άντριου Κάβεντις, και της Ντέμπορ Μίτφορντ, μέλος της γνωστής αριστοκρατικής οικογένειας που μονοπώλησε την κοινωνική ζωή της Βρετανίας στις δεκαετίες ’30 και ‘40. Σπούδαζε γλυπτική όταν αντιλήφθηκε πως πήρε τη ζωή της λάθος και άλλαξε ζωή. 

 

 

Η Στέλλα Τέναντ πέθανε 5 μέρες μετά τα 50ά της γενέθλια. Ήταν μητέρα 4 παιδιών και σύζυγος του γάλλου φωτογράφου Νταβίντ Λανέ. Ο κόσμος της μόδας θρηνεί. 

1538499.jpg
ΑΠΕ

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice