Prada Μenswear 21: Ψηφίζουμε τα ανδρικά κοστούμια

H Prada και ο Raf Simons παρουσίασαν την Ανδρική Συλλογή του κορυφαίου Οίκου

Η Miuccia Prada παρουσίασε τη Συλλογή Prada Menswear FW 21 που συνυπογράφει με τον Raf Simons.

Αν η μόδα καταγράφει τη στιγμή ή τις στιγμές που θα έρθουν, η Miuccia Prada τυπώνει πάντα το πιο φίνο αλμανάκ με τα μελλούμενα. Παρουσιάζοντας χθες μαζί με τον Raf Simons (για δεύτερη φορά αλλά για πρώτη φορά ανδρικά τόσο δεμένα ώστε να μην μπορείς να ξεχωρίσεις τις πινελιές τους) τη Συλλογή Prada Menswear για τον χειμώνα που έρχεται, μας έδειξαν τον τρόπο που φαντάζονται να λειτουργεί ο κόσμος μας. Δύσκολο, εδώ δεν μπορούμε να προβλέψουμε τον μήνα Μάιο, πώς θα κάνουμε προβολή ένα εξάμηνο μετά; Ποιοι θα παραγγείλουν σήμερα αυτά που θα πουλήσουν τον Σεπτέμβριο;
Δύσκολοι καιροί για μόδα, θα σκεφτεί κάποιος, αλλά η Prada έχει πάντα τη λύση. Λίγο πριν ανέβει το βίντεο της Συλλογής (δεν πραγματοποιούνται επιδείξεις ούτε αυτή τη σεζόν), οι σχεδιαστές μίλησαν με φοιτητές από όλον τον κόσμο, αλλάζοντας τον τρόπο που επικοινωνούν τη δουλειά τους: ταλαντούχοι φοιτητές αρχιτεκτονικής, μόδας και φιλοσοφίας έκαναν τις ερωτήσεις και όχι δημοσιογράφοι μόδας. Στο intstagram του Οίκου και όχι στο website κάποιου περιοδικού. Στην ώρα που είχε ανακοινωθεί και όχι περιμένοντας κάποιον celebrity που έχει καθυστερήσει. «Κάνω αυτό που νομίζω ότι έχει νόημα, δε σκέφτομαι τα ρούχα πάνω σε σώματα. Δεν κρίνω ποτέ τον άλλο από την εξωτερική του εμφάνιση», θα πει η Miuccia για να συμπληρώσει ο Raf: «είναι φανταστικό το παιχνίδι των ρούχων και το να δημιουργείς σημαίνει να βρίσκεις την ισορροπία ανάμεσα στο υπερβολικό και την πραγματικότητα, είναι η προσπάθεια να μην αποκοπείς από την πραγματικότητα». Δυο δημιουργικοί κόσμοι σε δυο λούτρινα σκαμπό λίγο πριν ή λίγο μετά το σόου, ποιος ξέρει και τι σημασία έχει: ο χρόνος διαστέλλεται. Σημασία έχει τι ώρα ποστάρεται. Καθένας με τη δική του προφορά αλλά και με τα χρόνια προσφοράς ορίζει τη μόδας του μέλλοντος. «Δημιουργικότητα και ελευθερία, πάντα όμως υπό το πρίσμα της πραγματικότητας», απαντά σε μια φοιτήτρια η Prada για το πώς βλέπει τη δουλειά της. Με δεδομένο ότι οι Οίκοι της PRADA και Miu Miu έκλεισαν το 2020 με κέρδη, φαίνεται ότι αυτή την πραγματικότητα τη γνωρίζει καλά.

Prada Μenswear 21

Σ’ αυτήν τη Συλλογή είδα τα σουλούπια που αγαπάω σε κοστούμια, τα οποία είναι με σηκωμένα μανίκια ή κοντομάνικα και με κάλτσες στο ίδιο print με την μπλούζα από μέσα, σαν μέσα από το κοστούμι να φορά κάποιος ακόμη την πιτζάμα της καραντίνας. Ή μήπως είναι σκελέες; Είδαμε πολλές από δαύτες, οnesies από ζακάρ με 70’s prints και χρώματα, oversized παλτό από φίνα υφάσματα αλλά και πιο χοντρά για τους βορειοευρωπαίους, καταπληκτικά παπούτσια σε μεταλιζέ μεταφράσεις των χρωμάτων της Συλλογής, γάντια σε λαμπερά χρώματα με ένα μικρό τσαντάκι στο μετακάρπιο, ένα παιχνίδι στα απαραίτητα αξεσουάρ του χειμώνα. Η χοντρή πλέξη των πουλόβερ κρύβεται πάνω από μεγάλα bomber τζάκετ ή αποκαλύπτεται μέσα από τις εξαιρετικές φανέλες των κοστουμιών. Pin stripe παντελόνια και κοστούμια που αφήνουν ακάλυπτο τον αστράγαλο αλλά μέσα από το μπατζάκι «τρέχει» ένα ακόμη μπατζάκι από το ίδιο ύφασμα που είναι και το ζιβάγκο: είπαμε, η καραντίνα δε φεύγει εύκολα από πάνω μας, από μέσα μας.
Η μουσική του Plastikman κατατρέχει το σόου και δίνει τον ρυθμό στα μοντέλα, τα οποία, καθώς ρέουν τα looks, χορεύουν. Ο ρυθμός δυναμώνει, η ελπίδα δυναμώνει και η Συλλογή που έχει ως βάση τη μια βαθιά επιθυμία για επαφή, για ανταλλαγή και σχέτιση, φέρνει στο κέντρο της τον άνθρωπο, την ευχαρίστηση της αίσθησης. Όπως Prada: «τα ρούχα δείχνουν όλα όσα θέλεις να πεις και όσα θέλεις να κρύψεις. Τις ιδέες, την προσωπικότητα, τις αλλαγές σου».

Prada Μenswear 21

Prada Fall/Winter 21 Menswear Collection - conversation with Miuccia Prada and Raf Simons to follow

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice