Ο σχεδιαστής που κατάργησε τη φόδρα στα ρούχα και έντυσε τα όνειρα των γυναικών με τα πιο ζαλιστικά σχέδια και χρώματα
14 συνηθισμένα (και ασυγχώρητα) λάθη που κάνουμε στο ντύσιμό μας
Δηλώνω ένοχη για τουλάχιστον δυο από αυτά…
Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στο ντύσιμο μας είτε βάζοντας πολύ φαρδιά ρούχα είτε χρησιμοποιώντας λάθος εσώρουχα.
Πολύ φαρδιά (ή πολύ στενά)
Ναι, νιώθεις όμορφα μέσα στα «τεράστια» κομμάτια της ντουλάπας σου, τα οποία επιπλέον κρύβουν ατέλειες και περιττά κιλά (νομίζεις), αλλά το να καλύπτεις το σώμα σου μέσα σε στρώσεις υφασμάτων που θα χωρούσαν δυο από εσένα, είναι λάθος και το αποτέλεσμα, αντίθετο από αυτό που θέλεις να πετύχεις - σε «παχαίνει» περισσότερο. Το ίδιο συμβαίνει όταν επιμένεις σε ρούχα που είναι υπερβολικά στενά. Αν πήρες μερικά κιλά, δεν χάθηκε ο κόσμος. Αγόρασε ένα καινούργιο παντελόνι να μην σε «στενεύει» και μην στριμώχνεις το σώμα σου μέσα στο παλιό. Τα ρούχα σου πρέπει να ταιριάζουν απόλυτα με τον σωματότυπό σου για να κολακεύουν. Μην κουκουλώνεσαι από πάνω μέχρι κάτω με ρούχα-κελεμπίες και μην κρατάς την αναπνοή σου μέσα σε ρούχα-μπάρμπι.
Το λάθος σουτιέν
Μπορεί να μην φαίνεται, αλλά η δουλειά που κάνει είναι εμφανέστατη και «φωνάζει». Εάν μάλιστα βρίσκεται κάτω από ένα στενό ρούχο, «φωνάζει» περισσότερο. Ένα σουτιέν καλής ποιότητας, εκτός από όμορφο είναι και μια επένδυση για το… μέλλον αφού φροντίζει την καλή υγεία και την ομορφιά του στήθους. Επιπλέον, ένα σουτιέν που ανορθώνει επαρκώς και προσφέρει την κατάλληλη στήριξη, διορθώνει τη στάση του σώματος, αναδεικνύει το ανάστημα και ανεβάζει την αυτοπεποίθησή σου και μπορεί να σε κάνει να δείχνεις ακόμη και 5 κιλά πιο αδύνατη (αυτό πού το πας;).
Τα λάθος εσώρουχα
Όπως και στην παραπάνω περίπτωση, μπορεί να μην φαίνονται αλλά σαφώς ολοκληρώνουν το αισθητικό αποτέλεσμα και όταν είναι τα «λάθος» εσώρουχα αυτό δεν είναι το αναμενόμενο. Μην επιλέγεις εσώρουχα που διαγράφουν στο ύφασμα που φοράς ή το έντονο χρώμα τους μπορεί να διακρίνεται από το ρούχο. Υπάρχουν ουδέτερα χρώματα και εσώρουχα με «αόρατες» ραφές και διαφορετικά σχέδια και νούμερα. Διάλεξε προσεκτικά τι θα φορέσεις από κάτω ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ρούχου που θα «πέσει» από πάνω.
Το υπερβολικό «γυμνό»
Υπάρχει ένας χρυσός κανόνας για τη «σέξι» εμφάνιση και αυτός είναι, εάν αφήνεις ακάλυπτη την κορυφή, θα κρύψεις τη βάση, και το αντίθετο. Το «όλα στη φόρα» δεν είναι σέξι. Άσε που αυτό που δεν φαίνεται, το «άγνωστο», είναι, και υπήρξε πάντα, ο κύριος λόγος μιας περαιτέρω αναζήτησης…
Φόρμες γυμναστικής παντού
Ναι, είναι άνετες, είναι ζεστές, είναι απαλές, σου αρέσουν, τις απολαμβάνεις, αλλά κράτησέ τις για μέσα στο σπίτι ή μια γρήγορη βόλτα στον μανάβη ή για το γυμναστήριο (εκεί που ανήκουν). Είναι αλήθεια, μπορείς να συνδυάσεις το τοπ της φόρμας σου ή το παντελόνι, ανάλογα και με το σχέδιο ή το χρώμα, για μια άνετη καθημερινή σου εμφάνιση, αλλά όχι να είναι η φόρμα γυμναστικής η μόνιμη επιλογή σου, γιατί σε «ρίχνει» σε άλλη κατηγορία - όχι επιμελώς ατημέλητη, αλλά παραμελημένη.
Καλσόν και… πέδιλο
Τα ψηλοτάκουνα peep toes ή τα «λεπτεπίλεπτα» πέδιλα, ανοικτά ολούθε, αναδεικνύουν τις βραδινές σου εμφανίσεις ακόμη και τον χειμώνα (νομίζεις). Κάθε εποχή έχει το στυλ και τα αξεσουάρ της. Δεν φοράς πέδιλα με καλσόν, όσο αόρατο κι αν σου φαίνεται. Απαγορεύεται. Τα στραφταλιστά σου 12ποντα πέδιλα, θέλουν λαμπερές και απαλές τις γάμπες σου με μια ενυδατική και όχι με καλσόν - που σκέφτηκες πως θα δώσει το ίδιο λαμπερό εφέ και, δεν θα κρυώνεις. Περίμενε τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη.
Καλσόν σε απεριποίητα πόδια
Και μιλώντας για καλσόν, η «αγρανάπαυση» του χειμώνα δεν καμουφλάρεται μέσα σε ένα καλσόν, το αντίθετο μάλλον, με δεδομένο ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα (άσε που μπορεί να σου προκαλεί φαγούρα και απροσδιόριστα «τσιμπήματα»). Ή θα φροντίζεις οι γάμπες σου να είναι αψεγάδιαστες και τον χειμώνα ή εάν το καλσόν είναι μονόδρομος, θα διαλέξεις ένα οπάκ, σε καμία περίπτωση λεπτό και διάφανο. Για να είσαι σίγουρη πάντως, προτίμησε ένα παντελόνι.
Η απομίμηση
Εάν δεν έχεις την οικονομική άνεση να υποστηρίξεις μια επώνυμη «εικόνα», καλύτερα να την αποφύγεις. Τσάντες, τζιν, γυαλιά, παπούτσια απομιμήσεις, καταστρέφουν κάθε σου προσπάθεια για ένα όμορφο αποτέλεσμα που επιδιώκεις μάλιστα να αναδείξει και το προσωπικό σου στυλ. Την κομψότητα, τη θηλυκότητα, το ωραίο, μπορείς να τα βρεις και χωρίς να υπάρχει στο ταμπελάκι ένα «γνωστό» όνομα. Και μπορείς να τα βρεις και στην εγχώρια αγορά, όχι απαραίτητα στην εισαγόμενη.
Έντονο ή «κακό» μακιγιάζ
Δεν είναι ποτέ ευχάριστη η εικόνα ενός προσώπου βαμμένου με έντονα (και συνήθως άκαιρα) χρώματα ή με ένα απρόσεκτο μακιγιάζ. Το foundation στο πρόσωπο και τον λαιμό παρουσιάζει χρωματική απόκλιση, το «ηλιοκαμένο» πρόσωπο μέσα στον χειμώνα που διαφέρει από τα χέρια ή τον λαιμό, ένα πιο έντονο και σκούρο μολύβι χειλιών σε πιο ανοικτόχρωμο κραγιόν, ένα πολύ έντονο κραγιόν (κόκκινο, μπορντώ, πορτοκαλί, φούξια) συνδυασμένο με πολύ έντονα βαμμένα μάτια. Η ισορροπία παίζει ρόλο. Παντού. Εάν χρησιμοποίησες έντονο κραγιόν, άφησε πιο «φυσικά» τα μάτια σου και το αντίθετο.
«Δεν φαίνεται τόσο»
Μια κλωστή που κρέμεται, ένα κουμπί που λείπει, μια ραφή που ζορίζεται να κρατηθεί ενωμένη, ένα ελαφρώς ασιδέρωτο ρούχο, ένας μικρός λεκές που ναι μεν πλύθηκε αλλά… επιμένει, μπορούν να καταστρέψουν την κατά τα άλλα άψογη εμφάνισή σου. Το «έλα μωρέ, δεν φαίνεται», δεν είναι δικαιολογία. Ποτέ δεν ξέρεις.
Το κακοσυντηρημένο παπούτσι
«Από την κορφή ως τα νύχια». Και εδώ η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Όσο κομψό είναι ένα ντύσιμο, όσο εντυπωσιακό είναι και το παπούτσι που το συνοδεύει, εάν το τακούνι είναι καταπονημένο, έχει ξεφλουδίσει ή έχει γδαρθεί, εάν τα κορδόνια είναι βρώμικα ή ξεφτισμένα, εάν η επιφάνεια του παπουτσιού είναι λερωμένη ή σκονισμένη, η εικόνα θα χάσει πολλούς πόντους, ίσως τους περισσότερους.
Εκτός ηλικίας
Οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες που ντύνονται σαν κοριτσάκια στην εφηβεία και αντίστροφα, οι μικρές κοπέλες που ντύνονται σαν μεγάλες γυναίκες, δημιουργούν πάντα ένα μη κολακευτικό θέαμα. Μάθε να σέβεσαι τον εαυτό σου, να σέβεσαι το σώμα και την ηλικία σου. Δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο και ελκυστικό από το να ντύνεσαι σαν μια γυναίκα 50 ετών όταν είσαι όντως 50 ετών.
Τα πολλά αξεσουάρ (ή καθόλου)
Κάποιες το παρακάνουν, ίσως. Κόκκινα παπούτσια, κόκκινη τσάντα, κόκκινα σκουλαρίκια, μεγάλες κόκκινες χάντρες στο κολιέ, κόκκινο φουλάρι, κόκκινο βραχιόλι, κόκκινη ζώνη. Δεν είναι μόνο το χρώμα το ζήτημα, δηλαδή, τα αξεσουάρ σου είναι απαραίτητα το ίδιο χρώμα με το υπόλοιπο σύνολο, αλλά και η ποσότητα. Διάλεξε τι θέλεις να «στολίσεις». Θέλεις τον λαιμό σου, θέλεις τον καρπό ή το κεφάλι; Το αξεσουάρ θα το έλεγες και «τελευταία πινελιά», μια λεπτομέρεια που χαρίζει την ένταση και ως τέτοια πρέπει να χρησιμοποιείται αλλιώς έχεις μια «λατέρνα», διόλου κολακευτικός όρος. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ούτε το καθόλου είναι αποδεκτό. Και δεν χρειάζεσαι περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα για να τυλίξεις ένα όμορφο φουλάρι γύρω από τον λαιμό σου.
«Που πας έτσι;»
Μια βραδινή εκδήλωση θέλει το ανάλογο ντύσιμο, πολλές ώρες στο γραφείο θέλουν επίσης το ανάλογο ντύσιμο, ένα επαγγελματικό ραντεβού θέλει το ανάλογο ντύσιμο. Μην αντιμετωπίζεις τα πάντα ως «casual», επειδή εσύ είσαι μια άνετη και χαλαρή προσωπικότητα από τη φύση σου, ούτε και ως «επίσημα». Δείξε σεβασμό στην περίσταση αλλά και στον εαυτό σου μέσα σε αυτή.