Οι 12 τάσεις της άνοιξης στα αξεσουάρ

Τι θα φορεθεί σε τσάντες, παπούτσια, γυαλιά ηλίου και κοσμήματα

Οι 12 τάσεις που προτείνουν οι άνθρωποι της μόδας για τα αξεσουάρ της άνοιξης του 2021: τσάντες, παπούτσια, γυαλιά ηλίου και κοσμήματα.

Ισότιμης βαρύτητας με τα ρούχα, τα αξεσουάρ συμπληρώνουν ένα σύνολο και το τελειοποιούν. Ένα ωραίο σκουλαρίκι μπορεί να φωτίσει ένα πρόσωπο, μια αλυσίδα να αναδείξει μια  κάζουαλ «στολή», δεν συζητάμε δε για το τι εφέ έχει σε ένα look μια ωραία τσάντα. 

Οι τάσεις στα αξεσουάρ για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2021 είναι εν μέρει προσαρμοσμένες στην εποχή του κορωνοϊού περιλαμβάνοντας τσόκαρα, scrunchies ή μεγάλες ευρύχωρες τσάντες για να χωρούν τα αντισηπτικά και οι μάσκες, αλλά δεν στερούνται και του απαραίτητου γκλάμουρ προτείνοντας χρυσούς κρίκους ή μεταξωτά μαντίλια. 

Ακολουθεί μια λίστα με τις 12 τάσεις που θα σε καθοδηγήσουν ώστε να δημιουργήσεις την καλύτερη δυνατή στιλιστική βερσιόν του εαυτού σου. 

Για τα μάτια σου μόνο

Γυαλιά ηλίου όπως 70s

Τα γυαλιά ηλίου φέτος είναι ρετρό και μεγάλα, και παραπέμπουν στη δεκαετία του ’70. Οι συγκεκριμένοι σκελετοί βεβαίως δεν ταιριάζουν σε μικρά πρόσωπα, γιατί χαλούν τις αναλογίες. Όμως αν σου αρέσει το βίντατζ, τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει από το να φορέσεις το 70s ζευγάρι σου και να βγεις στον ήλιο να φωτοσυνθέσεις.

Ορθογώνια γυαλιά

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JLDN STORE (@jldnstore)

Αν δεν σου αρέσει το ρετρό και τα τεράστια 70s sunglasses, υπάρχει και η τάση του ορθογώνιου γυαλιού. Ταιριάζουν σχεδόν σε όλα τα σχήματα προσώπου και είναι απολύτως cool. 

Κάνε κεφάλι

Τα μεταξωτά μαντίλια είναι για μεταξωτά κεφάλια

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Erica Stevens (@tiny_acorn)

Φέτος θα φορεθούν στο κεφάλι μαντίλια, όχι μονόχρωμα αλλά με πολύχρωμα μοτίβα και κατά προτίμηση μεταξωτά. Εκτός από το να καλύψει τα μαλλιά, το μαντίλι μπορεί να δεθεί στην τσάντα ή να φορεθεί στο λαιμό και να δώσει ζωντάνια και ποπ πινελιά σε ένα «πεσμένο» σύνολο. 

Scrunchies

Έπαιξαν πολύ στα 90s, επέστρεψαν δυναμικά και στα 20s. Σε πολύτιμα υφάσματα, όπως μετάξι, οργάντζα ή ταφτά, μαζεύουν τα μαλλιά σε μια bad hair day, αλλά και δίνουν σοφιστικέ στιλ. 

Κλάμερ

Τα χρησιμοποιείς όταν βάφεις μόνη σου τα μαλλιά σου, τώρα θα το βάλεις και σε επίσημες εμφανίσεις. Στο χρώμα της ταρταρούγας ή σε όποιο χρώμα σου αρέσει, είναι το απόλυτο αξεσουάρ για ένα κάζουαλ χτένισμα: λίγο μαζεμένα και λίγο ανέμελα μαλλιά. 

Καπέλα του μπέιζμπολ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A n g i e (@angie._marie._)

Μπορεί να μην ξέρουμε πώς παίζεται το μπέιζμπολ, όμως το καπελάκι του θα το φορέσουμε. Με μεγάλο γείσο, προστατεύει το πρόσωπο από τον ήλιο και τις βλαβερές ακτίνες του. 

Πέντε κρίκοι ένα τάληρο

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jovian Store ? (@jovianstore.sd)

 

Στα σκουλαρίκια ξεχωρίζουν οι χρυσοί κρίκοι. Σε ό,τι μέγεθος βολεύει, ανάλογα με το γούστο, το πρόσωπο και το κούρεμά σου. Βέβαια, για να λέμε και του κρίκου το δίκαιο, ποτέ δεν έφυγε από τη μόδα, είναι ίσως το πιο κλασικό αξεσουάρ. 

Τρεχάτε, ποδαράκια μου

Σανδάλια πλατφόρμες

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivonne Rust (@_ivonne_rust_)

Οι πλατφόρμες έχουν την τιμητική τους, ιδιαίτερη η εκδοχή τους σε σανδάλια. Πολύ χρήσιμο αξεσουάρ για τα μίνι κορίτσια, αφού δίνει ύψος, ενώ αφήνει το πόδι να αναπνέει και να δροσίζεται. 

Σαμπό για μέσα και έξω από το σπίτι

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ks_handmade (@ks_handmadee)

Τα τσόκαρα τα επέβαλε ο κορωνοϊός και το Μένουμε Σπίτι. Πλέον θα τα φορέσουμε και εκτός σπιτιού. Τα τωρινά δεν είναι σαν τα απλά παλιά σαμπό που φορούσαν οι νοσηλευτές, αλλά περίτεχνα, τολμηρά και με διακοσμήσεις.

Τη μάσκα μου, την τσάντα μου κι ένα ταξί να φύγω

Παστέλ τσάντες

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Versace (@versace)

Το παστέλ κυριαρχεί και στα ρούχα και στα αξεσουάρ. Οι σχεδιαστές έχουν τιμήσει τις παλ αποχρώσεις με το παραπάνω στις συλλογές τους, με τσάντες να μοιάζουν με καραμελίτσες.

Tote τσάντες

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Made by Aki (@madebyaki)

Ευρύχωρες για να χωράνε όλα τα υπάρχοντά σου, από τα αντισηπτικά και το λάπτοπ μέχρι τις πάνες ή τα παιχνίδια του παιδιού. Την παίρνεις και στην παραλία άνετα. 

Τσάντα παραλίας και στην πόλη

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Louise (@instacustard)

Τα παλιά καλά «καλάθια» που έπαιρναν οι μαμάδες στην παραλία επανέρχονται, όχι μόνο στις αμμουδιές αλλά και στην πόλη. Επίσης μεγάλες και πρακτικές, χωράνε όλοι την προίκα σου. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice