Η Zeus+Δione τιμάει την Επανάσταση 1821 με μια ιδιαίτερη συλλογή

Η Zeus+Δione τιμάει την Επανάσταση 1821 με μια ιδιαίτερη συλλογή

Η παράδοση και τα ελληνικά χρώματα συναντούν το σύγχρονο στιλ
  • A-
  • A+
Zeus+Δione: Η συλλογή "1821" τιμάει την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Οι συνεργασίες με την Ileana Makri και το Ancient Greek Sandals.

Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 είναι μια χρονιά ορόσημο για την Ελλάδα και την ιστορία μας. Η Zeus+Δione εμπνεύστηκε από το ιστορικό γεγονός και ο καταξιωμένος σχεδιαστής Marios Schwab δημιούργησε μια συλλογή που τιμάει την ελληνικότητα και αναδεικνύει το ελληνικό DNA του brand. «Η συλλογή ‘1821’ "παντρεύει" την παράδοση με την ιστορία πάθους και ηρωισμού της ελληνικής επανάστασης, αναδεικνύοντας αβίαστα μια νέα ελληνικότητα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Schwab.

Πράγματι, στοιχεία και μοτίβα της ελληνικής παράδοσης μετασχηματίζονται στη σύγχρονη αντίληψη της Ελλάδας μέσα από έναν «καμβά ελληνικότητας με πολυτελή υλικά, κυρίαρχα χρώματα το φωτεινό μπλε, το έντονο κόκκινο και το μπορτνώ καθώς και το πράσινο με γήινες πινελιές από μπεζ, άσπρο και εκρού. 

Η ελληνική παραδοσιακή χειροτεχνία επαναπροσδιορίζεται χωρίς να θυσιάζει το σύγχρονο στυλ και με αφετηρία τους ήρωες και τις ηρωίδες που άνοιξαν το δρόμο για την ανεξαρτησία, η συλλογή φέρνει ready-to-wear ενδύματα, τσάντες, μαγιό, σανδάλια, γυαλιά ηλίου και κοσμήματα από premium υλικά, που κατασκευάζονται από Έλληνες τεχνίτες με παραδοσιακές τεχνικές.

Για αυτή την μοναδική συλλογή, η Zeus+Δione συνεργάζεται με δύο διεθνή, πετυχημένα ελληνικά brands: την Ileana Makri και την Ancient Greek Sandals. Aσημένια κοσμήματα που παραπέμπουν σε παραδοσιακά ανδρικά γιλέκα με τη συρματερή, τεχνική της περιοχής των Ιωαννίνων και ξεχωριστά σανδάλια και τσόκαρα (clogs), εμπνευσμένα από το τσαρούχι, πλαισιώνουν τη ιδιαίτερη συλλογή. 

zeus-dione-collection-1821-ss21_4.jpg

Zeus+Δione, συλλογή 1821, κοσμήματα Ileana Makri
Zeus+Δione, συλλογή 1821, κοσμήματα Ileana Makri

zeus-dione-collection-1821-ss21_2.jpg

Zeus+Δione, συλλογή 1821, σανδάλια Ancient Greek Sandals
Zeus+Δione, συλλογή 1821, σανδάλια Ancient Greek Sandals

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Puma ενώνει με τη νέα International Game Collection
Sophie Deloudi, μαγιό Private Dancer
Δείτε πρώτοι τη νέα συλλογή μαγιό Sophie Deloudi
Back to top