Τι φοράμε φέτος σε έναν καλοκαιρινό γάμο; 5+1 στυλάτες προτάσεις

Εύκολα μπορείς να γίνεις η “best-dressed” καλεσμένη

Διαλέξαμε τα ιδανικά outfits για όταν βρεθείς καλεσμένη σε έναν καλοκαιρινό γάμο. Ανάλαφρα, άνετα υφάσματα και ενημερωμένες on-trend γραμμές.

Το να αποφασίσεις για το τι θα φορέσεις σε έναν γάμο μπορεί να γίνει δύσκολο. Τι γίνεται όμως με τους γάμους το καλοκαίρι; Εδώ χρειάζεται ακόμα περισσότερη προσοχή.
Εκτός από τα βασικά "don’ts" όπως το να φορέσεις λευκό ή κάτι που θα επισκιάσει την νύφη, θα πρέπει οπωσδήποτε να αναλογιστείς τα παρακάτω πριν επιλέξεις το κατάλληλο outfit: «Θα με κάνει να ζεσταθώ;» «Με κάνει να νιώθω άνετα;» «Είναι αρκετά επίσημο για μια τόσο σημαντική στιγμή, αλλά ούτε υπερβολικό;» Το ελληνικό καλοκαίρι είναι ζεστό, τα γαμήλια parties έχουν πολύ χορό και το γεγονός ότι ένας γάμος σε ένα νησί μπορεί να θεωρηθεί “casual” δεν σημαίνει ότι μπορείς να βάλεις το τζιν σορτσάκι σου.
Κάνοντας λοιπόν ένα τσεκ στα τρία παραπάνω ερωτήματα και με οδηγό όλες τις hot τάσεις του καλοκαιριού, συγκεντρώσαμε 6 καλοκαιρινά looks που θα σε μεταμορφώσουν στην πιο καλοντυμένη του event. Το καλύτερο; Αρκετές από τις παρακάτω επιλογές φοριούνται ξανά.

Κάτι μεταξωτό

Ανάλαφρο και δροσερό. Το μετάξι (ή το σατέν) είναι μια από τις πιο ασφαλής και στυλάτες επιλογές για έναν καλοκαιρινό γάμο. Δείχνει υπέροχο σε ντελικάτα φορέματα με απλό πατρόν ή σε μια maxi φούστα με κάποιο σκίσιμο. Γιατί για να δείχνεις chic, πρέπει και να νιώθεις άνετα. Νόμος. Μη φοβηθείς να επιλέξεις έντονα χρώματα ή κάποιο print όπως φλοράλ ή λεοπάρ.

Επιλογές:

©Cult Gaia.com (Manu Gown Moss)
©Cult Gaia.com
©eu.realisationpar.com (The Naomi)
©eu.realisationpar.com


Κάτι διαφανές

Ακόμη ένα ιδανικό ύφασμα για ένα ονειρεμένο outfit: «καλεσμένη σε γάμο». Φέτος, εκτός από τις φούστες με διαφάνειες —οι οποίες είναι σίγουρα μια καλή επιλογή, δοκίμασε ένα φόρεμα ή τοπ με φουσκωτά, ανάλαφρα μανίκια. Ισορρόπησε το αποτέλεσμα με δετά minimal σανδάλια και θα έχεις ένα ρομαντικό και φρέσκο look, ιδανικό για έναν καλοκαιρινό γάμο και όχι μόνο.

Επιλογές:

©ajeworld.com.au (Chalet Midi Dress)
©ajeworld.com.au
©zimmermannwear.com (Concert Peonies Panelled Mini)
©zimmermannwear.com


Φούστα-μπλούζα σετ

Δεν είσαι υπέρ του να «καις» ένα ρούχο για μια περίσταση, μη μπορώντας να το φορέσεις ξανά; Η τάση της σεταρισμένης μπλούζας-φούστας εκτός του ότι είναι μια από τις πιο hot επιλογές για φέτος το καλοκαίρι, θα σε βγάλει και κερδισμένη. Φόρεσε ξανά τα δυο κομμάτια ξεχωριστά, είτε συνδυάζοντας το τοπ με ένα τζιν, είτε τη φούστα με ένα χαλαρό t-shirt ή πουκάμισο για κάτι πιο casual.

Επιλογές:

©mytheresa.com (Christopher Esbe)
©mytheresa.com
©cultgaia.com (Mavis Top)
©cultgaia.com


Το επίσημο jumpsuit

Το έχεις φορέσει και το έχεις λατρέψει. Ένα jumpsuit βρίσκεται σε κάθε βαλίτσα των καλοκαιρινών διακοπών διότι σε βγάζει από το μπελά του σεταρίσματος, δίνοντας μια διαφορετική νότα από τα κλασσικά φορέματα. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του γάμου. Αν δεν έχεις χρόνο για να ψωνίσεις για το γαμήλιο event, είναι μια έξυπνη επιλογή που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη. Μην πας σε safe επιλογές, τα φετινά καλοκαιρινά jumpsuits συνδιάζουν όλες τις hot τασεις όπως το δέσιμο στον λαιμό (halter neck), τον έναν ώμο έξω ή τα φουσκωτά μανίκια.

Επιλογές:

©na-kd.com (Halterneck Jumpsuit)
©na-kd.com
©modaoperandi.com (Staud)
©modaoperandi.com


Με chic κοψίματα

Αυτό το καλοκαίρι τα cut-outs έχουν γίνει ότι πιο κομψό υπάρχει, αναδεικνύοντας διάφορα μέρη του γυναικείου σώματος με τον πιο αναπάντεχο τρόπο. Μείνε μακριά από τις πολύ στενές γραμμές που γράφουν στο σώμα και επέλεξε ένα φόρεμα με ένα κόψιμο στην μέση ή κάποιο ιδιαίτερο άνοιγμα στην πλάτη για ένα ενημερωμένο καλοκαιρινό look.

Επιλογές:

©staud.clothing (Georgia Dress)
©staud.clothing
©ajeworld.com.au (Cascade Cut Out Dress)
©ajeworld.com.au
©ultgaia.com (Eileen Dress)
©ultgaia.com


Κοστούμια με βερμούδα

Αν τα φορέματα και οι φούστες δεν είναι στο στιλ σου, τα κοστούμια είναι μια από τις πιο σύγχρονες και αγαπημένες επιλογές για όταν βρεθείς καλεσμένη σε ένα γάμο. Φέτος τα κοστούμια τα είδαμε συνοδευόμενα από βερμούδες σε όλα τα μήκη και σε αρκετά χαλαρές γραμμές. Ότι πρέπει δηλαδή για να νιώθεις δροσερή. Ένα καλό τιπ θα ήταν να συνδυάσεις το κοστούμι σου με ένα μεταξωτό καμισόλ από μέσα, δείχνοντας σικ ακόμα και αν αφαιρέσεις το blazer.

Επιλογές:

©riverisland.com (Coral Long Soft Blazer)
©riverisland.com
©2.hm.com/en_gb (Satin Strappy Top)
©2.hm.com/en_gb

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice