Η ιστορία του πιο γνωστού διαμαντιού της Tiffany

Το 128.54 καρατίων διαμάντι που φόρεσε η Beyonce στην καμπάνια είναι ήδη πολύ διάσημο

Tiffany's: Το κίτρινο διαμάντι που φοράει η Beyonce στην νέα καμπάνια και η ιστορία που κρύβει πίσω του.

Το διαμάντι Tiffany είναι ένα από τα πιο όμορφα και αναγνωρίσιμα κοσμήματα και βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος χάρη στη διαφημιστική καμπάνια του 2021 με την Beyonce και τον σύζυγό της Jay-Z.

Το ζευγάρι που υπέγραψε με την Tiffany & Co. την περασμένη χρονιά, εμφανίστηκε σε καμπάνια όπου η δημοφιλής τραγουδίστρια φοράει το εμβληματικό διαμάντι Tiffany. Η διαφημιστική καμπάνια ήταν μέρος της ετήσιας συνεργασίας που θα έχει η εταιρεία μαζί τους, η οποία περιλαμβάνει επίσης ένα μικρού μήκους φιλμ που τραγούδησε η Beyonce, το "Moon River" με τον σύζυγό της. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι εμφανίζεται μαζί σε κάποια καμπάνια και η πρώτη που το διαμάντι Tiffany εμφανίζεται σε καμπάνια της Tiffany & Co.

Η ιστορία του κίτρινου διαμαντιού Tiffany

Το διαμάντι με το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα βρέθηκε στα αδαμαντορυχεία Kimberley diamond στη Νότια Αφρική, το 1877. Την επόμενη χρονιά, ο ιδρυτής της Tiffany & Co., Charles Lewis Tiffany, απέκτησε την 287.42 καρατίων ακατέργαστη πέτρα για 18,000 δολάρια και παγίωσε τη φήμη του ως «Βασιλιάς των Διαμαντιών».

Η ακατέργαστη πέτρα έφτασε στο Παρίσι όπου ο επικεφαλής γεμολόγος της Tiffany, Dr. George Frederick Kunz, έκοψε το κομμάτι σε ένα λαμπερό διαμάντι 128.54 καρατίων με 82 πλευρές.

Οι γυναίκες που το έχουν φορέσει

Η Beyoncé δεν είναι η πρώτη γυναίκα που το φοράει, αλλά η πέμπτη. Το κόσμημα φόρεσε πρώτη φορά η κοσμική κυρία Mary Whitehouse το 1957. Η επόμενη ήταν η διάσημη ηθοποιός Audrey Hepburn το 1961, όταν προωθούσε την ταινία της “Breakfast at Tiffany’s.” Μάλιστα για την Hepburn, το διαμάντι επανατοποθετήθηκε στο εμβληματικό μενταγιόν που θύμιζε κορδέλα, δημιουργία του κοσμηματοποιού της Tiffany, Jean Schlumberger.

Το μενταγιόν με το κίτρινο διαμάντι Tiffany που φτιάχτηκε ειδικά για την Audrey Hepburn
Το μενταγιόν με το κίτρινο διαμάντι Tiffany που φτιάχτηκε ειδικά για την Audrey Hepburn

Το 2012, με αφορμή τον εορτασμό των 175 χρόνων της Tiffany, το διαμάντι τοποθετήθηκε σε ένα νέο μενταγιόν με περισσότερα από 100 καράτια λευκών διαμαντιών. Αυτό το νέο στιλ φόρεσε η Lady Gaga στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ το 2019 που κέρδισε το βραβείο καλύτερου τραγουδιού. Η επόμενη που είχε την τιμή ήταν η Gal Gadot στην ταινία «Έγκλημα στο Νείλο» που έκανε πρεμιέρα τον Φεβρουάριο του 2022.

Η τραγουδίστρια Lady Gaga στην Τελετή Απονομής των Όσκαρ, φορώντας το διάσημο κίτρινο διαμάντι Tiffany
©EPA/ETIENNE LAURENT
Ο Armie Hammer και η Gal Gadot στην ταινία "Εγκλημα στο Νείλο" ©20th Century Studios
Ο Armie Hammer και η Gal Gadot στην ταινία "Εγκλημα στο Νείλο" ©20th Century Studios

Και τώρα σειρά είχε η Beyonce που το φόρεσε για τις ανάγκες της νέας διαφημιστικής καμπάνιας της Tiffany & Co. Το 2019, η εκτιμώμενη αξία του διαμαντιού Tiffany ήταν 30 εκατ. δολάρια.

 

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice