Εβδομάδα μόδας Παρισιού
© Instagram
Fashion

Τα highlights της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι 2021

Ολοκληρώνεται 6 Οκτωβρίου η Εβδομάδα Μόδας που γίνεται κάθε έξι μήνες από το 1973

114739-643733.jpg
Τάνια Δελή |

Εβδομάδα Μόδας Παρισιού 2021: Τα fashion show που και οι καλεσμένοι που ξεχώρισαν.

Ανάμεσα στα highlights της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι ήταν η εμφάνιση της ράπερ Cardi B με βαθυκόκκινη τουαλέτα Τhierry Mugler από τη σειρά «Couturissime». Στην ίδια συλλογή, που τη χαρακτηρίζουν πολλά φτερά και πούπουλα, αλλά σε χαμηλότερους τόνους, είδαμε τη Ρωσίδα super model Natasha Poly με μαύρο βίντατζ φόρεμα: ο 72χρονος Mugler, που ντύνει διασημότητες όπως η Kim Kardashian και η Γαλλίδα τραγουδίστρια Cindy Sander, παρουσίασε φέτος δημιουργίες «με σκηνοθεσία». Στο ντεφιλέ που έγινε στο Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών, παρέστη η Ρωσίδα top model Irina Shayk, η Καναδέζα Coco Rocha και η Τina Kunakey που αντικατέστησε τη Monica Bellucci στο πλάι του Vincent Cassel.

 

 

Στο ντεφιλέ του Dior είδαμε τη Rachel Brosnahan, γνωστή μας από την τηλεοπτική σειρά ’’The Marvelous Mrs. Maisel’’, τη Rosamund Pike, τη Γαλλίδα ηθοποιό Nicole Garcia, την Catherine Deneuve και τη Maria Bello (με πελώρια αθλητικά παπούτσια αμφίβολου γούστου), ενώ στο runway παρήλαυναν έντονα χρώματα, φλούο και glossy που δεν ενθουσίασαν. Yποτίθεται ότι αυτή η στροφή του Dior είναι εμπνευσμένη από τη δεκαετία του 1960 και ότι σηματοδοτεί μια έκρηξη χαράς μετά τη σιωπή της πανδημίας.

 

 

 

 

Η Yves Saint Laurent είχε κάποιο ενδιαφέρον ― ιδιαίτερα στα γυναικεία κοστούμια με stretch παντελόνια: στο κοινό είδαμε τη Charlotte Gainsbourg ―με καρό κοστούμι και μπότες: ατυχής επιλογή― μαζί με τον ενήλικο πια γιο της Ben. H Victoria/Tomas ήταν απαράδεκτη: φέτος παρουσίασε κακόγουστα casual, ένα είδος «ό,τι να ’ναι», ενώ η συλλογή Ottolinger ήταν πιο κιτς από κάθε άλλη φορά και τα μοντέλα της φαίνονταν δύσθυμα σαν να είχαν επίγνωση.

 

 

Στην Εβδομάδα συμμετέχουν 37 οίκοι υψηλής ραπτικής (μεταξύ των οποίων οι εκ των ων ουκ άνευ Louis Vuitton, Chanel, Chloé, Hermès, Isabel Marant, Givenchy) και σχεδόν 200 δημοσιογράφοι. Tην τελευταία μέρα θα γίνει αφιέρωμα στον Albert Elbaz, πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Lanvin, ο οποίος έφυγε από τη ζωή από Covid-19 τον περασμένο Απρίλιο σε ηλικία 59 ετών. Στο εν λόγω σόου θα συμμετέχουν 40 μόδιστροι. Οι παράλληλες εκδηλώσεις της Εβδομάδας Μόδας περιλαμβάνουν ρετροσπεκτίβα του Jean-Paul Gaultier και έκθεση στο μουσείο Μόδας του Παρισιού, το Palais Galliera, με τίτλο «Vogue Paris: 1920–2020».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice