Balenciaga: Eπεισόδιο με Simpsons για την επίδειξη Καλοκαίρι 2022

Με χιούμορ και πρωταγωνίστρια τη Μαρτζ Σίμπσον η επίδειξη pret a porter του Demna Gvasalia για τον Balenciaga στο Paris Fashion Week

Οι Simpsons έγιναν πρωταγωνιστές στην επίδειξη Καλοκαίρι 2022 που παρουσίασε ο Demna Gvasalia για τον οίκο Balenciaga στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.

Στο χιονισμένο Σπρίνκγφιλντ είναι Πρωτοχρονιά και ο Χόμερ Σίμπσον σημειώνει στο ημερολόγιο τα γενέθλια της σύζυγου του, Μαρτζ: 2 Οκτωβρίου. «Έχω πολύ χρόνο μπροστά μου», θα πει και τον βλέπουμε να πίνει μπύρες μέχρι την ημέρα που έντρομος τρέχει στο καλεντάρι για να δει: 2 Οκτωβρίου. Δεν της έχει πάρει δώρο. Μπαίνοντας στην κρεβατοκάμαρά τους όπου εκείνη κοιμάται, βλέπει στο περιοδικό που διαβάζει η εορτάζουσα ένα φόρεμα Balenciaga με τη σημείωση «Μια μέρα». Ο Χόμερ γίνεται ο ήρωάς της: της αγοράζει το φόρεμα που ήθελε. Βεβαίως δεν γνώριζε τον Baleniaga αλλά γνώριζε τη Γαλλία: «πάντα αγαπούσα τη Γαλλία», λέει και βλέπουμε τον Πύργο του Άιφελ δίπλα σε ένα κορίτσι από τα Folies Bergère κι ένα ναυτάκι που παίζει φλάουτο με μια μπαγκέτα να χορεύουν καν καν.

Στο σύμπαν του Ντέμνα Γκβασάλια, του σχεδιαστή του οίκου Balenciaga περισσεύει το χιούμορ, όπως φαίνεται. Το απόγευμα του Σαββάτου, οι καλεσμένοι στο Théâtre du Châtelet κάθησαν στις θέσεις τους κι απόλαυσαν ένα κόκκινο χαλί με καλεσμένους όπως η Ναόμι Κάμπελ, η Άμπερ Βαλέτα, ο Έλιοτ Πέιτζ, η κόρη του Στίβ Τζόμπς, Cardi B, Offset, Ιζαμπέλ Ιπερ. Γρήγορα κατάλαβαν ότι το κόκκινο χαλί ήταν το σόου για να ακολουθήσει το φιλμάκι των Σίμπσονς. Και τότε οι καλεσμένοι συνειδητοποίησαν ότι αυτό που παρακολουθούν είναι μια κινηματογραφική πρεμιέρα.

Στην ταινία των αγαπημένων πρωταγωνιστών του σχεδιαστή, βλέπουμε τον ίδιο να συγκινείται με τη θλίψη της Μαρτζ που έπρεπε να επιστρέψει το φόρεμα κι αποφασίζει να ταξιδέψει στην πόλη τους, την πιο μελαγχολική πόλη του κόσμου και να προσκαλέσει όλους τους κατοίκους να ταξιδέψουν στο Παρίσι και να συμμετέχουν στο σόου. «Ανοίγει KFC στη Champs-Élysées», θα τους πει και μόνο τότε εκείνοι θα δεχτούν. Παρακολουθούμε το σόου με καλεσμένους την Άννα Γουίντουρ και την Κιμ Καρντάσιαν με τον (μάλλον) Κάνιε Γουέστ και τους κατοίκους να κάνουν catwalk μέχρι που το σόου κλείνει η Μαρτζ, μ΄ένα χρυσό φόρεμα που έκανε μέχρι και τη θρυλική εκδότρια να δακρύσει (και τη βοηθό της να κλείνει το δάκρυ σ’ ένα μπουκαλάκι και να κολλάει την ετικέτα: Anna Wintour No9). «Ήθελα να κάνω ένα concept πρεμιέρας όπου οι καλεσμένοι θα ήταν το σόου», είπε ο Ντέμνα Γκβασάλια στη Vogue. «Ήταν ωραίο να έχουμε ξανά μια κοινωνική εκδήλωση και ήλπιζα ότι θα έκανε τους ανθρώπους να χαμογελούν».


Γέλασα κι ενθουσιάστηκα με αυτό το crossover που αποδεικνύει ότι η μόδα έχει χιούμορ, το κοινωνιολογικό της σχόλιο μας αφορά όλους. Με πρωταγωνιστή το μαύρο χρώμα αλλά και το σιέλ, το λάιμ και το φούξια σε υπερμεγέθη σακάκια και overall χαρήκαμε ένα «σόου» με body conscious φορέματα και catsuits αλλά και με τα γνωστά λουσάτα του φορέματα με layers, και παγιέτες. Οι αγαπημένες μπότες- κάλτσες του περπάτησαν δίπλα σε μοκασίνια μυτερά και γόβες ενώ οι τσάντες αποτελούν μια συλλογή από μόνες τους. Ο Balenciaga για μια ακόμη σεζόν αγκαλιάζει το inclusivity: τα μοντέλα του είναι άνδρες, γυναίκες, όλων των ηλικιών και σωματότυπων σε μια μεγάλη γιορτή, που την παρακολουθήσαμε μέσω live streaming.

 

© Balenciaga

© Balenciaga

© Balenciaga

© Balenciaga

© Balenciaga

© Balenciaga

© Balenciaga

© Balenciaga

© Balenciaga

© Balenciaga

© Balenciaga

© Balenciaga

© Balenciaga

© Balenciaga

© Balenciaga

© Balenciaga
© Balenciaga
© Balenciaga
© Balenciaga
© Balenciaga

© Balenciaga