Matthieu Blazy: Ποιος είναι ο νέος σχεδιαστής της Bottega Veneta
Mattheu Blazy / © Sean Zanni/Patrick McMullan via Getty Images
Fashion

Matthieu Blazy: Ποιος είναι ο νέος σχεδιαστής της Bottega Veneta

Είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου

10 πληροφορίες για τον Matthieu Blazy, που ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Bottega Veneta.

Λίγες μόλις μέρες μετά την ξαφνική παραίτηση του Daniel Lee, η Bottega Veneta ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του. Και το όνομα αυτού Matthieu Blazy. Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για μεταγραφή, αλλά για αναβάθμιση του Blazy από τη θέση Νο2 στη θέση Νο1.

Ο ρόλος του θα είναι εξαιρετικά δύσκολος, δεδομένου ότι ο Lee έκανε θαυμαστά πράματα και θάματα, ανέδειξε τον οίκο, τον έβαλε στις καρδιές όλων των καλοντυμένων celebrities, του έδωσε τη σφραγίδα του cool.

Ας δούμε 10 χρήσιμες πληροφορίες για τον άνθρωπο που ανέλαβε το κομβικό σχεδιαστικό πόστο του μιλανέζικου οίκου.

01. Ο Matthieu Blazy είναι 37 χρονών, Βελγογάλλος, που γεννήθηκε στο Παρίσι. Έχει μια δίδυμη αδελφή, την Τζούλι. Σήμερα μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα σε Μιλάνο και Αμβέρσα, πατρίδα των 6 της μόδας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthieu Blazy (@matthieu_blazy)

02. Έχει καλές σπουδές και εντυπωσιακό βιογραφικό. Αποφοίτησε από τη σχολή La Cambre των Βρυξελλών. Ξεκίνησε τη σχεδιαστική καριέρα δίπλα στον Raf Simons και ασχολούνταν με το ανδρικό ένδυμα.

03. Στη συνέχεια πέρασε στον οίκο Martin Margiela, όπου ανέλαβε τη συλλογή «Artisanal» και τις ready-to-wear γυναικείες συλλογές και έκανε τις τρέλες του. 

04. Το 2013 ο Κάνιε Γουέστ λάτρεψε τις κρυστάλλινες μάσκες του και τις χρησιμοποίησε στην περιοδεία του με τίτλο Yeezus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthieu Blazy (@matthieu_blazy)

05. Το 2014 ανακηρύχτηκε κεφαλή του σχεδιαστικού τμήματος του οίκου Céline, δουλεύοντας στο πλευρό των Phoebe Philo και Daniel Lee. Λέγεται ότι Phoebe Philo αγωνίστηκε για τη μεταγραφή του, και η Phoebe Philo δύσκολα παλεύει για μια μεταγραφή αν ο «παίκτης» δεν τα αξίζει τα λεφτά του.

06. Από το 2016 έως το 2019 δούλεψε και πάλι μαζί με τον Raf Simons στον Calvin Klein.

07. Το 2020 μεταγράφηκε στην Bottega Veneta την οποία υπηρετούσε ως διευθυντής των ready-to-wear συλλογών. Πλέον πήρε προαγωγή και αναλαμβάνει το δημιουργικό τιμόνι όλου του οίκου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthieu Blazy (@matthieu_blazy)

08. Σύμφωνα με τον Φρανσουά Ανρί Πινό, μεγάλο αφεντικό της Kering, μαμάς εταιρείας της Bottega Veneta, ο Blazy ξεχωρίζει για τον «πλούτο των εμπειριών του και το ευρύ πολιτιστικό του υπόβαθρο».

09. Η πρώτη συλλογή του για το μιλανέζικο brand θα παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο του 2022.

10. Λατρεύει τη Ναόμι Κάμπελ και την Κέιτ Μος. Σχεδιαστικός του ήρωας είναι ο Ζαν Πολ Γκοτιέ.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice