Ναόμι Όσακα: το νέο πρόσωπο στη νέα εποχή της Victoria’s Secret
Ναόμι Οσάκα / © James Devaney/GC Images
Fashion

Ναόμι Οσάκα: το νέο πρόσωπο στη νέα εποχή της Victoria’s Secret

Η επιτυχημένη τενίστρια γίνεται μέλος του πρότζεκτ VS Collective

Η Γιαπωνέζα τενίστρια Ναόμι Οσάκα ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το πρότζεκτ VS Collective της Victoria’s Secret.

«Από τη στιγμή που έμαθα και κατανόησα το όραμα της VS Collective, βρήκα την έμπνευση για να ενωθώ με αυτές τις υπέροχες γυναίκες. Θυμάμαι να πηγαίνω σε καταστήματα της Victoria’s Secret, όταν ήμουν παιδί, και να αναρωτιέμαι γιατί καμία από τις γυναίκες στον τοίχο δεν έμοιαζαν με μένα. Τώρα, ως κολεκτίβα, μπορούμε να εμπνεύσουμε την επόμενη γενιά από όλα τα διαφορετικά υπόβαθρα, τις κουλτούρες, τα μεγέθη. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, αντιπροσωπεύει μια πολύ μεγάλη πρόοδο». 

Με αυτές τις δηλώσεις η 24χρονη τενίστρια Ναόμι Οσάκα μπήκε στη χορεία του νέου πρότζεκτ της Victoria’s Secret που ονομάζεται VS Collective. Νικήτρια τεσσάρων Grand Slam, πλέον βρίσκεται στο Νο.13 στην παγκόσμια κατάταξη, ωστόσο έχει βρεθεί και στο Νο1. Οι επιτυχίες της στο τένις είναι δευτερεύουσες μπροστά στην εν γένει κοινωνική και ακτιβιστική της παρουσία. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 大坂なおみ (@naomiosaka)

Ευαισθητοποιημένη στα θέματα αστυνομικής και ρατσιστικής βίας, στρατεύθηκε στο κίνημα Black Lives Matter. Από τον Αύγουστο διαθέτει τη δική της ιδιαίτερη Barbie και, σύμφωνα με το lfestyle ρεπορτάζ, έχει κάνει εξώφυλλα σε πολλές Vogue, διαφημίζει διάφορα brands, ενώ πέρσι ήταν ambassador της Louis Vuitton.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 大坂なおみ (@naomiosaka)

Ο πολύς κόσμος πάντως τη γνώρισε τον Μάιο του 2021 όταν κοινοποίησε την απόφασή της να μη συμμετέχει στις συνεντεύξεις Τύπου ούτε και στους αγώνες του Roland Garros μην αντέχοντας το άγχος της δημοσιότητας. Η γενναία στάση της να αποσυρθεί από μια διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας και να πετάξει την ευκαιρία της διάκρισης για λόγους αυτοπροστασίας χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από τους αγνούς θεατές, όχι όμως και από τους διοργανωτές, που της επέβαλαν πρόστιμο. 

Στο τουίτερ αιτιολόγησε την απόφασή της με μια εξομολόγηση απίστευτης ειλικρίνειας και ωριμότητας: «Νομίζω ότι το καλύτερο για το τουρνουά, τους υπόλοιπους αθλητές και την ευημερία μου είναι η αποχώρησή μου, ώστε όλοι να εστιάσουν και πάλι στο τένις. Η αλήθεια είναι ότι πάλεψα για μεγάλα διαστήματα με την κατάθλιψη από το US Open 2018 κι έπειτα, πέρασα δύσκολα και όσοι με γνωρίζουν, όσοι με παρακολουθούν, με βλέπουν να φοράω ακουστικά που με βοηθούν να αντιμετωπίσω το άγχος μου. Αν και οι δημοσιογράφοι ήταν πάντα ευγενικοί απέναντί μου και απολογούμε για όσους πλήγωσα, δεν αισθάνομαι καλά να μιλάω δημόσια, με πιάνει τεράστιο άγχος πριν έρθω σε επαφή με τα media. Εδώ στο Παρίσι ένιωσα ευάλωτη και γι’ αυτό ήθελα να αποφύγω τις συνεντεύξεις. Θα μείνω για λίγο καιρό μακριά από τα κορτ και, όταν έρθει η ώρα, θέλω να συζητήσω για να βρεθούν λύσεις ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση για τους αθλητές, τον Τύπο και τους οπαδούς. Θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 大坂なおみ (@naomiosaka)

Τι είναι όμως το πρότζεκτ VS Collective, στο οποίο στρατεύεται η Ναόμι Οσάκα; Είναι μια προσπάθεια επαναλανσαρίσματος της Victoria’s Secret υπό την πίεση της ευαισθητοποιημένης Gen Z, την κατακραυγή των σόου με τα περιβόητα Αγγελάκια για σεξισμό και τη διάχυτη τάση για body positivity. Το brand εσωρούχων ενστερνίζεται την τάση των καιρών, αφήνει εκτός του προμόσιον του τα τοπ μοντέλα και ξεκινά συνεργασία με μερικές γυναίκες, από διαφορετικά περιβάλλοντα και βιότοπους, που είναι διάσημες και επιδραστικές όχι για τις τέλειες αναλογίες του σώματός τους, αλλά για τη δράση και τα επιτεύγματά τους.

Μετά το plus size μοντέλο Παλόμα Έλσεσερ, την παίκτρια ποδοσφαίρου και LGBTQIA+ ακτιβίστρια Μέγκαν Ραπινόι, το τρανς μοντέλο Βαλεντίνα Σαμπάγιο και την Ολυμπιακή σκιέρ Αϊλίν Γκου, και η τενίστρια Ναόμι Οσάκα θα συνεισφέρει με την προσωπικότητα και τη δράση της στην επίτευξη των νέων στόχων της Victoria’s Secret. 

«Φυσιολογική επιλογή» χαρακτήρισε η Janie Schaffer, σχεδιαστική αξιωματούχος της εταιρείας, την επιλογή της Οσάκα. «Αποπνέει τόση θετική ενέργεια και συνεχίζει να εμπνέει τις γυναίκες σε όλον τον πλανήτη με το θάρρος, την αποφασιστικότητα και την εικικρίνειά της. Είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με τη Ναόμι για να συμβάλουμε στην προώθηση θετικών αλλαγών».  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 大坂なおみ (@naomiosaka)

Η πρώτη κίνηση της τενίστριας είναι η συμμετοχή της στο podcast VS Voices, όπου μιλά για την καριέρα της αλλά και για το τι ελπίζει να καταφέρει μέσα από τη συνεργασία της με τη Victoria’s Secret. Ακούστε το. 

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice