Χειροποίητο λουράκι για σκύλους hold dog
© Hold dog
Fashion

Hold Dog: Λουράκια για σκύλους πραγματικά εργόχειρα

Η Τζωρτζίνα Μπίρμπα σχεδιάζει και ράβει στο χέρι τα πιο όμορφα αξεσουάρ για το κατοικίδιό σας.

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη |

Χειροποίητα λουράκια για σκύλους στους πιο αναπάντεχους χρωματικούς συνδυασμούς.

Η Τζωρτζίνα Μπίρμπα παίρνει τον σκύλο της τον Φρέντο που μασουλάει τα λουριά του δίχως λόγο και αιτία και γίνεται ερωτική μετανάστρια σε μια ορεινή επαρχιακή πόλη. Έρως ανίκατε μάχαν, αποκέντρωση, επιστροφή στη φύση, καθημερινές βόλτες μέσα στα δάση και τα ρυάκια με τον σκύλο της. Χαρά, ανεμελιά, διάφορα πρότζεκτς στα σκαριά και ξαφνικά lockdown.

Η Τζωρτζίνα Μπίρμπα για πεζοπορία με το σκυλάκι της
© Hold dog

Μετά τα πρώτα σοκ και την ψυχρολουσία που πέρασε (όπως όλοι μας άλλωστε), η όμορφη πολιτικός μηχανικός με καταγωγή από τη Ζάκυνθο, αποφασίζει να ομορφύνει τις βόλτες με τον Φρέντο, να βάλει χρώμα στη ζωή τους και ξεκινά να ράβει στο χέρι λουράκια με τους πιο απίθανους και φανταχτερούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Χειροποίητο λουράκι για σκύλους hold dog
© Hold dog

Την ρωτάω πώς μπόρεσε να ταιριάξει το φλουο πορτοκαλί με το ροζ πάλ και το μπλε της αεροπορίας και μου απαντά με απόλυτη φυσικότητα «Αντλώ έμπνευση από το τί συνδυασμούς χρωμάτων και pattern θα ήθελα εγώ να φορέσω ή να βλέπω στους άλλους. Γιατί να περιβαλλόμαστε από τόση μονοτονία; Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν σωστοί και λάθος χρωματικοί συνδυασμοί. Αντιθέτως, μου αρέσει να πειραματίζομαι με τις διάφορες αποχρώσεις και το πώς αποδίδονται μέσα από τα εκάστοτε υλικά».           

Χειροποίητο λουράκι για σκύλους hold dog
© Hold dog
        

Καθώς το λουράκι του σκύλου, εκτός από όμορφο, πρέπει να είναι ασφαλές και εύχρηστο τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το ίδιο το ζώο, ζητώ να μάθω περισσότερα για τη διαδικασία. «Δίνω τεράστιο βάρος στο θέμα της ασφάλειας. Δεν εύχομαι σε κανέναν να ζήσει τον εφιάλτη του να χάσει το σκυλάκι του και το λουρί παίζει σημαντικό ρόλο. Για τον λόγο αυτό, χρησιμοποιώ ότι πιο στιβαρό και ποιοτικό βρίσκω στην αγορά: σχοινιά ναυτιλίας, ατσάλινα στοιχεία και λεπτά ορειβατικά σχοινιά. Αφού καταλήξω στους συνδυασμούς, ράβω τις ενώσεις για μεγαλύτερη αντοχή με ειδική άκοπη κλωστή και στη συνέχεια πλέκω, με τον παραδοσιακό τρόπο στο χέρι, την «επένδυση» στα δύο άκρα» μου εξηγεί και κάνει παντομίμα τις κινήσεις με το αόρατο βελονάκι.

Χειροποίητο λουράκι για σκύλους hold dog
© Hold dog

Όπως ήταν φυσικό κι επόμενο, ζήλεψαν και οι φίλοι του Φρέντο και κάπως έτσι η Τζωρτζίνα έγινε μια ανερχόμενη δημιουργός των πιο ξεχωριστών αξεσουάρ για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου. Εκτός από τα λουράκια, οι «Hold Dogers» μπορούν να έχουν σετ περιλαίμιο-λουρί και μπρελόκ για να κουβαλούν παντού μαζί την αγάπη τους «Μάλλον δεν θα σταματήσω εδώ μιας και οι απαιτήσεις ανεβαίνουν» καταλήγει με ένα τεράστιο χαμόγελο να φωτίζει το πρόσωπό της. Το ευχόμαστε ολόψυχα!

Instagram: @hold__dog 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice