Kanye West
© EPA/RINGO CHIU
Fashion

Balenciaga σε τιμές Gap από τον Kanye West

Ο Κάνιε Γουέστ συνεργάζεται με τον σχεδιαστή του Balenciaga Demna Gvasalia και η σειρά τους θα κυκλοφορήσει από την Gap

Kanye West και Demna Gvasalia (Balenciaga) ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια ξεχωριστή συλλογή που θα κυκλοφορήσει από την Gap.

Yeezy Gap Engineered by Balenciaga. Έτσι θα ονομάζεται η νέα αυτή καυτή συνεργασία της μόδας. Ακόμη κι αν δεν θυμάσαι πώς να την πεις, θυμάσαι την κατακλείδα: αγοράζεις Balenciaga με το χρυσό άγγιγμα του Kanye (που τώρα πια οι φίλοι τον φωνάζουν YE) σε τιμές Gap.

Ο Kanye West ντυμένος με Balenciaga στην παρουσίαση του άλμπουμ του Donda

Ο ιδιόρρυθμος ράπερ, πρώην της Κιμ Καρντάσιαν με αποδεδειγμένη αγάπη στη μόδα, υπέγραψε πέρυσι ένα δεκαετές συμβόλαιο με την Gap. O ίδιος σε podcast υπονόησε ότι μετά από αυτό το συμβόλαιο η αξία του ανέβηκε κατά δύο περίπου δισεκατομμύρια δολάρια. Θα τα φέρει πίσω; Στις 29 του προηγούμενου Σεπτεμβρίου, η Gap κυκλοφόρησε μια σειρά από βαμβακερά hoodies σε έξι χρώματα, τα οποία σχεδίασε ο Kanye. Ξεπούλησαν σε μερικές ώρες, με το Insider να αναφέρει ότι δεν έχει υπάρξει στην ιστορία του brand προϊόν που να φέρει τόσο μεγάλες πωλήσεις, πόσω μάλλον σε μία μέρα. «Με το 70% των πελατών που αγόρασαν το hoodie να ψωνίζει πρώτη φορά από εμάς (Gap), η συνεργασία αυτή ανοίγει νέα κοινά στις γενιές Z και X», δήλωσε στο CNN Business η CEO της Gap, Sonia Syngal.

Πολύχρωμα φούτερ

Στη νέα χρονιά, ο YE φέρνει μαζί του τον Demna Gvasalia, τον εικονοκλάστη καλλιτεχνικό διευθυντή του Balenciaga, που κέρδισε την εμπιστοσύνη των fashionistas και με την πρώτη του συλλογή Couture για τον οίκο. Την πρώτη για τον οίκο μετά από πενήντα και πλέον χρόνια. Στη βρετανική Vogue θα πει: «Είναι μια πολύ διαφορετική πρόκληση. Πάντα εκτιμούσα την πρακτικότητα και την προσβασιμότητα του Gap καθώς στη δουλειά μου ακολουθώ κι εγώ τις ίδιες αρχές. Το Yeezy Gap Engineered by Balenciaga μου επιτρέπει να ενώσω τις δυνάμεις με τον Ye για να δημιουργήσουμε μαζί χρηστική μόδα για όλους. Υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι που γνωρίζω, ειδικά του διαμετρήματος του Ye, που καταλαβαίνουν πραγματικά τη δουλειά μου τόσο καλά. Με βγάζει από το comfort zone μου για να γίνω καλύτερος σχεδιαστής. Δεν υπάρχει εγωισμός όταν συνεργαζόμαστε, απλώς μια αμοιβαία ώθηση να εξελιχθούμε και να κάνουμε κάτι σπουδαίο και νέο».

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε σχετικά με τα προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν παρά μόνο ένας χρονικός ορίζοντας. Τον Ιούνιο θα δούμε τι μας περιμένει. Με δεδομένο ότι το σχεδιαστικό τους στίγμα μας το έχουν παρουσιάσει από κοινού στην παρουσίαση της νέας δουλειάς του Kanye, Donda, το προηγούμενο καλοκαίρι, έχω περιέργεια για το τι θα δούμε. «Είναι όνειρο να συνεργάζομαι με τον Demna και να δημιουργήσουμε απίθανα προϊόντα που είναι διαθέσιμα σε όλους», θα πει ο Kanye.

[FULL SESSION] Kanye West on Cannon's Class part 1

Συνεργασία, αυτή είναι η λέξη που μπήκε με φόρα στο λεξικό της μόδας την προηγούμενη χρονιά. Είδαμε το παράδειγμα της Prada με τον Raf Simons κι έπειτα την guerilla συνεργασία του Gucci με τον Balenciaga και την αστραφτερή σύμπραξη Fendace της Donatella και του Kim Jones για τον Fendi. Την προηγούμενη χρονιά χάσαμε δυο λαμπρά μυαλά που αγαπούσαν τις συνεργασίες: τον Βέρτζιλ Αμπλό και τον Αλμπέρ Ελπαζ. Το 2022 μπαίνει με μια πολύ δυνατή, δημοκρατική σύμπραξη: το πρεστίζ έρχεται σε λογικές τιμές.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice