Μοντέλο στην επίδειξη μόδας Gucci, το μοντέλο Kaia Gerber στην επίδειξη μόδας Prada, το μοντέλο Bella Hadid στην επίδειξη μόδας Fendi, το μοντέλο Bella Hadid στην επίδειξη μόδας Moschino
© Gucci/ © Prada/ © Fendi/ © Moschino
Fashion

Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο: Τα highlights από τις πασαρέλες

Στην πιο μετά-καραντίνα διοργάνωση, οι μεγάλοι οίκοι, τα top models και οι gliterati καλεσμένοι έδωσαν ζωή στα σόου και τους δρόμους του Μιλάνου

Εβδομάδα μόδας Μιλάνου: Οι στιγμές που ξεχώρισαν από τα fashion shows των μεγάλων οίκων μόδας, όπως Fendi, Prada, Gucci, Moschino.

Μπορεί η Κιμ Καρντάσιαν να άφησε την Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι για τη Τζούλια Φοξ και τον πρώην (της Κιμ, όχι της Julia, όπως μας διαβεβαίωσε η ίδια) Kanye West, όμως το Μιλάνο το μοιράστηκαν. Prada η Kim, Versace η Julia. Ήταν η πιο ανοιχτόκαρδη Εβδομάδα Μόδας, που όλα έμοιαζαν όπως παλιά. Ήταν εκεί οι ιταλικοί οίκοι με τις Gigi Hadid, Kaia Gerber, Kendall Jenner, Adut Akech και την Iris Law, την κόρη του Jude Law, να κατακτούν τις πασαρέλες και να παρουσιάζουν τα looks του επόμενου χειμώνα.


Miuccia Prada and Raf Simons present Prada FW22 Womenswear Collection

Prada για πάντα

Την αρχή έκανε η Prada. Πάντα την αρχή κάνει η Miuccia, που σε συνεργασία πλέον με τον επίσης σχεδιαστή Raf Simons, δείχνει πάντα το επόμενο στη μόδα. «Θέλεις να ζήσεις ξανά, να εμπνευστείς. Να μάθεις από τις ζωές των άλλων», σημείωνε η Prada. Το σόου στο Fondazione Prada άνοιξε η Kaia Gerber στην πιο ίδια-η-μαμά της (Cindy Crawford) εμφάνισή της. Εκεί και η Kendall Jenner με χάλκινα μαλλιά.

Είδαμε t shirts με φούστες μέχρι το γόνατο από φανέλα και τούλι, με κεντήματα και μοτίφ να στολίζουν τον ποδόγυρο. Παλτό και σακάκια με γουνάκια και φτεράκια στα μπράτσα να χαρίζουν αιθέρια κίνηση. «Άσχημα» πουλόβερ και mary jane παπούτσια με chunky τακούνι, πάντα με τη γοητεία του αγαπημένου μου οίκου. Το σόου έκλεισε η πρωταγωνίστρια του Euphoria, Hunter Schafer. Στην πρώτη σειρά, Kim Kardashian και Rita Ora.


Moschino Fall Winter 2022 fashion show

Σπίτι με τον Moschino

Ο Jeremy Scott υποδέχθηκε το κοινό του στο Μιλάνο έχοντας ετοιμάσει ένα σκηνικό-πιστό αντίγραφο της κρεβατοκάμαρας από την ταινία «2021, Οδύσσεια του διαστήματος». Η διάνοια του σχεδιαστή συνάντησε την παρακαταθήκη του Moschino κι έτσι στην πασαρέλα εμφανίστηκαν καπέλα-καντελάμπρες και κλουβιά.

Ένα στράπλες φόρεμα-ρολόι, το περίφημο dinner suit του οίκου αλλά και ένα φόρεμα- αμπαζούρ με υπέροχο μπούστο. Καπιτονέ παλτό να θυμίζουν μπερζέρες, τουαλέτα άρπα να περπατά. Φορέματα παραβάν και ταγιέρ ντουζιέρες δίπλα σε σακάκια-επίχρυσες κορνίζες, τοπ-δίσκο σερβρισμάτος κι επωμίδες-ρολόγια του παλιού καιρού που κάθε ώρα πεταγόταν το πουλάκι. Μια δουλεμένη ιδέα με μεγαλειώδη εκτέλεση.


Exquisite Gucci

Gucci από το παρελθόν

Η Ριάνα ήταν η πρωταγωνίστρια του σόου, έστω κι αν κάθισε στην πρώτη σειρά και δεν περπάτησε. Περπάτησε στο κόκκινο χαλί κι αυτό αρκεί. Κατά τα άλλα, στρόμπο φώτα κι απόλυτο σκοτάδι εναλλάσσονταν στον χώρο με τους καθρέφτες του σκηνικού να κάνουν μάλλον δύσκολη την παρατήρηση των ρούχων. Δεν ήμουν εκεί αλλά από το βίντεο δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα και πολλά. Σαν να έβλεπα την ίδια συλλογή. Η συνεργασία του Michelle με την Adidas έδωσε στη συλλογή μια εξαιρετική δυναμική: οι τρεις γραμμές του sportswear γίγαντα σε αξεσουάρ που σετάρονται με φίνα ραμμένα κοστούμια, κάπες και νυφικά με μαύρα τούλια.


FENDI AUTUMN/WINTER 2022

Fendi forever

O Kim Jones βρήκε τα πατήματά του με χάρη και ντελικάτη ματιά: οι κορσέδες-σέλες από διάφορα υφάσματα που αγκαλιάζουν τον κορμό και μια χρωματική παλέτα που ξεκινά από το nude για να περάσει στο σοκολά, το midnight blue και το ανθρακί και να ολοκληρώσει τη συλλογή πάλι με διαφανή ρούχα και faux fur jackets. Μια συλλογή με αρχή, μέση και τέλος και με απίθανες τσάντες. Το σόου άνοιξε η Bella Hadid. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice