Miu Miu micro mini skirt: Η υπερβολικά μικροσκοπική μίνι φούστα της Miu Miu γίνεται εξώφυλλο στα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας.
Edward Berthelot/Getty Images
Fashion

Είναι η σούπερ-μίνι φούστα της Miu Miu το it item της σεζόν;

Είναι! Θα τη δεις από τα εξώφυλλα των μεγάλων περιοδικών μόδας μέχρι στους πιο high fashion δρόμους

Miu Miu micro mini skirt: Η υπερβολικά μικροσκοπική μίνι φούστα του οίκου κέρδισε τα περιοδικά και τους ανθρώπους της μόδας και είναι ήδη sold out.

Είναι η εκδοχή της Miu Miu για το μικροσκοπικό μίνι· στα 2000s τη λέγαμε φούστα-ζώνη. Εμφανίστηκε στην πασαρέλα τον Οκτώβριο, στο σόου όπου ο οίκος παρουσίασε την ανοιξιάτικη συλλογή του, και ήταν το highlight της κολεξιόν. Είναι μια πιο προκλητική έκφανση της πλισέ φούστας με κωδικό Y2K που είχαν φορέσει η Πάρις Χίλτον και η Μπρίτνεϊ Σπιρς εκείνα τα χρόνια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miu Miu (@miumiu)

Η δημιουργία της φούστας δεν απαίτησε πολύ ύφασμα: είναι χαμηλόμεση και υπερβολικά κοντή. Είναι σαν κάποιος, η Miuccia Prada εν προκειμένω, να έχει πάρει ένα ψαλίδι και να κόβει μήκος μετατρέποντας σε τολμηρό πανκ κομμάτι μια πλισέ συντηρητική φούστα. Από τον ποδόγυρο εξέχουν μερικά μικρά κομμάτια φόδρας, είτε σε λευκό είτε σε μαύρο χρώμα, και φοριέται με ζώνη. Συνδυάζεται με ασορτί top, μια τελείως mini me εκδοχή της mini skirt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miu Miu (@miumiu)

Από τον Οκτώβριο που εμφανίστηκε και πριν ακόμα προλάβει να βγει στην αγορά η mini skirt κέρδισε το ενδιαφέρον των μοντέλων, των celebrities, των influencers, των social media, όπως κάθε τι πρωτότυπο, τολμηρό, σέξι. Οι fashion editors των περιοδικών έχουν πάθει παράκρουση και της χαρίζουν αβέρτα τα εξώφυλλά τους. Η Νικόλ Κίντμαν τη φορά στο εξώφυλλο του Vanity Fair συνδυασμένη με το αντίστοιχο top, η Paloma Elsesser στο i-D, η Zendaya στο Interview, η Ναόμι Κάμπελ στο W.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vanity Fair (@vanityfair)

Μούσα της καμπάνιας της Miu Miu είναι η Hailey Bieber, η οποία δεν παραλείπει να εμφανίζεται με το μίνι της και στην κανονική της ζωή, κάτι που συνηθίζει και η Chiara Ferragni και η Έμα Κόριν. Στο TikTok υπάρχουν βίντεο που σου δείχνουν πώς να κάνεις τη φούστα σου να μοιάζει με τη Miu Miu, ενώ στο instagram δημιουργήθηκε ειδικός λογαριασμός. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miu Miu Set (@miumiuset)

Το κοινό είναι, όπως πάντα, διχασμένο και φουλ στις προκαταλήψεις και τον πουριτανισμό. Η εμφάνιση της Κίντμαν στο Vanity Fair προκάλεσε πικρόχολα σχόλια του τύπου «γιατί ντύνεται σαν σέξι μαθήτρια μια μεγάλη γυναίκα», κάτι που συνέβη και με την plus size μοντέλα Paloma Elsesser. Πουλάκια (του τουίτερ) είν' κι ας κελαδηδούν,  πουλάκια είν' κι ας λένε, που θα έλεγε και ο Κωνσταντής. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by i-D (@i_d)

Αν ενδιαφέρεσαι να αποκτήσεις αυτό το πολυπόθητο κομμάτι, θα αντιμετωπίσεις δυσκολίες - όχι μόνο οικονομικές. Η φούστα ανάλογα με το μήκος της κοστίζει από 950 μέχρι 1.150 δολάρια, αλλά δυστυχώς για την ώρα είναι sold out. Η Miu Miu πάντως υπόσχεται να ξαναγεμίσει σύντομα τα ράφια των μπουτίκ της. Μη στριμώχνεστε, όλοι θα πάρετε!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miu Miu (@miumiu)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice