90s trends μόδας που επέστρεψαν και διχάζουν τους millennials

Θέλουμε αλήθεια να φορέσουμε ξανά τόσο κοντές φούστες;

Trends: Ποιες είναι οι τάσεις των 90s που επιστρέφουν και κάνουν τους millennials να παραμιλούν.

Υπάρχουν κάποια trends που δικαιολογημένα ανήκουν στο παρελθόν αλλά για ένα περίεργο λόγο βρίσκουν τρόπο να έρθουν στο σήμερα. Ένα από αυτά είναι τα λεπτά φρύδια 90s που κυκλοφόρησαν ως φίλτρο στο TikTok ξυπνώντας εφιαλτικές αναμνήσεις στους millennials που δεν είχαν αφήσει τρίχα για τρίχα όρθια στο πρόσωπό τους. Πολλά trends της δεκαετίας του ’90 επιστρέφουν και στη μόδα – κάτι για το οποίο μόνο εν μέρει ευθύνεται το TikTok. Ποιον άλλον μπορείς να ευχαριστήσεις/κατηγορήσεις; Το Instagram και τους celebrities που ξέθαψαν ρούχα από το πατάρι.

Ζακετάκια

Κάποτε τα στριμώχναμε στις τσάντες για να τα φορέσουμε σε ώρα ανάγκης πάνω από το εξώπλατο φόρεμα ή το crop top μπλουζάκι. Σήμερα, η αναβαθμισμένη εκδοχή τα θέλει να φοριούνται κουμπωμένα ως μπλούζες. Η Kendall Jenner συνδυάζει χαλαρό τζιν με κοντό ζακετάκι και sneakers, το ίδιο και η Amy Jackson, παραπάνω.

Κάλτσες μέχρι το γόνατο

Πρώτα τις φόρεσε η Cher στο Clueless και μετά όλες οι γυναίκες του πλανήτη στην καθημερινότητά τους. Τώρα μεγάλοι οίκοι μόδας, όπως η Prada, κυκλοφορούν τη δική τους version κι εγώ θα ξεχωρίσω τις μαύρες με διαφάνεια γιατί τρελαίνομαι να βλέπω influencers να ντύνονται όπως η γιαγιά μου όταν ετοιμαζόταν για την εκκλησία.

Γιλέκο

Προφανώς και οι fashionistas φορούν καλύτερα το πλεκτό γιλέκο από ό,τι εμείς στο δημοτικό. Αλλά η επιστροφή του στη μόδα είναι μια καλή ευκαιρία να ξορκίσουμε τους δαίμονες των παιδικών μας χρόνων και των ζεστών αλλά άκομψων ντυσιμάτων που μας έκαναν οι μαμάδες μας.

Λεπτές τιράντες

Τα μπλουζάκια και τα φορέματα με λεπτές τιράντες (γνωστές και ως spaghetti straps) έχουν φορεθεί και αγαπηθεί πολύ, ειδικά από τις χολιγουντιανές σταρ,όπως Γκούινεθ Πάλτροου ή Τζένιφερ Άνιστον. Είναι αρκετά κομψά, δε θα γκρινιάξουμε ιδιαίτερα για την επιστροφή τους.

Μίνι φούστες

Ή μάλλον σούπερ μίνι. Ή μάλλον Miu Miu μίνι. Για κάποιο απροσδιόριστο λόγο μας άρεσε κάποτε να φοράμε άβολα ρούχα που περιορίζουν τις κινήσεις μας, όπως μια πολύ κοντή φούστα που δεν σου επιτρέπει να σκύψεις/κάτσεις/ανέβεις σκαλιά κτλ. Για τον ίδιο απροσδιόριστο λόγο η μόδα αποφάσισε να επαναφέρει αυτό το trend, τουλάχιστον για την πασαρέλα και τις φωτογραφίες στο Instagram.

Πέρλες

Άνοιξε την κοσμηματοθήκη σου (ή της μαμάς σου) και ξέθαψε εκείνο το μαργαριταρένιο κολιέ που είχες ξεχάσει ότι έχεις. Κάποτε συνδυαζόταν με preppy, αριστοκρατικά outfit ενώ τώρα φοριέται με πιο νεανικό, παιχνιδιάρικο τρόπο και στιλ. Από τις πασαρέλες της Chanel μέχρι το headpiece στο κεφάλι της JLo και τις ιδέες για νύχια στο Pinterest, οι πέρλες είναι παντού και σε κάθε μορφή. Επιτέλους.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice