Κοπέλα με κόκκινη μπλούζα με λουλούφια καθισμένη σε αυτοκίνητο ακουμπάει τα χέρια και το κεφάλι της στο τιμόνι ενώ κοιτάζει την κάμερα
© Pepe Jeans
Fashion

Τα φλοράλ μοτίβα είναι διαχρονικό fashion trend της Άνοιξης. Δες πώς να τα φορέσεις

Ακολουθούν μερικά βασικά tips για να σε βοηθήσουν

Φλοράλ μοτίβα: το μεγαλύτερο fashion trend της Άνοιξης επιστρέφει και σου δίνουμε χρήσιμα tips για να το συνδυάσεις.

Καθώς ο καιρός αλλάζει, αρχίζουμε να δείχνουμε περισσότερο δέρμα στον ήλιο και να επιλέγουμε λουλουδάτα μοτίβα. Οι περισσότερες γυναίκες λατρεύουν τα φλοράλ, όμως υπάρχουν και αρκετές που τα αποφεύγουν γιατί δεν είναι σίγουρες πώς μπορούν να το προσαρμόσουν στο στιλ τους. Ενώ ένα φλοράλ φόρεμα θεωρητικά είναι εξαιρετική επιλογή, μπορεί να αποτελεί πρόκληση το πώς θα το συνδυάσεις, μιας και τα σχέδια των λουλουδιών είναι μαξιμαλιστικά και πολύχρωμα. Ποιο χρώμα θα το αναδείξει καλύτερα, πώς φτιάχνεις τα μαλλιά σου και πώς διαλέγεις τα παπούτσια ή τα αξεσουάρ σου; Ακολουθούν μερικά βασικά tips για να σε βοηθήσουν.

 

 

Ένα λουλούδι τη φορά
Αν σκοπεύεις να φορέσεις για πρώτη φορά φλοράλ, ίσως είναι καλύτερα να ξεκινήσεις με 
κάτι μικρό. Δεν εννοώ μικρό λουλούδι, αλλά μικρή επιφάνεια. Δοκίμασε ένα φουλάρι, μια ζώνη ή μια μπλούζα με φλοράλ λεπτομέρεια. Ακόμη, υπάρχουν πιο «αφηρημένα» μοτίβα και tropical prints που μπορεί να σου ταιριάζουν καλύτερα.

 

 

Όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο
Είναι σημαντικό να κρατάς το σύνολο ισορροπημένο. Όταν φοράς ένα φλοράλ φόρεμα, καλύπτεις μεγάλη επιφάνεια με το έντονο print, οπότε τα αξεσουάρ θα πρέπει να είναι πιο μίνιμαλ. Αντίστοιχα, μπορείς να «φωτίσεις» ένα απλό μονόχρωμο σύνολο με ένα φλοράλ σακάκι ή παπούτσια.

 

 

 

 

Το μέγεθος μετράει
Τα μεγάλα prints δίνουν την εντύπωση μεγαλύτερης επιφάνειας, οπότε αν θέλεις να δείχνεις πιο λεπτή διάλεξε κομμάτια με μικρά λουλούδια. Αν είσαι μικροκαμωμένη, επίλεξε print με λουλούδια τουλάχιστον στο μέγεθος της παλάμης σου.

 

 

Διάλεξε θέση
Το τύπωμα θα προσελκύσει τα βλέμματα εκεί που θα τοποθετηθεί. Αν θες να τραβήξεις την προσοχή μακριά από τα πόδια σου, δοκίμασε ένα φλοράλ τοπ σε έντονο χρώμα. Αν πάλι έχεις κοιλίτσα και θέλεις να την «καμουφλάρεις», συνδύασε μια φλοράλ παντελόνα με ένα μονόχρωμα τοπ.

 

 

Όχι άλλα oversized
Τα φλοράλ σε συνδυασμό με μια πολύ φαρδιά φόρμα μπορεί να σου προσθέσουν όγκο. 
Αν το στιλ σου είναι τα oversized, δοκίμασέ τα με μια ζώνη που να αναδεικνύει τη μέση σου ή κάτι πιο κοντό για να φαίνονται τα πόδια σου.

 

 

Mix 'n' Match
Οι πιο τολμηρές συνδυάζουν το φλοράλ με έντονα χρώματα ή άλλα prints. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν όρια στους συνδυασμούς που μπορείς να κάνεις, αρκεί να σε εκφράζουν. Ξεχώρισε τα χρώματα που εμφανίζονται στο μοτίβο και χρησιμοποίησέ τα ως βάση για τα 
υπόλοιπα κομμάτια του outfit. Ή επίλεξε ένα κλασικό print, όπως το πουά, το ριγέ ή το καρό.

 

 

Αειθαλή λουλούδια
Το πιο σημαντικό είναι να ξέρεις είναι ότι το φλοράλ δεν έχει εποχή. Συνηθίζουμε να 
το φοράμε περισσότερο την άνοιξη που όλη η φύση γεμίζει λουλούδια, όμως μπορείς να το φορέσεις άνετα οποιαδήποτε μέρα του χρόνου θέλεις, συνδυάζοντάς το με τα κατάλληλα 
για την εποχή χρώματα και υφές.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice