Bella και Gigi Hadid: Αγνώριστες στο σόου του Marc Jacobs στη Νέα Υόρκη.
© instagram / gigihadid, Dimitrios Kambouris/Getty Images for Marc Jacobs
Fashion

Αγνώριστες η Μπέλα και η Τζίτζι Χαντίντ στο σόου του Marc Jacobs

Ένα εντυπωσιακό σόου που περνούσε και το μήνυμα του σχεδιαστή για όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Αμερική

Bella και Gigi Hadid: Αγνώριστες στο σόου του Marc Jacobs στη Νέα Υόρκη.

Οι μεταμορφώσεις είναι κομμάτι της δουλειάς τους, όμως ο Μαρκ Τζέικομπς έκανε αγνώριστες την Μπέλα και την Τζίτζι Χαντίντ. Στο σόου του, που πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, όλα τα μοντέλα είχαν δραματικό μακιγιάζ και κομμώσεις χάρη στο μαγικό χέρι του hair artist Duffy και της ομάδας του. Μικρή παρένθεση. Ο Duffy είναι Βρετανός, πρεσβευτής του Βιντάλ Σασούν και γίγαντας της μόδας. Έχει συνεργαστεί με τους καλύτερους φωτογράφους και σχεδιαστές, ενώ και ο ίδιος είναι ωραία μούρη με μακριά κόκκινα μαλλιά και γένια. Κλείνει η παρένθεση.

Οι αδελφές Χαντίντ φαίνονταν σαν να είχαν ξυρίσει περιμετρικά το κεφάλι τους και ό,τι απέμεινε στην κορυφή είχε γίνει ένα εντυπωσιακό, γεωμετρικό, μελαχρινό χτένισμα. Σε συνδυασμό με τα οξυζεναρισμένα φρύδια, η Μπέλα και η Τζίτζι έμοιαζαν με απόκοσμα πλάσματα. «Οτιδήποτε για τον Μαρκ», όπως έγραψε στο instagram της η Τζίτζι.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)


Κρίνοντας από το backstage βίντεο που ανέβασε η Μπέλα στο instagram, η διαδικασία της μεταμόρφωσης δεν ήταν διόλου εύκολη ή γρήγορη. Με το κεφάλι της ασχολούνταν τουλάχιστον τέσσερα άτομα ταυτόχρονα! Πρώτα της κάλυψαν τα δικά της μαλλιά με κάτι σαν φαλάκρα, όπως κάνουν στο σινεμά με τα ειδικά εφέ, ενώ το μαύρο μαλλί με την κοντή φράντζα και το μεγάλο μήκος πίσω είναι περούκα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)


Το εντυπωσιακό σόου του Μαρκ Τζέικομπς δεν έμεινε ούτε στις μεταμορφώσεις ούτε καν στα ρούχα της συλλογής που παρουσιάστηκε. Ήταν ταυτόχρονα και μια απόπειρα του σχεδιαστή να μιλήσει για όσα συμβαίνουν στην Αμερική σήμερα όσον αφορά τις αμβλώσεις. Οι καλεσμένοι βρήκαν πάνω στις θέσεις τους ένα σημείωμα στο οποίο ήταν γραμμένη η φράση του Νίτσε: «Έχουμε την τέχνη ώστε να μην πεθάνουμε από την αλήθεια». Το σημείωμα έκλεινε με έναν προβληματισμό του Μαρκ Τζέικομπς για το δικαίωμα στην επιλογή. «Μοιραζόμαστε τις δημιουργικές επιλογές κόντρα στη συνεχιζόμενη βαρβαρότητα και ασχήμια ενός κόσμου που βρίσκεται πέρα από τα μονωμένα αλλά όχι αδιαπέραστα τείχη μας».

Bella Hadid
Dimitrios Kambouris/Getty Images for Marc Jacobs

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice