Οι πιο εντυπωσιακές ανδρικές συλλογές που παρουσίασαν οι μεγάλοι οίκοι μόδας για το ερχόμενο καλοκαίρι.
Eντυπωσιακές ανδρικές συλλογές: Kenzo, Dior, Celine
Fashion

Τα 10 πιο εντυπωσιακά σύνολα από τις νέες ανδρικές συλλογές των μεγάλων οίκων

Τι έδειξαν οι οίκοι στην Ανδρική Εβδομάδα Μόδας Παρισιού και Μιλάνου για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023

Οι πιο εντυπωσιακές ανδρικές συλλογές που παρουσίασαν οι μεγάλοι οίκοι μόδας για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο fashion Ιούνιος ήταν αφιερωμένος στον άνδρα. Οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας παρουσίασαν σε Παρίσι και Μιλάνο τις καινούργιες τους συλλογές για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023. Τι προστάζουν οι πασαρέλες;

Μοντέλο παρουσιάζει τη συλλογή του Dior
Μοντέλο παρουσιάζει τη συλλογή του Dior / © EPA/Mohammed Badra

Ο Dior προσκάλεσε τους φαν του σε έναν γαλλικό κήπο στο κέντρο του Παρισιού στις 24 Ιουνίου. Η τελευταία ανδρική συλλογή του Κιμ Τζόουνς συνδυάζει το αριστοκρατικό στιλ με τη χρηστικότητα. Backpacks φορέθηκαν μαζί με κοστούμια, πλεκτά πουλόβερ και παλτό συνδυάστηκαν με σορτς, η υψηλή ραπτική περπάτησε παράλληλα με το streetwear.

Μοντέλο παρουσιάζει τη συλλογή Kenzo
Μοντέλο παρουσιάζει τη συλλογή Kenzo / © Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Ο Nigo, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Kenzo, έφερε στην πασαρέλα ένα απίστευτο groove. Σε έναν χώρο που θύμιζε κολέγιο και έγραφε στην οροφή «Kenzo 1970», χρονιά που ο Kenzo Takada παρουσίασε την πρώτη του επίδειξη μόδας, έντυσε τα μοντέλα του φοιτητές κι έστειλε στην πασαρέλα εκθαμβωτικά χρώματα.

Μοντέλο με ρούχα του οίκου Celine
Μοντέλο με ρούχα του οίκου Celine / © Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Ο Hedi Slimane του οίκου Celine έκλεισε την εβδομάδα των εκδηλώσεων στο Παρίσι με ένα σέξι σόου. Ανδρόγυνες φιγούρες, μακριά μαλλιά, παγιέτες κάζουαλ στιλ και αρκετά μοντέλα με γυμνό στήθος παρέπεμπαν στο ροκ πνεύμα του Ντέιβιντ Μπόουι.

Μοντέλο παρουσιάζει ρούχα από τη συλλογή Givenchy
Μοντέλο παρουσιάζει ρούχα από τη συλλογή Givenchy / © VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Τα μοντέλα του Givenchy περπάτησαν στο «νερό», θαύμα, θαύμα! Ο Αμερικανός Matthew M. Williams έφερε στο Παρίσι και στον οίκο τα streetwear και βιομηχανικά του vibes, καλυμμένα με full face σκουφιά και κλειδωμένα με τα χαρακτηριστικά «λουκέτα» του.

Μοντέλο παρουσιάζει ρούχα του οίκου Prada
Μοντέλο παρουσιάζει ρούχα του οίκου Prada / © EPA/MATTEO BAZZI

Η συνεργασία Miuccia Prada και Raf Simons είναι η συνταγή της επιτυχίας. Έδειξαν κοστούμια χωρίς πέτα, παλτό φορεμένα με σορτς, ριγέ πλεκτά, υπερμεγέθεις τσάντες· όλα φώναζαν από μακριά Prada.

Στιγμιότυπο από το σόου Zegna στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου
Στιγμιότυπο από το σόου Zegna στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου / © Jacopo Raule/Getty Images

Η Zegna προσκάλεσε το πλήθος σε ένα εργοστάσιο της οικογένειας στο Πιεμόντε. Η συλλογή ξεχώρισε για τα ανάλαφρα σχήματα και τα υφάσματα, καθώς και για τη μινιμαλιστική της προσέγγιση στο ανδρικό ρούχο. Ο οίκος έχει υιοθετήσει μια πιο βιώσιμη χρήση υλικών και έναν αυστηρό έλεγχο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Μοντέλο με ρούχο της συλλογής Armani
Μοντέλο με ρούχο της συλλογής Armani / © Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Κόντρα στο streetwear πνεύμα της εποχής, ο Giorgio Armani υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά την κομψότητα. Φαρδιά παντελόνια και σακάκια, prints και ο Αρμάνι να δηλώνει στο τέλος του σόου: «Είναι αλήθεια ότι είναι ωραίο να βλέπεις έναν άνδρα ντυμένο με κοστούμι. Αλλά είναι επίσης ωραίο να βλέπεις και την εξέλιξη της μόδας».

Μοντέλο με ρούχα της συλλογής Fendi
Μοντέλο με ρούχα της συλλογής Fendi / © EPA/Mourad Balti Touati

Ντένιμ και κρόσσια είναι η πρόταση Fendi για το επόμενο καλοκαίρι. Η Silvia Venturini σχεδίασε γήινα, προσγειωμένα σύνολα για μια γενιά που έχει συνειδητοποιήσει πως ο πλανήτης βρίσκεται σε κίνδυνο.

Μοντέλο παρουσιάζει σύνολο από τη συλλογή Versace
Μοντέλο παρουσιάζει σύνολο από τη συλλογή Versace / © Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Ποπ μπαρόκ ονόμασαν το στιλ της νέας Ready-To Wear συλλογής του Versace οι fashion editors. Η Donatella Versace επέστρεψε στο ανδρικό ρούχο με διάθεση να το διασκεδάσει, μετατρέποντας τα μοντέλα της σε αγάλματα. Είπε τέλος στο δέρμα, δείχνοντας ότι ανησυχεί για τον πλανήτη, είπε ναι στα μοτίβα, τα νέον χρώματα, τις φαρδιές σιλουέτες.

Μοντέλο παρουσιάζει σύνολο του Rick Owens
Μοντέλο παρουσιάζει σύνολο του Rick Owens/ © Peter White/Getty Images

Υπερβολές και εκκεντρικότητες χαρακτήρισαν την ανδρική συλλογή του Αμερικανού Rick Owens. Διαφάνειες, έντονα χρώματα, έντονοι ώμοι, γκραντζ και γκλάμουρ μαζί, κυριάρχησαν σε ένα σόου που ο ο δημιουργός του περιέγραψε ως μια «μεταφορά για έναν κόσμο ταραγμένο από τον πόλεμο και τη συνεχή διαδικτυακή ρίψη πετρών». 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice