Les années folles: Είδαμε το σόου της Σίλιας Κριθαριώτη στο Παρίσι

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια παρουσίασε ένα φαντασμαγορικό σόου Υψηλής Ραπτικής με διάσημες guest και καλεσμένους από όλο τον πλανήτη της μόδας

Anna dello Russo, Elsa Hosk και Leonie Hanne στο σόου της Σίλιας Κριθαριώτη για τον προσεχή χειμώνα στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι.

Είστε έτοιμοι για χορό; Μια από τις ικανότητες της Σίλιας Κριθαριώτη είναι να στήνει θεάματα. Από το Λονδίνο και Βρετανικό Μουσείο, μέχρι τον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, το Palais de Tokyo και τώρα το Νομισματοκοπείο του Παρισιού, καταφέρνει να παρουσιάζει εμπνευσμένες, ολοκληρωμένες, δουλεμένες συλλογές που σέβονται κι αναδεικνύουν τη γυναίκα αλλά και προσθέτει τη χρυσόσκονη που μεταμορφώνει μια επίδειξη σε σόου. Έχει πραγματοποιήσει σόου με μόνη μουσική της φωνή της σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση, έχει ανοίξει σόου με trapezists, με την πρίμα μπαλαρίνα της Λυρικής, Μαρία Κουσουνή και τον Βαγγέλη Μπίκο. Κάθε φορά και ένα νέο, συναρπαστικό αφήγημα.

Les années folles: Είδαμε το σόου της Σίλιας Κριθαριώτη στο Παρίσι

Τι κοινό έχουν η εμβληματική δεκαετία του 1920, τα roaring twenties των ΗΠΑ και τα années folles του Παρισιού με το σήμερα; Την ίδια δίψα για ζωή, την ίδια ανάγκη για ανανέωση και την επιθυμία να αφήσουμε πίσω τη θλίψη των προηγούμενων χρόνων. Μόνο που τώρα ξέρουμε και η αισιοδοξία έρχεται με συνείδηση κι ενσυναίσθηση. «Το μεγαλύτερο δώρο είναι να είσαι παρών», έλεγε στις αρχές του χρόνου η σχεδιάστρια. The best present is to be present. Στην αιχμή της έμπνευσής της, τα glamorous 20s. Χρυσό, βελούδο, περίτεχνα και χειροποίητα κεντήματα και κρόσια για charleston χορογραφίες στην καρδιά των 20s. Γαλλικές, χειροποίητες δαντέλες, πέρλες κι art deco αναφορές φωτίζουν βραδινές δημιουργίες ενώ τα φτερά χαρίζουν αέρα και κίνηση.

Celia Kritharioti Couture  AW22 23 "Les Années Folles" AW22 23, Paris

Το σόου ανοίγει με την αιθέρια Elsa Hosk και το στράπλες σακάκι με τα αστραφτερά κουμπιά και ακόμη πιο αστραφτερά κρόσια. Ακούγεται η φωνή της Jordan (Elizabeth Debicki) από την κινηματογραφική μεταφορά του Great Gatsby του 2013. «Ι like large parties - they're so intimate. Small parties, there isn't any privacy». Στο Παρίσι της Josephine Baker και του Man Ray, στο Παρίσι της ελευθερίας, της ποίησης, του σουρεαλισμού και της αποδοχής, η Σίλια Κριθαριώτη παρουσίασε την πιο ολοκληρωμένη της δουλειά. Έχοντας δουλέψει συστηματικά και καιρό πολύ, παρουσίασε φίνες σιλουέτες με πληθωρικά κοσμήματα αλλά και cut outs που κόβουν την ανάσα, μακριά φορέματα αλλά και mini dresses που σε προσκαλούν για χορό αλλά και deux pieces με γούνινα μοτίφ και λεπτομέρειες από κοφτό, μια τεχνική ελληνική που χάνεται όσο περνούν τα χρόνια. Τα κοσμήματα που δημιούργησε η σχεδιάστρια σε συνεργασία με τον Νίκο Φράγκο, απογείωσαν το σόου. Για το τέλος, μια νύφη Μαντόνα, μια Παναγιά της Τήνου με ευχές και τάματα ενθουσιάζει τους 300 καλεσμένους που κάθισαν αναπαυτικά στις ghost chairs που είχε επιλέξει η σχεδιάστρια εκείνο το δροσερό απόγευμα του Ιουλίου κάτω από τον ακαταμάχητο ουρανό του Παρισιού.

Les années folles: Είδαμε το σόου της Σίλιας Κριθαριώτη στο Παρίσι

Στην πρώτη σειρά, η οικογένεια, ο σύζυγός της, Νίκος Τσάκος, και οι κόρες της Ελισάβετ και Ειρήνη, οι φίλοι, οι μεγαλύτεροι δημοσιογράφοι μόδας, όπως η Σάρα Χάρι της βρετανικής Vogue, ο Richcard Dennen του Tatler και η ελληνικής καταγωγής Isabelle Kountouris των Financial Times. Πελάτισσες που ταξίδεψαν από όλον τον κόσμο αλλά και επώνυμες φίλες του οίκου, όπως η Pixie Lott και η Τατιάνα Μπλάτνικ, ήταν παρούσες στη νέα σελίδα της ιστορίας της Σίλιας: έφερε στο σήμερα που η γυναικεία χειραφέτηση γίνεται ξανά ζητούμενο, ένα μπουκέτο από δυνατές γυναίκες που περπάτησαν με αυτοπεποίθηση: η εικαστικός Μάρα Καρέτσος, το τοπ μόντελ Έλσα Χοσκ που ήρθε από τη Νέα Υόρκη, η Λεόνι Χαν, που δεν είναι μοντέλο αλλά έφερε σε πέρας τον δύσκολο ρόλο να κλείσει το σόου. Εκεί και η Άννα, σταρ του TikTok και μέλος της LGBTQ+ κοινότητας περπάτησε περήφανα με σιγουριά.

Η εικαστικός Μάρα Καρέτσος
Η εικαστικός Μάρα Καρέτσος

Λίγο πριν την έναρξη του σόου, στη φωτεινή πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, ένα μαύρο αυτοκίνητο καταφθάνει και από μέσα εμφανίζεται η επιδραστική ιέρεια της μόδας, Anna dello Russo. Διαλέγει τις αγαπημένες της δημιουργίες από τη συλλογή και περπατά μέσα στους χώρους του Νομισματοκοπείου που από τον 18ο αιώνα, όταν και εγκαινιάστηκε, δεν σταμάτησε να λειτουργεί. Το fashion video που δημιουργήθηκε είναι εξαιρετικό κι αποτελεί απτό παράδειγμα πώς όταν το ταλέντο συναντά τον επαγγελματισμό και τον σεβασμό, γίνονται θαύματα.

Anna dello Russo X Celia Kritharioti

Τα kitten shoes και οι λαμπερές γόβες Sergio Rossi ακολούθησαν την αισθητική της επίδειξης, το μακιγιάζ που σχεδίασε η Μαρία Νικολουδάκη με προϊόντα της MAC ήταν συνεπές και με τη φιλοσοφία ενώ η ομάδα Neville Hair And Beauty ταξίδεψε από το Λονδίνο για να κάνει τα μαλλιά. Είναι πανέμορφο το Παρίσι το καλοκαίρι κι ομορφαίνει ακόμη πιο πολύ όταν άνθρωποι από όλον τον κόσμο που αγαπάνε τη μόδα βρίσκονται εκεί για να δείξουν ό,τι καλύτερο έχουν στο νου και την ψυχή τους.

Les années folles: Είδαμε το σόου της Σίλιας Κριθαριώτη στο Παρίσι

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice