Chanel: Η ρετρό διάθεση της συλλογής Couture FW2022-2023 που παρουσιάστηκε στο Παρίσι

H Virginie Viard πειραματίστηκε και κέρδισε

Chanel Couture FW2022-2023: Ο γαλλικός οίκος μόδας παρουσίασε την υψηλής ραπτικής συλλογή του για το Φθινόπωρο του 2022.

Η Virginie Viard είδε τη νέα συλλογή FW2022/23 ως συνέχεια του προηγούμενου σόου και μια ευκαιρία για πειραματισμό. Όπως είπε και η ίδια άλλωστε, η ομάδα των καλλιτεχνών που την περιβάλλει, όπως ο Xavier Veilhan, ο Sebastien Teller, η Charlotte Casiraghi, ο Pharell Williams και η Vivienne Rohner, καθώς και η υψηλή ραπτική επιτρέπουν τους πειραματισμούς.

chanel1

Η νέα συλλογή έχει ρετρό διάθεση και περιλαμβάνει κοστούμια και μακριά φορέματα όπως τα φαντάστηκε η Chanel τη δεκαετία του '30. Εφαρμοστά στο σώμα με δυναμικούς ώμους, αλλά και πλισέ φορέματα όπως ένα νυφικό. Η δαντέλα έχει την τιμητική της με έναν ιδιαίτερο τρόπο, βάφεται σε έντονα χρώματα -λαμπερό πράσινο, χακί, μπεζ, ροζ, ασημί και μαύρο-, και πρωταγωνιστεί παντού.

chanel-2
chanel-3

Στρογγυλοί ώμοι, τετράγωνες πλάτες, κεντήματα με γεωμετρικά σχέδια και μοτίβα παραπέμπουν επίσης στο ύφος των 30s, ενώ δανείζονται λεπτομέρειες και από τα 70s και την τάση του κονστρακτιβισμού, την οποία αγαπούσε ιδιαίτερα ο Karl Lagerfeld.

chanel4

Στα παπούτσια βλέπουμε από ψηλά τακούνια μέχρι καουμπόικες μπότες που συνδυάζονται με μακριές φούστες φέρνοντα την ανατροπή στο υπέρκομψο γαλλικό στιλ. Αυτές οι καουμπόικες μπότες είναι και μια σύνδεση με το άνοιγμα του προηγούμενου σόου όπου η Charlotte Casiraghi εμφανίστηκε να ιππεύει ένα από τα αγαπημένα της άλογα.

chanel-5
chanel-6

Η ελευθερία της έκφρασης που αναζητά η Virginie Viard βρίσκει πρόσφορο έδαφος στο tweed, στα ανδρικά καπέλα και τις καπελίνες με μεγάλο γείσο. «Μου αρέσει να σπάω τη γραφική προσέγγιση με ένα φυσικό look. Τα ρούχα παραμένουν ελαφριά, θηλυκά, σχεδιασμένα να φορεθούν. Δεν μπορώ να με φανταστώ να το κάνω με άλλο τρόπο», θα πει η Viard. 

chanel-7
chanel-8

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice