Fendi
© Estrop/Getty Images / Peter White/Getty Images
Fashion

Fendi: Η νέα συλλογή του οίκου ενώνει το στιλ της Ανατολής με της Δύσης, το παρελθόν με το μέλλον

Ο Κιμ Τζόουνς ταξιδεύει στο παρελθόν και παρουσιάζει το μέλλον της μόδας

Οίκος Fendi: Τι παρουσίασε ο Κιμ Τζόουνς στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022/2023.

Μια συλλογή που γεφύρωσε την Ανατολή με τη Δύση με σύνολα που ταξίδευαν σε διαφορετικές εποχές, πόλεις, πολιτισμούς, αναμνήσεις. Ο Κιμ Τζόουνς επέλεξε ένα κάτασπρο, μινιμαλιστικό, «κλινικό» σκηνικό, ώστε οι θεατές του σόου στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού να επικεντρωθούν χωρίς περισπασμούς στη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022/2023 του Fendi.

Από την ίδρυσή του το 1925 μέχρι σήμερα, ο οίκος έμεινε πιστός στη fashion κληρονομιά της Ρώμης. Ο Κιμ Τζόουνς χρησιμοποιεί την πόλη ως ακρογωνιαίο λίθο, κάνοντας όμως ένα ζάπινγκ και στον κόσμο και τοποθετώντας την ιταλική μόδα σε παγκόσμια συμφραζόμενα. Το τιμ του και ο ίδιος γύρισαν πίσω στον χρόνο και ξαναθυμήθηκαν παραδοσιακές τεχνικές, όπως το κέντημα και το ράψιμο στο χέρι, για να παρουσιάσουν σύνολα με φουτουριστική αίσθηση.

Fendi | Haute Couture Fall Winter 2022/2023 | Full Show

«Σε αυτή τη συλλογή, μελετούμε θραύσματα διαφορετικών πόλεων, όπως το Κιότο, το Παρίσι και η Ρώμη» λέει. «Η θραυσματική φύση των πραγμάτων αντηχεί σε όλη τη συλλογή· θραύσματα της μνήμης ή της εντύπωσης πραγμάτων από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον». Με απλά λόγια, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου χρησιμοποίησε υφάσματα, σιλουέτες και τεχνικές ραψίματος και από τις τρεις πόλεις, με αποτέλεσμα μια χαμηλόφωνη και διακριτική fusion εικόνα υψηλής ραπτικής.

Στοιχεία κάθε πόλης συμπλέκονται στα σύνολα. Φορέματα φτιαγμένα στο χέρι με την ιαπωνική τεχνική Kata Yuzen συνδυάζονται με αστραφτερά μεταλλικά στοιχεία που θυμίζουν την αρχιτεκτονική του Παρισιού. Κοστούμια από ιταλικό δέρμα και γούνα διακοσμούνται με art deco γαλλικές λεπτομέρειες.

Fendi show
© Peter White/Getty Images

Τα χρώματα παλαντζάρουν ανάμεσα στο nude και τα παστέλ. Λεπτεπίλεπτα και τα υφάσματα: διαφάνειες, μετάξι, δαντέλες, τούλια, υλικά από τα οποία φτιάχνονται τα κιμονό. Κοστούμια από βιζόν αποτίουν φόρο τιμής στη Ρώμη, σε συνδυασμό με τα αστραφτερά dolce vita κοσμήματα της καλλιτεχνικής διευθύντριας του τομέα, Delfina Delettrez Fendi. Highlights οι υπερμάξι εκθαμβωτικές τουαλέτες που σκούπιζαν το πάτωμα. Η νέα συλλογή του οίκου Fendi είναι ένας διάλογος ανάμεσα στην κουλτούρα της Ανατολής και της Δύσης, μια δημιουργική μετάφραση της παγκοσμιοποίησης στη μόδα.

Fendi show
© Estrop/Getty Images

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice