H Μanolo Blahnik μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το όνομά της στην Κίνα

Ο ρόλος του «Sex and the City»

Newsroom |

Manolo Blahnik: Tέλος σε δικαστική αντιπαράθεση 20 ετών στη Κίνα. 

Χρειάστηκε να περάσουν 20 και πλέον χρόνια για να μπορεί η βρετανική εταιρεία πολυτελών παπουτσιών Manolo Blahnik να χρησιμοποιεί το όνομά της στην Κίνα.

Η εταιρεία βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τον Fang Yuzhou, έναν Κινέζο επιχειρηματία που εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια είχε κατοχυρώσει το όνομα Manolo & Blahnik και πουλούσε παπούτσια στη χώρα με αυτό το εμπορικό σήμα. Έπειτα από την απόφαση του Ανώτατου Λαϊκού Δικαστηρίου της Κίνας, που την δικαίωσε, η Manolo Blahnik σχεδιάζει μία προσεκτική επέκταση στη χώρα από το 2023.

Αν και παραγωγικός από το 1971, ο αυθεντικός οίκος «Manolo Blahnik» το μπαμ στην αγορά το έκανε το 2000, όταν ένα μοντέλο του σε μπλε σατέν με μία πόρπη κεκοσμημένη με μπιζού κατέκτησε τα πόδια της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ- Κάρι Μπράντσο, ηρωίδας της τηλεοπτικής σειράς «Sex and the city». Tότε ο σβέλτος και καπάτσος Γιουζού έτρεξε να κατοχυρώσει το εμπορικό σήμα «Manolo Blahnik» για την Κίνα, και τα κατάφερε μέχρι χθες. 
«Οταν μάθαμε την είδηση ​​για την ποινή που επέβαλε το κινεζικό ανώτατο δικαστήριο, κλάψαμε» δήλωσε στους Financial Times η Κριστίνα Μπλάνικ, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας σήμερα, εγγονή του ιδρυτή της. Τα τελευταία χρόνια, η κινεζική νομοθεσία τροποποιήθηκε καταλλήλως ώστε να διορθωθεί μία κατάσταση που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου όσον αφορά την εμπορική πειρατεία. Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν – εφ’ όσον τα πράγματα δεν σήκωναν και ανταλλαγή διηπειρωτικών πυραύλων (για αυτό το σπορ διατίθενται άλλες ευκαιρίες).