8 καλοκαιρινά trends που δείχνουν ξεπερασμένα και 8 για να υιοθετήσεις άμεσα

Σόρι, αλλά τα καυτά σορτσάκια δεν φοριούνται πλέον

Τα ξεπερασμένα fashion trends για το καλοκαίρι του 2022 και σε ποια πρέπει να επενδύσεις αυτή τη στιγμή.

Υποστηρίζω βαθιά την άποψη ότι κάθε κομμάτι της μόδας, δείχνει πάντα υπέροχο, όταν υπάρχει αυτοπεποίθηση και μια αίσθηση του προσωπικού στιλ. Ωστόσο όλοι γνωρίζουμε ότι τα trends έχουν έναν συγκεκριμένο κύκλο ζωής. Έτσι, όταν βλέπουμε κάτι για αρκετό καιρό, η αρχική του γοητεία είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα εξαφανιστεί και τότε είναι που θα χαρακτηριστεί ως «last year». Δε φτιάχνω τους κανόνες, αλλά κάνοντας μια έρευνα σε πασαρέλες, social media και σε ό,τι κυκλοφορεί τώρα στην αγορά, δεν μπορούσα να μην παρατηρήσω κάποιες φρέσκες τάσεις που φοριούνται πολύ και κάποιες που έχουν εξαφανιστεί παντελώς.

Αν λοιπόν είσαι περίεργη να μάθεις, διότι είτε οργανώνεις την βαλίτσα με τα outfits των διακοπών, είτε απλώς ξεσκαρτάρεις την ντουλάπα με τα καλοκαιρινά, διάβασε παρακάτω. Για κάθε outdated τάση, υπάρχει πάντα κάποια νέα που αξίζει την προσοχή σου.

Ξέχασε: Τα μικροσκοπικά γυαλιά ηλίου
Φόρεσε: Μεγάλους statement φακούς
Τα λεπτεπίλεπτα γυαλιά με τους μικρούς φακούς φορέθηκαν από πολλούς, αλλά κολάκεψαν λίγους. Η μόδα φέτος προστάζει oversized γυαλιά με ιδιαίτερο design για να κρύψουμε τους μαύρους κύκλους μας με στιλ. Τα κύρια trends κινούνται γύρω από την Y2K αισθητική με τα γυαλιά σε σχήμα μάσκας να ξεχωρίζουν. Θα δεις επίσης αρκετά sporty σχήματα με φουτουριστική όψη, χρωματιστά aviators και 70ς chunky σκελετούς.

Ξέχασε: Τα κοντά σορτς
Φόρεσε: Boxy βερμούδες
Ένα από τα πιο passé καλοκαιρινά κομμάτια είναι σίγουρα τα κοντά και εφαρμοστά σορτσάκια που βασίλευαν τα προηγούμενα χρόνια. Από τα sporty ποδηλατικά μέχρι το κλασικά denim σορτς, τα μήκη έχουν κατέβει αρκετά, έχοντας ένα 90s look. Η πιο φρέσκια και σικ επιλογή βέβαια για φέτος είναι οι boxy υφασμάτινες βερμούδες, με τις πιέτες στο μπροστινό μέρος. Κολακεύουν υπέροχα.

Ξέχασε: Τις μπλούζες με τα βολάν
Φόρεσε: Μίνιμαλ tank tops
Αυτή τη σεζόν τα trends δεν μας έδειξαν τα χαριτωμένα tops με τα βολάν και τα φουσκωτά μανίκια που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Φέτος το καλοκαίρι θα πάμε στην τελείως αντίθετη πλευρά, επιλέγοντας απλά, λευκά tank tops, που αγκαλιάζουν το σώμα και ταιριάζουν με τα πάντα. Είναι ακόμα ένα trend που επιστρέφει από τα 00s, κάνοντάς μας να δούμε με άλλο μάτι το κλασικό και ταπεινό, λευκό φανελάκι. Συνδύασέ το με φαρδιά jeans, cargo παντελόνια, μέσα από σακάκια αλλά ακόμα και με τις πιο formal φούστες σου.

Ξέχασε: Τα ψάθινα καπέλα
Φόρεσε: Bucket hats
Τα ψάθινα καπέλα το καλοκαίρι κάποτε ήταν must. Τα φορέσαμε μάλιστα και σε oversized μεγέθη, με έξτρα μπλαζέ ύφος. Πλέον όμως η μόδα στα καπέλα έχει ξεφύγει από την κλασική ψάθα και έχει γεμίσει με cool bucket hats σε διάφορα υφάσματα και prints. Για φέτος ξεχώρισαν αυτά με το φαρδύ γείσο και τα κορδόνια όπως το παραπάνω του Jacquemus, αλλά και τα πολύχρωμα κροσέ.

Ξέχασε: Τα καφτάνια
Φόρεσε: Σετ μαγιό-παρεό
Ήρθε η ώρα να αντικαταστήσεις τα βαρετά καφτάνια της παραλίας με ένα χαριτωμένο, αλλά συνάμα πολύ πρακτικό trend: τα σεταρισμένα μαγιό-παρεό. Είναι μια από τις πιο hot τάσεις στο beachwear που τρεντάρουν από πέρσι και φέτος την είδαμε ακόμα πιο εξελιγμένη. Αρκετά brands έχουν λανσάρει τα μαγιό τους ασορτί με παντελόνες, maxi φούστες, τσάντες, καπέλα και ό,τι άλλο φανταστείς.

Ξέχασε: Τις slide παντόφλες
Φόρεσε: Σαγιονάρες με πλατφόρμα
Δεν υπάρχει κάτι πιο άνετο από τα slides. Τα φορέσαμε και τα χαρήκαμε σε κάθε τους στιλ (ακόμα και γούνινα βγήκαν). Οι κλασικές σαγιονάρες με την διχάλα όμως, θα βρίσκονται για πάντα στην καρδιά μας. Φέτος το καλοκαίρι λοιπόν τις φοράμε ξανά παντού. Τα μεγαλύτερα brands τις προτείνουν κυρίως με πλατφόρμα σε Y2K ύφος και σε διάφορα υλικά όπως το δέρμα. Η διχάλα σε στιλέτο τακούνι είναι ένα επίσης mega trend που φοριέται πολύ. Γιατί όχι.

Ξέχασε: Το tie dye
Φόρεσε: Κροσέ πλεκτά
Ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη τα tie-dye μοτίβα για ένα πιο κομψό καλοκαιρινό trend: τα πολύχρωμα κροσέ βελονάκι. Έχουν το ίδιο ανάλαφρο και χαρούμενο ύφος που θελουμε για αυτή την εποχή, χωρίς την έντονη νεανικότητα των tie-dye ρούχων. Ένας υπέροχος τρόπος για να φορέσεις την κροσέ πλέξη με χρώμα, είναι σε mini ή maxi φορέματα πάνω από το μαγιό, όπως και σε τσάντες ή καπέλα.

Ξέχασε: Midi ρομαντικά φορέματα
Φόρεσε: Maxi φορέματα με cut-outs
Σύμφωνα με τις φετινές Spring/Summer πασαρέλες, το νο1 στιλ στα φορέματα είναι έξτρα σεξι, με περίτεχνα cut-outs και σε maxi μήκη. Τα κλασικά midi μήκη πάλι, δεν τα είδαμε καθόλου. Ούτε ρομαντικά φρου-φρού, ούτε βολάν. Και τα «σκισίματα» μη σε τρομάζουν καθόλου. Μπορούν να δείξουν απίστευτα κομψά, τοποθετημένα στα σωστά σημεία, και ιδιαίτερα πάνω σε ένα super maxi φόρεμα, το αποτέλεσμα είναι υπέροχο.