Balenciaga και Νικόλ Κίντμαν
© YouTube / Access
Fashion

Τα ρούχα από αλουμινόχαρτο κατακλύζουν τις πασαρέλες

Εκτός από τον φούρνο πάνω από τα γεμιστά, το αστραφτερό και χρήσιμο περιτύλιγμα μπαίνει και στις γκαρνταρόμπες

Ρούχα από αλουμινόχαρτο: Το χρησιμοποιούν όλο και περισσότεροι οίκοι μόδας, από τον Balenciaga μέχρι τον Moschino.

Δεν είναι μόνο το φόρεμα του Balenciaga με το οποίο η Νικόλ Κίντμαν έκανε πασαρέλα στο σόου του. Marc Jacobs, Moschino, Versace, Loewe αλλά και οι «σχεδιαστές μόδας» του TikTok έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι και φτιάχνουν ενδύματα από αλουμινόχαρτο. Αν δεν έμπαινε στη μέση το σχεδιαστικό ταλέντο και η φαντασία, όλα αυτά τα ρούχα θα έμοιαζαν με τις κουβέρτες έκτακτης ανάγκης που χρησιμοποιούν οι διασώστες για να σώσουν ανθρώπους από την υποθερμία. Όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Το couture φόρεμα του Balenciaga με το οποίο η Νικόλ Κίντμαν άστραψε στο Παρίσι είναι φτιαγμένο από ταφτά, ασχέτως αν φαίνεται σαν να άνοιξε κάποιος ένα sanitas foil και την τύλιξε αεράτα, ασύμμετρα, κομψά και της φόρεσε και δυο μαύρα γάντια. Σε άλλα κομμάτια της συλλογής, κυρίως μπλουζάκια, ο Demna Gvasalia χρησιμοποίησε κανονικό αλουμινόχαρτο.

Στο σόου του για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022, ο Μαρκ Τζέικομπς παρουσίασε ένα καπέλο-τσεμπέρι από το ανθεκτικό υλικό, που θύμιζε τα καπέλα στη σειρά «Θεραπαινίδα».

Marc Jacobs
© instagram / @ marcjacobs

Ο Doublet στα ανδρικά παρουσίασε ένα ασημί μπουφάν, ενώ ο queer πρωτοπόρος σχεδιαστής Lazoschmidl ένα φαρδύ, τσαλακωμένο παντελόνι από αλουμινόχαρτο.

Ο Τζέρεμι Σκοτ δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος σε αυτή την καλτ τάση και έβαλε τα δυνατά του στο σόου AW22.

Οι μεταλλικές εμφανίσεις των 60s επιστρέφουν, ο ρετροφοτουρισμός και η επιστημονική φαντασία ξανακατακτούν τη μόδα, οι πασαρέλες μοιάζουν και πάλι με διαστημική ταινία. Βέβαια, οι καιροί έχουν αλλάξει. Όταν οι Andres Courreges και Pierre Cardin έντυναν τα μοντέλα τους με space υφάσματα και σχέδια, διατράνωναν την αισιοδοξία τους για το μέλλον, την πίστη τους ότι άνθρωποι και μηχανές θα κάνουν θαύματα, οι γήινοι και οι εξωγήινοι θα συναντηθούν για να μεγαλουργήσουν. Κανένα από τα οράματα της εποχής εκείνης δεν έγινε πραγματικότητα. Σήμερα ξέρουμε. Το διάστημα στη μόδα επιστρέφει ως καλτιά και το αλουμινόχαρτο, εκτός από τον φούρνο πάνω από τα γεμιστά, μπαίνει και στις γκαρνταρόμπες χωρίς κάποιο σπουδαίο ιδεολογικό περίβλημα.

Κεντρική φωτογραφία: © YouTube / Access

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice