Αντιγόνη Κουλουκάκος
Αντιγόνη Κουλουκάκος © Μάρα Δεσύπρη
Fashion

Maison Margiela: Η Μάρα Δεσύπρη και η Αντιγόνη Κουλουκάκου δημιουργούν μια ξεχωριστή καμπάνια

Δείτε τα πέντε μοναδικά βίντεο, με τίτλο ACT Ι TO ACT V, εμπνευσμένα από δημιουργίες της συλλογής

Maison Margiela: Η φωτογράφος Μάρα Δεσύπρη και η ηθοποιός Αντιγόνη Κουλουκάκου αναδεικνύουν την τελευταία MM6 συλλογή του οίκου μέσα από 5 καλλιτεχνικά βίντεο.

Δύο δυναμικές και καταξιωμένες γυναίκες από τον καλλιτεχνικό κόσμο, συναντώνται για πρώτη φορά με αφορμή τη συλλογή Spring–Summer 2022 του οίκου MM6 Maison Margiela. Η φωτογράφος Μάρα Δεσύπρη και η ηθοποιός Αντιγόνη Κουλουκάκου συνεργάζονται για πρώτη φορά με σκοπό να αναδείξουν την τελευταία MM6 συλλογή του οίκου, μέσα από τη δική τους ματιά, και αυτή η καλλιτεχνική συνάντηση ξεπερνά κάθε αρχική έμπνευση και προσδοκία.

ACT I TO ACT V: VIDEO LOOK I

Directed: Mara Desipris/ Talent: Antigone Kouloukakos/ Hair: Stefanos Vasillakis/ Make up: Vanessa Koutsopodiotou/ Styling: Precious Katsantoni/ Editing: Stella Kalogirou/ Song: SOPHIE – Ponyboy

Ο οίκος Maison Margiela καταφέρνει να ξεκλειδώσει έντονα συναισθήματα με καινοτόμες και σουρεαλιστικές δημιουργίες που εμπνέονται από την πραγματικότητα και ανατρέπουν τα καθιερωμένα. Έτσι, όπως η συλλογή ΜΜ6 Spring-Summer 2022 εμπνέεται από το επαναστατικό πνεύμα των καλλιτέχνιδων του υπερρεαλισμού, όπως η Claude Cahun, η Leonora Carrington και η Dorothea Tanning, έτσι και η Μάρα Δεσύπρη με την Αντιγόνη Κουλουκάκου, επαναστατούν και παρουσιάζουν 5 δημιουργίες της συλλογής, μέσα από 5 βίντεο, με τίτλο ACT Ι TO ACT V, που ξεπερνούν τα εγχώρια πρότυπα.

ACT I TO ACT V: VIDEO LOOK II

Directed: Mara Desipris/ Talent: Antigone Kouloukakos/ Hair: Stefanos Vasillakis/ Make up: Vanessa Koutsopodiotou/ Styling: Precious Katsantoni/ Editing: Stella Kalogirou/ Song: SOPHIE – Bipp

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου βλέποντας το τελικό αποτέλεσμα, ένιωσε πως ήταν σαν να βλέπει μια άλλη, αλλά ταυτόχρονα αναγνώριζε τον εαυτό της. «Υιοθέτησα το ρόλο της χορεύτριας, σαν να χορεύω για εμένα και μόνο για εμένα, σαν να ήταν η Μάρα ο καθρέφτης μου. Δεν φανταζόμουν όμως ποτέ αυτό το αποτέλεσμα. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου και θέλω μου, σαν να βλέπω μια άλλη, που ναι, με βλέπω ταυτόχρονα, αλλά με χάνω κιόλας», είπε χαρακτηριστικά.

ACT I TO ACT V: VIDEO LOOK III

Directed: Mara Desipris/ Talent: Antigone Kouloukakos/ Hair: Stefanos Vasillakis/ Make up: Vanessa Koutsopodiotou/ Styling: Precious Katsantoni/ Editing: Stella Kalogirou/ Song: SOPHIE - Not Okay

Η δημιουργός Μάρα Δεσύπρη ανέφερε ότι «κάθε φιλμ αποτελεί μια σκηνή από ένα φανταστικό σενάριο το οποίο είναι ανύπαρκτο, δεν έχει γραφτεί ποτέ». Η ίδια επισημαίνει πως «Ο οίκος Maison Margiela την εμπνέει σε διαφορετικά επίπεδα. Από τη φιλοσοφία ζωής και τον τρόπο σκέψης πίσω από κάθε συλλογή, μέχρι την κατασκευή και τις λεπτομέρειες που φέρουν τα ίδια τα ρούχα και τον τρόπο με τον οποίο αυτά συνδέονται με το σώμα και το αναδεικνύουν εν τέλει ως μέσο έκφρασης».

ACT I TO ACT V: VIDEO LOOK IV

Directed: Mara Desipris/ Talent: Antigone Kouloukakos/ Hair: Stefanos Vasillakis/ Make up: Vanessa Koutsopodiotou/ Styling: Precious Katsantoni/ Editing: Stella Kalogirou/ Song: SOPHIE – Faceshopping

Το ίδιο υποστηρίζει και η Αντιγόνη Κουλουκάκου, «καθώς το ρούχο αναδεικνύει τον πραγματικό πρωταγωνιστή. Ενώ στο παρελθόν ο μόνος τρόπος για να διαφοροποιηθούμε ήταν το fashion statement, πλέον υπάρχει μια προσωπική, ατομική ελευθερία, που την ορίζει η διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου, όπου πρωταγωνιστές είναι τα βασικά και ξεχωριστά χαρακτηριστικά του καθενός. Το ρούχο, σύμφωνα με την ίδια, έρχεται να συμπληρώσει την προσωπικότητα και να γίνει ένα με το σώμα».

Το μήνυμα της Μάρας Δεσύπρη μέσω της συγκεκριμένης καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι «Να μην φοβόμαστε το αύριο, γιατί είναι ήδη εδώ»!

ACT I TO ACT V : VIDEO LOOK V

Directed: Mara Desipris/ Talent: Antigone Kouloukakos/ Hair: Stefanos Vasillakis/ Make up: Vanessa Koutsopodiotou/ Styling: Precious Katsantoni/ Editing: Stella Kalogirou/ Song: SOPHIE - Whole new World / Pretend world

Η συλλογή MM6 Spring–Summer 2022 του οίκου Maison Margiela διατίθεται στο www.studioavra.gr και στο κατάστημα STUDIO AVRA.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice