Linda Evangelista
© Evan Agostini/Getty Images
Fashion

Η Λίντα Εβαντζελίστα επιστρέφει στη βιομηχανία της μόδας

Είναι η νέα μούσα του οίκου Fendi

Linda Evangelista: Μετά τις περιπέτειες με την παραμόρφωση του προσώπου της, επιστρέφει με μια συνεργασία με τον οίκο Fendi.

Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2022 η Fendi θα γιορτάσει τα 25 χρόνια της τσάντας Baguette με ένα μεγάλο σόου στη Νέα Υόρκη. Σχεδιασμένη από τη Σίλβια Βεντουρίνι, που έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του τμήματος των αξεσουάρ και των ανδρικών συλλογών του οίκου, 25 χρόνια τώρα η Baguette αποτελεί εμβληματικό κομμάτι.

Κεντρικό πρόσωπο του επερχόμενου event αλλά και μούσα του Στίβεν Μάισελ στη νέα καμπάνια είναι η Λίντα Εβαντζελίστα. Η θεάρα των 90s το πανηγυρίζει μέσα από τον λογαριασμό της στο instagram και ενημερώνει τους 1,2 εκατομμύρια πιστούς ακόλουθούς της πως ξεμπέρδεψε και με τις αγωγές.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 κι ενώ οι φανς της απορούσαν με την πολύχρονη απουσία της από το προσκήνιο -απείχε από τις πασαρέλες και τα εξώφυλλα από το 2016-, η 57χρονη Καναδέζα έκανε μια δημόσια εξομολόγηση λέγοντας πως επέλεξε τον ερημιτισμό γιατί ένιωθε ντροπή για την παραμόρφωση του προσώπου της και εν γένει της εμφάνισής της.

Στη συνέχεια προέβη σε μήνυση κατηγορώντας την εταιρεία Zeltiq Aesthetics ότι εφαρμόζοντας την αμφιλεγόμενη θεραπεία CoolSculpting κατέστρεψε την εμφάνιση, την κοινωνικότητα, τη δυνατότητα βιοπορισμού της. Το θέμα ανάμεσα στους δύο αντιδίκους λύθηκε με εξωδικαστικό συμβιβασμό. «Ανυπομονώ να περάσω στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου με τους φίλους και την οικογένεια, και είμαι χαρούμενη που αφήνω αυτό το θέμα πίσω μου» έγραψε στο instagram.

Η Λίντα Εβαντζελίστα μπήκε στο μόντελινγκ στα 16. Την εντόπισαν σκάουτερς στον διαγωνισμό ομορφιάς Miss Teen Niagara. Μεσουράνησε στα 90s όντας μέλος της dream team της μόδας, ήτοι Σίντι Κρόφορντ, Ναόμι Κάμπελ, Κρίστι Τέρλινγκτον, Τατιάνα Πάτιτζ. «Δεν ξυπνάμε για λιγότερα από 10.000 δολάρια την ημέρα» είχε δηλώσει εκείνα τα χρόνια δίνοντάς μας μια τάξη μεγέθους των αμοιβών τους.

Παρ’ όλες τις περιπέτειες, την κατάθλιψη, το τσαλάκωμα της αυτοπεποίθησής της και παρόλο που έναν χρόνο πριν τα ΜΜΕ την είχαν ξεγράψει, η Λίντα Εβαντζελίστα αποδεικνύει πως είναι πολύ σκληρή για να αποσυρθεί και πως το πότε θα βάλει τέλος στην καριέρα της το ξέρει μόνο αυτή και κανένας άλλος.

Linda Evangelista
© Evan Agostini/Getty Images

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice